ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Γάλλοι στρατηγοί ζητούν στρατιωτικό νόμο… Ισλαμική απειλή στην χώρα

· Κατοχικά Νέα

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει στη Γαλλία με αφορμή ένα άρθρο 20 στρατηγών εν αποστρατεία, που ζητούν την επιβολή στρατιωτικού νόμου για να αντιμετωπιστεί η έξαρση της βίας από ισλαμιστές στη χώρα. Στο άρθρο που δημοσιεύεται στο ακροδεξιό περιοδικό «Valeurs Actuelles» και το προσυπογράφουν και 60 εν ενεργεία αξιωματικοί, οι 20 απόστρατοι στρατηγοί καλούν τον πρόεδρο Μακρόν να υπερασπιστεί τον γαλλικό πατριωτισμό έναντι της έξαρσης βίας από ισλαμιστές, αλλά και «τη διάβρωση της κοινωνίας από τον ισλαμισμό».

Και, για να γίνει αυτό, όπως υποστηρίζουν στο άρθρο, θα πρέπει να επιβληθεί στρατιωτικός νόμος στη Γαλλία.

«Η Γαλλία είναι σε κίνδυνο. Πολλοί θανάσιμοι κίνδυνοι την απειλούν. Ακόμα και εν αποστρατεία, παραμένουμε στρατιώτες της Γαλλίας και δεν μπορούμε υπό τις σημερινές συνθήκες να μείνουμε αδρανείς μπροστά στη τύχη της όμορφης πατρίδας μας. Η Γαλλία αποσυντίθεται από τις ορδές των ισλαμιστών στα προάστια, που αποκολλούν μεγάλα τμήματα του έθνους μας και τα μετατρέπουν σε περιοχές που υπάγονται σε δόγμα αντίθετο από το Σύνταγμά μας», γράφουν οι στρατιωτικοί στο άρθρο τους.

Ο «εγκέφαλος» αυτής της πρωτοβουλίας, σύμφωνα με το γαλλικό Τύπο, είναι ο Ζαν Πιερ Φαμπρ-Μπερναντάκ, αξιωματικός εν αποστρατεία. Ο Ζαν Πιερ ήταν μέλος του κινήματος «Κίτρινα Γιλέκα» και συμμετείχε στις βίαιες διαδηλώσεις τους. Την ίδια ώρα, η Μαρίν Λεπέν δήλωσε στο ίδιο περιοδικό ότι ζητά από τους στρατιωτικούς που τάσσονται υπέρ της επιβολής στρατιωτικού νόμου να σταθούν στο πλευρό της, ότι προσυπογράφει την ανάλυσή τους κι ότι συμμερίζεται τη θλίψη τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Άμεση ήταν η αντίδραση της γαλλικής κυβέρνησης. «Τα λόγια της Λεπέν αντανακλούν μια σοβαρή παρεξήγηση εκ μέρους της για τον ρόλο των στρατιωτικών θεσμών, που προκαλεί μεγάλη ανησυχία», ανέφερε σε ανάρτησή της στα social media η υπουργός Άμυνας, Φλοράνς Παρλί.

Η ίδια καταδίκασε την πρόταση των 20 στρατηγών και άλλων στρατιωτικών ενώ τόνισε ότι προβλέπονται ποινές για τους στρατιωτικούς που δρουν εκτός των καθηκόντων τους. Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», η υπουργός Παρλί ζήτησε ήδη την παραδειγματική τιμωρία όσων εν ενεργεία στρατιωτικών έχουν προσυπογράψει το κείμενο υπέρ της επιβολής στρατιωτικού νόμου.

protothema.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Παναμάς και σεισμική προειδοποίηση στον ΕιρηνικόFEATURED

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ισχυρός σεισμός 7,6 Ρίχτερ στον Παναμά – Προειδοποιήσεις για τσουνάμι σε πολλές χώρες του Ειρηνικού

Γυναίκα επιστήμονας σε εργαστηριακό περιβάλλονFEATURED

«Ξέρω την αλήθεια – Άφησαν την κόρη μου να πεθάνει»: Η μητέρα της 28χρονης ερευνήτριας αμφισβητεί την εκδοχή για την πανώλη

Υδρόγειος και παγκόσμια οικονομίαFEATURED

Η παγκόσμια οικονομία μπροστά σε τριπλό σοκ – Ενέργεια, χρέος και AI πιέζουν ταυτόχρονα το σύστημα

2 απαντήσεις στο “Γάλλοι στρατηγοί ζητούν στρατιωτικό νόμο… Ισλαμική απειλή στην χώρα”

  1. Σας εφαγε η μασωνια και σας οι ιακωβινοι οι εβραιοι ιλουμινατι και τωρα θα σας διαλυσουν οπως ολα τα κρατη της ευρωπης.
    Αυτος ηταν παντα ο βρωμικος στοχος της δημιουργιας της ΕΕ.
    Σχεδιο καλλεργκι λεγεται και ειναι εβραιος οπως φανταζωμαστε ολοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *