ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κυριακή, 08 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ! Το ηφαίστειο στην Κόστα Ρίκα λίγο πριν εκραγεί

· Κατοχικά Νέα

Από χθες, το ηφαίστειο Τουράμπλια στην κεντρική Κόστα Ρίκα, έχει έντονη δραστηριότητα, εκτινάσσοντας μεγάλες ποσότητες καπνού και τέφρας.

Στην πρωτεύουσα, που απέχει 30 χλμ από το ηφαίστειο, η ατμόσφαιρα μυρίζει έντονα θειάφι, ενώ η τέφρα μειώνει την ορατότητα και επικάθεται, καλύπτοντάς τα, σε αυτοκίνητα και κτήρια.

Πολλά σχολεία έχουν κλείσει στο Σαν Χοσέ και σ’ άλλες πόλεις της χώρας, εξαιτίας των προβλημάτων που έχουν αρχίσει να προκαλούνται στην υγεία πολλών μαθητών, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Πολλοί κάτοικοι με αναπνευστικά προβλήματα και δερματικούς ερεθισμούς έχουν αρχίσει να προσέρχονται αθρόα στα νοσοκομεία. Η Εθνική Επιτροπή Εκτάκτων Αναγκών (CNE) προτρέπει τον πληθυσμό να χρησιμοποιεί μάσκες και κλειστά ρούχα για να αποφεύγει την έκθεση στην τέφρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Επιτροπή ανακοίνωσε την εφαρμογή των σχεδίων ανάγκης για τις παρακείμενες στο ηφαίστειο κοινότητες του Αλβαράδο και της Τουράλμπια και ήλθε σ’ επαφή με τις αρχές του μεγαλύτερου αεροδρομίου της Κόστα Ρίκα για το ενδεχόμενο της αναστολής λειτουργίας του σε περίπτωση που η εκπομπή τέφρας μειώσει δραστικά την ορατότητα.

crashonline

ΟΤΑΝ ΠΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Σημαία Ιράν – συμβολική φωτογραφίαΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΗΠΑ: TASK FORCE IRON GATE ΓΙΑ ΤΟ ΙΡΑΝ – Η ΠΙΕΣΗ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΧΕΡΣΑΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Drone – συμβολική φωτογραφία, όχι από την επίθεση στην ΚολομβίαΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΚΟΛΟΜΒΙΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ DRONES ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΑΣΗ – ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 16 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Κρακοβία – φωτογραφία αρχείου, όχι από την επίθεσηΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΠΟΛΩΝΙΑ: ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΡΑΚΟΒΙΑ – ΕΝΝΕΑ ΝΕΚΡΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΣΕ ΔΥΟ ΣΗΜΕΙΑ

5 απαντήσεις στο “ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ! Το ηφαίστειο στην Κόστα Ρίκα λίγο πριν εκραγεί”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *