ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Φλέγεται το δεύτερο μεγαλύτερο ρωσικό εργοστάσιο παραγωγής αρμάτων μάχης-Σαμποτάζ ή ατύχημα στην Σιβηρία;

· Κατοχικά Νέα

Μία μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο ρωσικό εργοστάσιο παραγωγής αρμάτων μάχης Omsktransmash της εταιρείας UralVagonZavod, το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια Λενίνσκι (Leninsky) της περιοχής Ομσκ. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η φωτιά ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου.

Μία μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε στο ρωσικό εργοστάσιο παραγωγής αρμάτων μάχης Omsktransmash της εταιρείας UralVagonZavod, το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια Λενίνσκι (Leninsky) της περιοχής Ομσκ. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η φωτιά ξεκίνησε στις 12 Σεπτεμβρίου.

Σαμποτάζ ή Ατύχημα;

Ο κυβερνήτης της περιοχής Ομσκ, επιβεβαιώνοντας το περιστατικό δήλωσε πως «μία πυρκαγιά ξέσπασε στο εργοστάσιο Omsktransmash. Κατά την διάρκεια εργασίας επισκευής τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, η οροφή ενός από τα κτήρια έπιασε φωτιά. Ειδικοί βρίσκονται στο σημείο και παράλληλα διευκρινίζονται περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς προκλήθηκε το ατύχημα».

Το τοπικό παράρτημα του υπουργείου εκτάκτων αναγκών δήλωσε πως ενημερώθηκε για την πυρκαγιά στις 12:55 τοπική ώρα. Αμέσως έσπευσαν στο σημείο ομάδες διάσωσης και πυρόσβεσης, οι οποίες κατάφεραν να ελέγξουν και τελικώς να σβήσουν την φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με επισήμους από την εταιρεία, η φωτιά αν και ήταν εκτενής δεν επηρέασε την παραγωγική ικανότητα του ρωσικού εργοστασίου παραγωγής και επιδιόρθωσης αρμάτων μάχης και λοιπών τεθωρακισμένων οχημάτων.

«Κατά την διάρκεια εργασιών επιδιόρθωσης έπιασε φωτιά η οροφή ενός κτηρίου της υποδομής. Ευτυχώς, το γεγονός αυτό δεν επηρέασε αρνητικά την παραγωγή, όπως επίσης δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός» δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ρωσικής εταιρείας.

Όσον αφορά το ίδιο το εργοστάσιο, να σας ενημερώσουμε πως το Omsktransmash βρίσκεται στο Ομσκ της Σιβηρίας και σήμερα αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αρμάτων μάχης ολόκληρης της Ρωσίας. Το εργοστάσιο είναι γνωστό για την ειδικότητά του στον σχεδιασμό και στην κατασκευή αρμάτων μάχης και ποικίλου στρατιωτικού εξοπλισμού.

Μεταξύ των αρμάτων μάχης που παράγονται στην εν λόγω υποδομή είναι η περίφημη ρωσική σειρά κύριων αρμάτων μάχης T-80, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εκσυγχρονιστεί σημαντικά και έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά της στην Ουκρανία. Πέρα όμως από άρματα μάχης, το εργοστάσιο παράγει τεθωρακισμένα οχήματα μάχης πεζικού (ΤΟΜΑ) και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) για τις δυνάμεις του Κρεμλίνου.

 

pentapostagma.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από αναθυμιάσεις σε παράνομη άντληση πετρελαίουΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από τοξικές αναθυμιάσεις σε περιστατικό κλοπής πετρελαίου

Αυγά - έξαρση σαλμονέλας στη ΒρετανίαΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Βρετανία: Πάνω από 500 κρούσματα σαλμονέλας και δύο νεκροί – Στο μικροσκόπιο εισαγόμενα αυγά

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσειςΔΙΕΘΝΗ

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά