ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Φινλανδία: Εντοπίστηκαν μικρές ποσότητες ραδιενεργών ισοτόπων στην ατμόσφαιρα

· Κατοχικά Νέα

Μικρές ποσότητες ραδιενεργών ισοτόπων ανιχνεύθηκαν σε δείγματα αέρα που συλλέχθηκαν στην Κότκα στη νοτιοανατολική Φινλανδία, αλλά, όπως επισημαίνεται από την υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της χώρας, δεν υπάρχει κίνδυνος για τον άνθρωπο και παρόμοιες καταγραφές είναι «πολύ φυσιολογικές».

«Η παρατηρούμενη ραδιενέργεια δεν έχει καμία επίδραση στο περιβάλλον ή στην ανθρώπινη υγεία, καθώς οι συγκεντρώσεις ήταν πολύ χαμηλές», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Αρχή Ακτινοβολίας και Πυρηνικής Ασφάλειας (STUK).

Η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ρωσία και η ευρύτερη περιοχή διαθέτουν αρκετούς αντιδραστήρες πυρηνικής ενέργειας.

«Μικρές ποσότητες ζιρκονίου και νιοβίου μπορούν να διαφύγουν στον αέρα, για παράδειγμα, από τα καύσιμα ενός πυρηνικού σταθμού κατά τη συντήρηση του εργοστασίου», ανέφερε η STUK. Κατά τη συλλογή του δείγματος, ρεύματα αέρα έρεαν προς την Κότκα από ανατολικά και νοτιοανατολικά, αλλά η πηγή της ακτινοβολίας ήταν άγνωστη, πρόσθεσε. Η STUK διευκρίνισε ότι δεν σκοπεύει να διερευνήσει περαιτέρω το εύρημα καθώς τέτοιες καταγραφές είναι «πολύ φυσιολογικές», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πηγή: Reuters,liberal.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Μόντι προς Πούτιν: «Από τον ατελείωτο πόλεμο στο τέλος του» – Το μήνυμα της Ινδίας για την ΟυκρανίαΔΙΕΘΝΗ

Νέος γεωπολιτικός άξονας στη Μεσόγειο; Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Ινδία απέναντι στην προσέγγιση Τουρκίας–Πακιστάν

Πλοίο στο Αιγαίο - φωτογραφία αρχείουΔΙΕΘΝΗ

Ναυάγιο στην Κερύνεια: Τουρκικό πολεμικό με βαθυσκάφος-drone ψάχνει το Filo Jet – 20 άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι

Κώδικας και σύστημα τεχνητής νοημοσύνης σε οθόνη - φωτογραφία αρχείουTech

Η ΕΕ ξεκινά ελέγχους σε πάνω από 30 εταιρείες AI – Στο μικροσκόπιο ασφάλεια, copyright και διαφάνεια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά