ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Στη φυλακή στέλνουν και άλλους τραπεζίτες οι Ισλανδοί!

· Κατοχικά Νέα

Ακόμη εννέα τραπεζικά στελέχη καταδικάστηκαν σε φυλάκιση από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας για την υπόθεση χειραγώγησης της αγοράς από την Kaupthing Bank.

Εκμεταλλευόμενη την απελευθέρωση των αγορών και την ευκολία δανεισμού η Kaupthing κατάφερε ώς τα μέσα του 2008 να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισλανδίας και σε μια σημαίνουσα διεθνή τράπεζα του κόσμου.

Αμέσως μετά την πτώχευση της Leehman Brothers τον Σεπτέμβριο του 2008 και το σκάσιμο της χρηματοπιστωτικής φούσκας όμως, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος υπό το βάρος τεράστιων χρεών

Σύμφωνα με το independent.co.uk, τα πρώην εννέα στελέχη της Κaupting οδηγήθηκαν στο δικαστήριο επειδή προσπάθησαν εκείνη την εποχή να φουσκώσουν τις τιμές των μετοχών της τράπεζας τεχνητά προκειμένου να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη του επενδυτικού κοινού, χρησιμοποιώντας κρυφά κεφάλαια της ίδιας της τράπεζας για την αγορά των μετοχών της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τραπεζίτες φέρονται ότι χορήγησαν μυστικά δάνειο στον σεΐχη Μοχάμετ Μπιν Καλίφα Μπιν Αλ Θανί του Κατάρ για αγορές μετοχών της τράπεζας, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν μάλιστα ως εγγύηση γι’ αυτό το δάνειο. Λίγες εβδομάδες πριν από την κατάρρευση ανακοίνωσαν ότι ο σεΐχης είχε αγοράσει μερίδιο 5,1% στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Μετά την κατάρρευση ανακαλύφθηκε ότι περισσότερο από το 40% των μετοχών της Kaupthing διακρατούνταν από την ίδια την τράπεζα ως ενέχυρο για τα δάνεια.

Η εκδίκαση της απάτης ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015 και δύο μήνες μετά το Πρωτοδικείο του Ρέικιαβικ έκρινε εφτά από τους 9 κατηγορούμενους ένοχους.

Την περασμένη Πέμπτη όμως το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισλανδίας έκρινε ότι και οι 9 ήταν ένοχοι για δόλια χρηματοδότηση αγορών μετοχών και πρόκληση παραπλανητικής ζήτησης και τους καταδίκασε σε ποινές φυλάκισης μεταξύ 1 και 4,5 ετών.

logiosermis.net
thesecretrealtruth

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Σημαίες Ηνωμένων Πολιτειών και Κίνας ως συμβολική εικόνα διμερών σχέσεωνΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ – Σι στην Ουάσιγκτον: Εμπόριο, AI, Ταϊβάν και Ιράν στο επίκεντρο της συνόδου

Νυχτερινή άποψη πόλης στη Σαουδική ΑραβίαΔΙΕΘΝΗ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκαν έξι βαλλιστικοί πύραυλοι των Χούθι – Συναγερμός σε Ταΐφ και Γιανμπού

Δεξαμενόπλοιο στη θάλασσα ως συμβολική εικόνα για τη ναυσιπλοΐα στο Στενό του ΟρμούζΔΙΕΘΝΗ

Στενό του Ορμούζ: 80 χώρες ζητούν άμεσο άνοιγμα – ΗΠΑ και Ιράν συζητούν σταδιακή συμφωνία

Μία απάντηση στο “Στη φυλακή στέλνουν και άλλους τραπεζίτες οι Ισλανδοί!”

  1. Ως προς την Ισλανδία, έχω σχολιάσει εδώ
    http://katohika.gr/diethni/peftei-kivernisi-tis-islandias-logo-panama-papers/#comment-260534
    Σημασία δεν έχει ποιους βάζουν φυλακή ΤΩΡΑ, αλλά ποιους αποφυλάκισαν ΠΡΙΝ και ποιος ο λόγος ώστε να πέσει η μοναδική παγκοσμίως κυβέρνηση που άσκησε ποινική δίωξη και έστειλε φυλακή, τραπεζίτες που κρίθηκαν ένοχοι για εγκλήματα που προκύπτουν από την οικονομική κρίση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *