Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
00:22 - 22/05/2022

Ευλογιά των πιθήκων: «Πηγή υπερμετάδοσης» μια σάουνα στη Μαδρίτη, κρούσματα σε «Φεστιβάλ Φετίχ» στο Βέλγιο

Κρούσματα της ασθένειας στην Ευρώπη κυρίως σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες – Ανησυχία για τις εκδηλώσεις των ΛΟΑΤΚΙ που έρχονται το καλοκαίρι – ΠΟΥ: Δεν πρέπει να στιγματίζονται τα κρούσματα
Με ταχύ ρυθμό εξαπλώνεται σε παγκόσμια κλίμακα ο ιός της ευλογιάς των πιθήκων και μπορεί οι υγειονομικές Αρχές να εμφανίζονται καθησυχαστικές για την ώρα, ως προς την επικινδυνότητά του, ωστόσο είναι έντονη η ανησυχία ενόψει του καλοκαιριού και με δεδομένη την αύξηση των κοινωνικών συναναστροφών.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα κρούσματα στην Ισπανία έχουν συνδεθεί, κατά κύριο λόγο, με μια «εκδήλωση υπερμετάδοσης» σε μια σάουνα ενηλίκων στη Μαδρίτη. Ο Ενρίκε Ρουίθ Εσκουδέρο, υπουργός Υγείας της περιφερειακής κοινότητας, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι υγειονομικές αρχές εντόπισαν «πολλά από τα 30 κρούσματα» που είχαν καταγραφεί ως χθες στην Ισπανία «σε μία μόνο σάουνα στην πρωτεύουσα».

«Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας (της Μαδρίτης) θα προβεί σε ακόμη πιο λεπτομερή ανάλυση για να ελέγξει τη μετάδοση, να κόψει τις αλυσίδες μετάδοσης και να προσπαθήσει να μετριάσει όσο το δυνατόν περισσότερο τη μετάδοση αυτού του ιού», δήλωσε ο κ. Εσκουδέρο, όπως μετέδωσε το Reuters.

Αξίζει να σημειωθεί πως η λέξη «σάουνα» χρησιμοποιείται στην Ισπανία για να περιγράψει εγκαταστάσεις δημοφιλείς στους ομοφυλόφιλους άνδρες που αναζητούν σεξ και όχι τα απλά λουτρά, που είναι γνωστά ανά τον κόσμο.

«Κρούσματα κυρίως σε ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες»

Στη Βρετανία, ο απολογισμός ανέρχεται πλέον σε 20, μετά την ανακοίνωση για 11 νέα κρούσματα την Παρασκευή, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ανίχνευση επαφών, έχοντας τεθεί σε καραντίνα οι στενές επαφές.

Το ιδιαίτερο στοιχείο είναι πως ένα «αξιοσημείωτο ποσοστό» των κρουσμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη αφορά ομοφυλόφιλους και αμφιφυλόφιλους άνδρες, δήλωσαν αξιωματούχοι του τομέα της υγείας.

Η σύνδεση με το μεγάλο «Φεστιβάλ Φετίχ» του Βελγίου

Τρία κρούσματα στο Βέλγιο έχουν επίσης συνδεθεί με ένα «Φεστιβάλ Φετίχ» μεγάλης κλίμακας στην Αμβέρσα, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Το φεστιβάλ «Darklands Festival» προειδοποίησε τους ανθρώπους που συμμετείχαν στα τετραήμερα πάρτι, τα οποία ξεκίνησαν στις 5 Μαΐου, ότι οι αρχές είχαν συνδέσει την εκδήλωση με τα τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα.

«Υπάρχει λόγος να υποθέσουμε ότι ο ιός έχει μεταφερθεί από επισκέπτες από το εξωτερικό στο φεστιβάλ μετά τα πρόσφατα κρούσματα σε άλλες χώρες», ανέφερε το φεστιβάλ στον ιστότοπό του. Την ίδια στιγμή, πηγές δηλώνουν στην Telegraph ότι ένα γκέι πάρτι στην Ισπανία, το οποίο προβάλλεται και διαφημίζεται διεθνώς, ερευνάται επίσης ως βασική αιτία εξάπλωσης των κρουσμάτων της ευλογιάς των πιθήκων σε παγκόσμια κλίμακα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η σύνδεση μεταξύ των ομοφυλόφιλων ανδρών και της ευλογιάς των πιθήκων έγινε για πρώτη φορά νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, με την Υπηρεσία Υγειονομικής Ασφάλειας της χώρας (UKHSA) να προτρέπει τους άνδρες που κάνουν σεξ με άνδρες να είναι σε εγρήγορση για τυχόν νέα εξανθήματα ή αλλοιώσεις στο σώμα τους, συμπεριλαμβανομένων των γεννητικών τους οργάνων.

Ανησυχούν οι «εκδηλώσεις» των ΛΟΑΤΚΙ που έρχονται το καλοκαίρι

Σύμφωνα με την Telegraph, οι ειδικοί ανησυχούν για το ξέσπασμα της επιδημίας στις κοινότητες ΛΟΑΤΚΙ, επειδή οι «εκδηλώσεις υπερηφάνειας των ομοφυλοφίλων» πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα, με πιθανότητα περαιτέρω εξάπλωσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, προσπαθούν να εντοπίσουν και να απομονώσουν τυχόν στενές επαφές των γνωστών κρουσμάτων για να αποτρέψουν την περαιτέρω ανάπτυξη της επιδημίας. Ωστόσο, προειδοποίησαν ότι επειδή τα κρούσματα παρατηρούνται σε όλο τον κόσμο, ο ιός μπορεί να κυκλοφορούσε για αρκετό καιρό πριν εντοπιστεί στις αρχές Μαΐου.

ΠΟΥ: Δεν πρέπει να στιγματίζονται τα κρούσματα

Ο Δρ Χανς Κλούγκε, περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, δήλωσε: «Ο ιός είναι πολύ επικίνδυνος για την Ευρώπη. Καθώς εισερχόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο στην περιοχή της Ευρώπης, με μαζικές συγκεντρώσεις, φεστιβάλ και πάρτι, ανησυχώ ότι η μετάδοση θα μπορούσε να επιταχυνθεί, καθώς τα κρούσματα που εντοπίζονται επί του παρόντος είναι μεταξύ εκείνων που επιδίδονται σε σεξουαλική δραστηριότητα και τα συμπτώματα είναι άγνωστα σε πολλούς. Θα ήθελα να τονίσω ότι τα άτομα που προσβάλλονται από την ευλογιά των πιθήκων δεν πρέπει να στιγματίζονται ή να υφίστανται διακρίσεις με οποιονδήποτε τρόπο. Η έγκαιρη επικοινωνία του κινδύνου με το ευρύ κοινό είναι σημαντική και οι φορείς δημόσιας υγείας θα πρέπει να διαδίδουν ευρέως ακριβείς και πρακτικές συμβουλές σχετικά με την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία».

Η ευλογιά των πιθήκων αποτελεί έναν ιό που, σύμφωνα με τους ειδικούς, μεταδίδεται δύσκολα από το ένα άτομο στο άλλο, και αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχει συνεχής μετάδοση από άνθρωπο σε άνθρωπο εκτός της Αφρικής.

Οι επιστήμονες του UKHSA δήλωσαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο ιός είναι πιθανό να εξαπλώνεται μέσω σεξουαλικών δικτύων λόγω της δερματικής επαφής. Αυτή είναι η πρώτη φορά που παρατηρείται η συγκεκριμένη σύνδεση για την ευλογιά των πιθήκων και θέτει υπό αμφισβήτηση όσα γνωρίζουν οι επιστήμονες για τη μετάδοσή του.

protothema.gr

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. στην αρχή των ειντζ.. ειχε βγει και η ιστορία οτι προερχόταν απο άτομα που είχαν συνουσία με τους πιθηκους … μετα πέρασε σε ομοφυλοφιλους, μετα σε αυτους που ειναι συνουσιάζονται και με αρρεν και με θυλη, μετα ειχαμε τους τοξικομανεις λόγο σύριγγας…
    the same path…
    παθη τις ιδιας κατάστασης;;;
    χρόνια στην ίδια πισινα/χαβουζα;; ..

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*