ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Europol: Το Ισλαμικό Κράτος στρατολογεί μέλη μεταξύ των Σύρων προσφύγων

· Κατοχικά Νέα

ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ : Σωωωωωωωωπααα!

Έκθεση της Europol αποκαλύπτει ότι πυρήνες τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) προσπαθούν να στρατολογήσουν Σύρους πρόσφυγες που βρίσκονται σε ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με τη βρετανική Sun, που δημοσιεύει στοιχεία από την έκθεση της Europol, μόνο στη Γερμανία από τον Απρίλιο του 2016 έχουν καταγραφεί 300 απόπειρες τζιχαντιστών να στρατολογήσουν μέλη μεταξύ των Σύρων προσφύγων.

«Ένας πραγματικός και άμεσος κίνδυνος είναι η πιθανότητα οι πρόσφυγες (σουνίτες μουσουλμάνοι) από τη Συρία να γίνουν ευάλωτοι στη ριζοσπαστικοποίηση αφού βρέθηκαν στην Ευρώπη και να στοχεύονται ειδικά τους από ισλαμιστές εξτρεμιστές στρατολόγους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πιστεύεται ότι ένας αριθμός τζιχαντιστών [στρατολόγων] ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη για αυτό τον σκοπό.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, οι γερμανικές Αρχές έχουν εις γνώση τους περίπου 300 καταγεγραμμένες απόπειρες τζιχαντιστών να στρατολογήσουν πρόσφυγες που προσπάθησαν να εισέλθουν στην Ευρώπη από τον Απρίλιο του 2016».

Στην αναφορά της Europol αναφέρεται ακόμα ότι δεκάδες τζιχαντιστές μέλη του Ισλαμικού Κράτους που βρίσκονται ήδη στην Ευρώπη σχεδιάζουν τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως βομβιστικές επιθέσεις με αυτοκίνητα, εκβιασμούς και απαγωγές.

Οι τακτικές αυτές χρησιμοποιούνται ευρέως από τους τρομοκράτες στη Συρία και στο Ιράκ και οι αξιωματούχοι της Europol εκτιμούν ότι θα εφαρμοστούν και στις ευρωπαϊκές χώρες.

Η Europol επίσης έκανε γνωστό ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει πλέον την ικανότητα να παράξει το χημικό δηλητηριώδες αέριο μουστάρδας.

Η τρομοκρατική οργάνωση κατάφερε επίσης με επιτυχία να παρασκευάσει βιολογικά όπλα στο Μαρόκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι τζιχαντιστές διαθέτουν και μεγάλο αριθμό συριακών διαβατηρίων, που έχουν κλέψει από τις Αρχές, με τα οποία σκοπεύουν να εφοδιάσουν τους τρομοκράτες που θα στείλουν στην Ευρώπη στο άμεσο μέλλον.

Οι ευρωπαϊκές Αρχές είχαν προειδοποιηθεί από Ινστιτούτα και ειδικούς εγκαίρως, από τις αρχές του 2015, για τους σχεδιασμούς της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος σε σχέση με τους πρόσφυγες αλλά η «πολιτική ορθότητα» του «λιμπεραλισμού» δεν επέτρεψε τότε να παρθούν τα μέτρα που έπρεπε. Τώρα οι Ευρωπαίοι «τρέχουν» αλλά είναι άγνωστο εάν θα προφτάσουν…

tribune.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Υδάτινοι πόροι και ενεργειακή κρίση στη ΜολδαβίαFEATURED

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ · Μολδαβία: «Τέλεια καταιγίδα» σε ρεύμα, νερό και καύσιμα – Γιατί μπήκε σε 60ήμερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ακραία ζέστη και ισχυρό El NiñoFEATURED

Super El Niño: Πώς βγαίνει ο αριθμός των 451.000 «θανάτων από ζέστη» – Τι μετρά πραγματικά το μοντέλο

Δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμωνΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια έλλειψη diesel μπορεί να κρατήσει μέχρι το 2027 – Αδειάζουν τα αποθέματα και αυξάνεται η πίεση στις μεταφορές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *