Αιφνιδιαστική επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στα Τίρανα και συνάντηση με πρόεδρο και πρωθυπουργό – Τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ στα Βαλκάνια;

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας ασφαλείας CIA στα Τίρανα με κρυφή ατζέντα προκαλεί πολλά ερωτηματικά.

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι οι φήμες για επικείμενη  δράση των τζιχαντιστών στην Βοσνία, (πρόκειται για μαχητές που έχουν γυρίσει από την Συρία) και αυτό αποτελεί μέγα θέμα για τα Βαλκάνια και την χώρα μας γενικά,αλλά το μενού έχει και Ερντογάν  .    

Επίσημα με τα αλβανικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι συζητήθηκε η καταπολέμηση της τρομοκρατίας με τον διευθυντή της CIA, John Brennan, ο οποίος συναντήθηκε με τους ανώτατους άρχοντες της Αλβανίας και τον επικεφαλής των αλβανικών μυστικών υπηρεσιών που σχετίζεται  με θέματα ασφαλείας.

Αρχικά, ο επικεφαλής της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Νισάνι, στην συνέχεια τον πρωθυπουργό Ράμα, την υπουργό άμυνας κ.Μ.Κοδέλι  και τους επικεφαλείς του στρατού και των υπηρεσιών πληροφοριών .

Σύμφωνα με την αμερικανική πρεσβεία στα Τίρανα, τα θέματα που συζητήθηκαν περιλαμβάνουν την περιφερειακή ασφάλεια, τη συνεργασία κατά της τρομοκρατίας, την ανταλλαγή μυστικών πληροφοριών, καθώς και άλλα διμερή θέματα χαρακτήρα.

Ο πρόεδρος της Αλβανίας δημοσίευσε μόνο δύο φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον επικεφαλής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, και μίλησε «για εκτιμήσεις  από αξιωματούχους των ΗΠΑ στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στα Τίρανα και συνάντηση με πρόεδρο και πρωθυπουργό – Τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ στα Βαλκάνια; - Εικόνα0

«Ήταν  μια πολύ σημαντική και φιλική συνάντηση. Ήταν η πρώτη φορά που συνάντησα μια υψηλή προσωπικότητα των Ηνωμένων Πολιτειών όσον αφορά τις διαδικασίες που σχετίζονται με την ασφάλεια. Η Αλβανία έχει δεσμευτεί για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, και αυτός είναι ο λόγος για τη σημερινή συνάντηση. Μιλήσαμε για τις εκτιμήσεις και τις προκλήσεις που είναι εμφανείς και οι οποίες σχετίζονται με τρομοκρατικές ομάδες. Η Αλβανία έχει επηρεαστεί από το φαινόμενο των ξένων μαχητών. Η επίσκεψη του διευθυντή της CIA ήταν μια ισχυρή ένδειξη ενός  ισχυρού σήματος στενής εταιρικής σχέσης και συνεργασίας της   Αλβανίας με τις ΗΠΑ για τη διατήρηση της ασφάλειας και της ειρήνης και τη διατήρηση της δημοκρατίας», δήλωσε ο αρχηγός του αλβανικού κράτους.

Ο διευθυντής της αλβανικής αστυνομία Çako ευχαρίστησε τον επικεφαλής της αμερικανικής Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, για την υποστήριξη και τη συνεργασία τους, ιδίως στον τομέα της τρομοκρατίας, και τον διαβεβαίωσε ότι το έργο για την αύξηση της ικανότητας για την προστασία της εθνικής ασφάλειας, της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς είναι οι κύριες προτεραιότητες του αλβανικού  κράτους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συνεργασία είναι προς το συμφέρον της προστασίας των συμφερόντων των δύο χωρών.

Αιφνιδιαστική επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στα Τίρανα και συνάντηση με πρόεδρο και πρωθυπουργό – Τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ στα Βαλκάνια; - Εικόνα1

Μόνο τυχαία και άκαιρη δεν είναι η αιφνιδιαστική επίσκεψη του διευθυντή της  CIA στην Αλβανία και τα σενάρια που ακούγονται είναι πολλά και διαφορετικά.

Εκτός από την ισλαμική τρομοκρατία φήμες λένε ότι οι Αμερικανοί ζήτησαν από τους Αλβανούς…να απομακρυνθούν από τον Ερντογάν ο οποίος αποτελεί ήδη στόχο των ΗΠΑ στην περιοχή.

Όπως και να έχει αυτό θα το διαπιστώσουμε το επόμενο διάστημα και μάλιστα με το καλύτερο τρόπο.

 

pentapostagma

Loading...

7 thoughts on “Αιφνιδιαστική επίσκεψη του επικεφαλής της CIA στα Τίρανα και συνάντηση με πρόεδρο και πρωθυπουργό – Τι ετοιμάζουν οι ΗΠΑ στα Βαλκάνια;

 1. Μανιάτη Βηρσαβε. says:

  Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στα Βαλκάνια. Τώρα τι είδους εξελίξεις θα δούμε. Μπορεί να αφορά τη δράση των τζιχαντιστών. Μπορεί όμως να υπάρχει κάποιο μήνυμα από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ, που δεν έχει σχέση με εκλογές και προέδρους, με τελικό παραλήπτη τον Ερντογάν και την απόφαση του τελευταίου να προχωρήσει σε βαθύτερη και πιο πολύπλευρη σχέση με τον Πούτιν, με το να μπει στη Ευρασιατική Ένωση ή αλλιώς το λεγόμενο σύμφωνο της Σαγάκης. Ότι δηλαδή σε αυτή τη περίπτωση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Μπορεί Ίδωμεν

 2. Ανώνυμος says:

  ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝΕ !
  «Εσείς οι στρατιωτικοί, την Αλβανία να προσέχετε. Από εκεί θα έρθει η απειλή».

  «Γέροντα, άμα φτύσουμε, οι Αλβανοί
  θα πνιγούν στο σάλιο μας, και σεις λέτε…
  ότι θα έρθει απειλή από την Αλβανία;
  Δεν μπορώ να το πιστέψω».
  «Άκου το Γέροντα!», μου απάντησε.

  (Υποστράτηγος ε.α., Τσιαλίκης Χρήστος, Θεολόγος, Κομοτηνή)

  Απόσπασμα από το βιβλίο Μαρτυρίες Προσκυνητών
  Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης
  τόμος Β” σελ 373
  του Νικόλαου Α. Ζουρνατζόγλου

  briefingnews.gr/orthodoxia/protropi-agioy-paisioy-stoys-stratiotikoysi-apeili-tha-erthei-apo-tin-alvania

 3. ΜΗΤΣΟΣ ΕΞ ΑΓΓΛΙΑΣ says:

  Κρατήστε τις δυο φράσεις
  Η Αλβανία έχει δεσμευτεί για τη διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο, και αυτός είναι ο λόγος για τη σημερινή συνάντηση
  . Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η συνεργασία είναι προς το συμφέρον της προστασίας των συμφερόντων των δύο χωρών. Τα ειπαν ολα οι Αλβανοί σε δυο κουβέντες τους πήρε βλέπεις ο πόνος τους Αμερικανούς για την Αλβανία
  Αμ η Αλβανία η υπερδύναμη που εγγυάται και την ασφάλεια στην περιοχή που το πας;;
  Θα βγάλουν το αεροπλανοφόρο και τα υποβρύχια στην Αδριατική και τα F35 και τα F16 στον αέρα
  Καταλαβαίνω τι θα πει έπαρση αλλα στην Αλβανία πρέπει. να ειναι εθνικό σπορ .

 4. Ntontos says:

  Το game απο το καλοκαιρι και μετα εχει αλλαξει πολλοι το εχουν καταλαβει αλλοι οχι. Ας μας πει ο γεροντας παστιτσιος ποιος ξανθο γενος θα μας βοηθησει γιατι οποιος δεν το εχει παρει πρεφα μεχρι τωρα Ρωσια-Τουρκια μοιρασαν την πιτα και εγιναν συναιτερακια. Θα φτασουμε στο σημειο να γινει κανας πολεμος και αντι για τους ορθοδοξους αδερφους βλεπω να μας βοηθανε οι Αμερικανοι στο τελος να μη χασουμε το Αιγαιο απο την Ρωσοτουρκικη συμμαχια.

  • MariaVaia says:

   Α ΡΕ ΝΤΟΝΤΟ…..
   ΤΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΣΕΒΑΣΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ…
   ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΕ ΑΔΙΚΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΕΚΑΝΑΝ ΝΑ ΠΟΝΕΣΕΙΣ!!!!! ΙΣΩΣ ΝΤΟΝΤΟ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΧΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ή ΘΑ ΗΘΕΛΕΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ !!!!
   ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑΣ ΝΤΟΝΤΟ…. ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ …. ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΝΤΟΝΤΟ ΑΝ ΘΑ ΠΙΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ή ΑΠΟ ΚΑΤΩ… ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΣ ΚΑΛΑ, ΑΛΛΑ ΕΜΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΜΕΣΑ…. ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ….. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ….. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΜΠΛΟΚΟΥ ΤΟΥΤΟΥ…..
   ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΥΣ

  • lenovo says:

   οι αμερικανοι είναι ευχη και καταρα μας απαυτους αρχηζουν και απαυτους τελιονουν αυτό βλεπω τοσα χρονια παιδες , οσο και να μη γουστάρουμε ετσι είναι . γνωμη μου .

 5. ΜΑΡΚΟΣ says:

  Ξυπνήστε Έλληνες. Ο Τούρκος δεν στέλνει στρατιωτική βοήθεια στην Αλβανία, αλλά οπλισμό για λογαριασμό του. Ανοίγει δεύτερο μέτωπο. Θα εισβάλει με ορμή από την Αλβανία και δεν υπάρχει αμυντικό δόγμα για αυτό. Επίσης οι Αλβανοί είναι καλύτερα από εμάς εκπαιδευμένοι, δυτικές υπηρεσίες έχουν από την δεκαετία του ’90 που στέλνουν εκπαιδευτές εκεί. Είναι εκπαιδευμένοι σε όλες τις σύγχρονες τακτικές, πράγμα που δεν είμαστε εμείς. Σχεδόν μόνιμα τουρκικό υποβρύχιο βρίσκεται στον παραχωρημένο απο την αλβανική κυβέρνηση, τουρκικό ναύσταθμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *