Έρχεται νέος νόμος της ΕΕ για τον αντισημιτισμό που θα διώκει νομικά όσους εκφράζουν τέτοιες απόψεις

Εβραϊκές οργανώσεις ασκούν μεγάλη πίεση στο κοινοβούλιο της ΕΕ να υιοθετήσει νέο νόμο  για τον αντισημιτισμό.

Ευρωπαϊκές και αμερικανικές εβραϊκές οργανώσεις πιέζουν τους Ευρωπαίους πολιτικούς να υιοθετήσουν άμεσα έναν νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο θα δίδεται ξεκάθαρα ο διεθνής ορισμός του μίσους κατά των Εβραίων, σε επικείμενη  ψηφοφορία επί του θέματος αυτή την εβδομάδα.

Οι ίδιες οργανώσεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού προτρέπουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υιοθετήσει έναν νέο ορισμό  για τον αντισημιτισμό, ο οποίος θα αποθαρρύνει την κριτική στο κράτος του  Ισραήλ αντιμετωπίζοντας με   «ψυχρή επίδραση» την ελευθερία του λόγου.

Το διατλαντικό Ινστιτούτο AJC και το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Κογκρέσο με έδρα τις ΗΠΑ έστειλαν επιστολές ασκώντας μεγάλες  πιέσεις στους Ευρωπαίους πολιτικούς, πριν από την ψηφοφορία αύριο  Πέμπτη, όταν όλοι οι βουλευτές θα συζητήσουν για το εάν θα υιοθετήσουν έναν νέο ορισμό για το ολοκαύτωμα των Εβραίων (IHRA).

Μέχρι σήμερα ο αντισημιτισμός δεν υπόκεινταν σε διάταγμα που ήταν νομικά δεσμευτικό,  και πολλές φορές οι όποιες κατηγορίες   εμπλέκονταν με  την κριτική στο κράτος του Ισραήλ, αλλά ο επικεφαλής της οργάνωσης  AJC,  Daniel Schwammenthal είπε ότι αυτό ήταν απλώς μια δικαιολογία που χρησιμοποιούσαν όλοι οι αντισημίτες.

«Εκείνοι που ψευδώς ισχυρίζονται ότι ένας ξεκάθαρος  νόμος για αυτό το πράγμα  περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης, και καταργεί γενικά την ελευθερία  δαιμονοποιούν το Ισραήλ και κρατούν  τους Εβραίους συλλογικά υπεύθυνους για τις πράξεις του Ισραήλ», δήλωσε ο ίδιος.

Ομοίως, ο πρόεδρος της οργάνωσης EJC Moshe Kantor δήλωσε ότι οι επικριτές ενός νέου νόμου  εργάζονται για να «πολιτικοποιήσουν και να περιθωριοποιήσουν την καταπολέμηση του αντισημιτισμού» και ότι οι Εβραίοι πρέπει να είναι ελεύθεροι να καθορίζουν τον αντισημιτισμό όπως αυτοί τον  βλέπουν».

«Όσοι επιδιώκουν να διαχωρίσουν τη στήριξη αποτελεσματικών μεθόδων για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού προκειμένου να περιοριστούν περαιτέρω οι πολιτικές ατζέντες, πρέπει να κριθούν για το τι είναι οι ίδιοι. Αυτοί είναι που  διευκολύνουν στη διατήρηση ενός νομοθετικού κενού που «δένει»  τα χέρια των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων και υπηρεσιών ασφαλείας για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού », κατέληξε ο ίδιος.

Η επιστολή του εβραϊκού οργανισμού EJC προς όλους τους βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπογράφηκε από τα εξέχοντα μέλη της εβραϊκής κοινότητας, μεταξύ των οποίων ο κ. Jonathan Arkush, Αμερικανός πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Jean Kahn, πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κογκρέσου, βοήθησε στη δημιουργία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης του ρατσισμού και της ξενοφοβίας πριν από 20 χρόνια.

Η απόφαση πλέον είναι στα χέρια των Ευρωπαίων βουλευτών όλων των αποχρώσεων και σύμφωνα με πληροφορίες ο νέος νόμος θα υιοθετηθεί από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

pentapostagma

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

13 thoughts on “Έρχεται νέος νόμος της ΕΕ για τον αντισημιτισμό που θα διώκει νομικά όσους εκφράζουν τέτοιες απόψεις

 1. ΟΤΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ, ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΚΑΝΕ, ΟΣΟ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΞΙΩΝΕΙΣ says:

  Με το που βγει, πάρτε σειρά, ακριβώς την ώρα που θα βγει, να τους βομβαρδίσουμε, με αντισημιτικές/ αντισιωνιστικές φράσεις! Τόσες, που δεν έχουν ξανακούσει ποτέ τους!
  (Με το αντιρατσιστικό τι έγινε ρε Τσιπραλέξη; ΚΟ ΚΟ ΚΟ; Το παραβιάζουμε μέρα νύχτα κανα εκατομμύριο Έλληνες. Τι θα μας κάνεις; Πάρε φόρα αφού φας φασολάδα και ξέρεις εσύ, το χεις συνηθίσει εξ άλλου… Χαχαχα

 2. Νocomment says:

  Χμμμ,μάλιστα,Νόμος που να προστατευει τους Χριστιανούς Ορθοδόξους και μη,απο ολες τις επιθέσεις που δέχονται-δεχόμαστε,λεκτικές και μή, θα βγεί ποτέ,η μόνο τα του οίκου τους?

 3. ΣΑΛΟΣ says:

  Όσοι νόμοι και αν γίνουν κανείς δεν θα μπορέσει να σου απαγορεύσει να αποφεύγεις τους ρατσιστές και ιδιαίτερα τους ρατσιστές-σιωνιστές Οβριούς … Τι περιμένεις όταν με λόγους και πράξεις δείχνουν ότι παραμένουν αμετανόητοι για την θρασύτητα της «ύβρεως» των προγόνων τους εναντίον του παντελώς αθώου Χριστού …. «Καὶ ἀποκριθεὶς πᾶς ὁ λαὸς εἶπε· τὸ αἷμα αὐτοῦ ἐφ᾿ ἡμᾶς καὶ ἐπὶ τὰ τέκνα ἡμῶν» (Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο κεφ. ΚΖ΄, στ. 25).

 4. Χρηστος(Χ)«Εάν ο Υιός σάς ελευθερώσει θα είστε πραγματικά ελεύθεροι» says:

  Γι’ αυτό και συμβουλεύω εσάς, αδελφοί μου, στους οποίους εισχώρησε το τρομερό αγκάθι της βλασφημίας του αισχρού Κοπρώνυμου, να φροντίσετε να απομακρυνθείτε από αυτό και να εκβάλετε από την σκέψη σας αυτήν την βλασφημία ως εφεύρημα του εικονομάχου και σκληροτάτου διώκτη των ορθοδόξων και ως φαντασία των Ιουδαίων και πιο ορθώς του σατανά, επειδή αυτός ο θεομάχος δεν παύει ποτέ να σπείρει τα ζιζάνια της κακίας του ανάμεσα στην καλή σπορά, στο χωράφι του ουρανίου Γεωργού, και επιδιώκει, ο ασεβής, να εκτρέψει πάλι τον άνθρωπο από την ορθόδοξη πίστη στην αγία και προσκυνητή Τριάδα. Αφού γνωρίσατε την μεγάλη κακία και την ασυγκράτητη εναντίον σας μανία του, απομακρυνθείτε από αυτή την ασέβεια εναντίον της Παναγίας Θεοτόκου και από την φοβερή εναντίον της βλασφημία, ώστε και αυτή να σας πλησιάσει και να σας τηρήσει αβλαβείς από κάθε δόλο του πονηρού και να σας αξιώσει να σταθείτε εκ δεξιών του μονογενούς Υιού Της, στον Οποίον αρμόζει κάθε δόξα, τιμή και προσκύνηση εις τον αιώνα των αιώνων. Αμήν.

  • ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ says:

   Γιατί τι θα σε κάνουν; Με την ίδια λογική, τράβα πλήρωνε ΕΝΦΙΑ και κάθε φόρο που θα σου βάλουν. Με την ίδια λογική, παραδώσου και γίνε δούλος. Όχι; Τότε τι θα κάνεις; Θα συμβιβάζεσαι κάθε φορά, επειδή ΦΟΒΑΣΑΙ;;; Μήπως να σταματήσει να σας ενδιαφέρει για να σταματήσετε να φοβάστε; Με όποιο κόστος;
   Και να πεις ότι υπήρχε και κόστος…Ούτε καν υπάρχει, γιατί πολύ απλά, όταν αρνείστε να συμορφωθείτε στους παράλογους νόμους τους, ΔΕΝ μπορούν να σας χώσουν όλους μέσα. Οπότε, γράψτους κανονικά και κάνε ότι γουστάρεις! Είναι απλό…
   Κι αν ποτέ σε κυνηγήσουν, φέρσου, όπως θα φερόσουν σε κατακτητή, σε καταδυνάστη, σε οτιδήποτε… Η μήπως και στον κατακτητή έτσι θα φερόσασταν;;; Αν ναι, τότε τι να πω… Κρίμα…αλλά αυτό δεν είναι Ελληνική νοοτροπία, να γονατίζεις και ν ανέχεσαι.
   Θα μου πεις τι είναι τότε Ελληνική νοοτροπία; »ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ» Το να πεθάνεις μίζερος κάποια στιγμή, ειρηνικά, είναι απελπισία για την ψυχή σου, όσο ζεις αλλά και μετά, το να πεθάνεις περίφανος, σε κάνει ν’αγαπάς την ζωή και να σαι ο εαυτός σου όσο ζεις. Σκέψου το…

   • ANEFIX says:

    Στα λόγια είναι εύκολα όλα αυτά μάγκα μου, αλλά για πες μου, αν εσύ δεν πληρώσεις ΕΝΦΙΑ αυτήν την χρονιά, την επόμενη, την μεθεπόμενη… Θα μαζευτούν όλα αυτά τα ποσά και η Εφορία θα σού στείλει ένα ωραίο ραβασάκι με το ποσό που χρωστάς, το οποίο θα είναι και διογκωμένο λόγω τής προσαυξήσεως των προστίμων. «Ή θα τα δώσεις ή θα σού πάρουμε το σπίτι» θα σού πουν. Τι θα κάνεις τότε; θα βγάλεις καραμπίνα και θα αρχίσεις να πυροβολείς; Θα σε πάνε μέσα ρε. Βέβαια δεν θα μπορούσαν να χώσουν κάποια εκατομμύρια ανθρώπων στην φυλακή αν δεν «συμμορφώνονταν», θα ήταν όμως εύκολο να ρισκάρεις να ήσουν εσύ ένας από τούς πρώτους που θα θυσιάζονταν; Γιατί να ξέρεις, οι πρώτοι αντιρρησίες θα πλήρωναν το μάρμαρο. Πάντως μάγκα μου δεν είσαι και πολύ εντάξει γιατί σε ρωτάω κάτι επανειλημμένα και δεν μού απαντάς… αν και σε πάω πολύ!

    • ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΔΙΚΟ says:

     Αν σκεφτούμε όμως όλοι έτσι, τότε δεν κάνουμε τίποτα.
     Η καλύτερη συνταγή, είναι συνενοηθείτε αρκετοί και να κάνετε το ίδιο η ακόμα καλύτερα, να μην έχετε ανάγκη το σύστημα και να μη σας κυνηγάει για τίποτα, να ζείτε μαύρα, ακόμα και ως ανύπαρκτοι. »Υπάρχει τρόπος» Δύσκολο για τους οικογενειάρχες βέβαια…

 5. ΠΑΝΟΣ ΣΑΜΙΟΣ says:

  ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΙΔΙΟΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΑΛΛΩΝ ΚΡΑΤΩΝ????? ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΟΥΝ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ????? ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΝΟΜΟΥΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΩΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΚΥΡΑΡΧΟΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΒΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΩΣΤΕ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΜΩΝ ΕΧΘΡΩΝ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ !!!!!!!!!!!!!ΤΙ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΤΑΝ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ??????????

  • ΔΠ. says:

   Αυτη ειναι η τακτικη τους.Μονοι τους δημιουργουν μισος εναντιον τους και μετα εκμεταλλευονται υπερ τους αυτη την κατασταση και λενε οτι ολοι τους μισουν και τους κατατρεχουν.Αγαπησε τους Εβραιους και εχουν τελειωσει.Η τουλαχιστον αδιαφορησε οσο ειναι δυνατον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *