Ερευνητές αποκαλύπτουν: Το «άστρο της Βηθλεέμ» δεν ήταν αστέρι!

Μελέτη, που βασίζεται στην επεξεργασία ιστορικών, αστρονομικών αλλά και θρησκευτικών κειμένων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό που φαινόταν στον ουρανό ήταν, τελικώς, ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενοΕδώ και δεκαετίες, επιστήμονες από όλο τον κόσμο ερευνούν τις θεολογικές μαρτυρίες για το «Αστέρι της Βηθλεέμ», που οδήγησε τους μάγους στον νεογέννητο Ιησού.

Τώρα, μια θεωρία έρχεται να αναζωπυρώσει το ντιμπέιτ μεταξύ των θεολόγων και της επιστημονικής κοινότητας, καθώς υποστηρίζει ότι το «Άστρο της Βηθλεέμ» δεν ήταν καν αστέρι!  

Μελέτη, που βασίζεται στην επεξεργασία ιστορικών, αστρονομικών αλλά και θρησκευτικών κειμένων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτό που φαινόταν στον ουρανό ήταν, τελικώς, ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο! 

Πιο συγκεκριμένα, επρόκειτο για την ευθυγράμμιση του Ήλιου, του Δία, της Σελήνης και του Κρόνου στον αστερισμό του Κριού.  

Ο Γκραντ Μάθιους, καθηγητής θεωρητικής αστροφυσικής και κοσμολογίας του τμήματος φυσικής του Πανεπιστημίου της Νότρε Νταμ, ερευνά το «Άστρο της Βηθλεέμ» για περισσότερο από δέκα χρόνια.

«Αστρονόμοι, ιστορικοί και θεολόγοι έχουν πολλές φορές διατυπώσει ερωτήματα για το “Χριστουγεννιάτικο Αστέρι”» είπε ο ίδιος, και συμπλήρωσε: «Πότε εμφανίστηκε; Πώς έμοιαζε; Ανάμεσα σε δισεκατομμύρια αστέρια εκεί έξω, ποιό ήταν αυτό που ήταν τόσο λαμπερό εκείνη την ημέρα;». 

Η απάντηση είναι, σύμφωνα με τον ειδικό, η σπάνια αυτή ευθυγράμμιση. Τόσο σπάνια, που η ανθρωπότητα δεν θα ξαναδεί αντίστοιχη για τουλάχιστον 16.000 χρόνια. 

Ο ερευνητής έχει ήδη ξεκινήσει να συγγράφει βιβλίο με τα ευρήματά του, τα οποία ελπίζει ότι θα βοηθήσουν να εξηγηθεί η πραγματική φύση του «αστεριού». 

protothema.gr

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

14 thoughts on “Ερευνητές αποκαλύπτουν: Το «άστρο της Βηθλεέμ» δεν ήταν αστέρι!

 1. Ανώνυμος says:

  Η πιο άκυρη εξήγηση μακράν. Αλλά τι να πει κανείς, στις ημέρες μας, ο κάθε ένας φοράει τον τίτλο του επιστήμονα, λέει την …άποψή του και όλα καλά. Τα katohika.gr κάνουν καλά και μας ενημερώνουν για τέτοιου είδους άκυρες απόψεις για να μην ξεχνάμε σε τι κόσμο ζούμε. Και φυσικά, κάθε που πλησιάζει ο εορτασμός της γέννησης ή της Ανάστασης, πληθαίνουν τέτοιου είδους άκυρες απόψεις πράγμα που έγινε συνήθεια. Χαίρομαι όμως μέσα στην απογοήτευσή μου, γιατί δεν είδα κανένα άρθρο να αμφισβητεί τη γέννηση, τα φαινόμενα ή την κοίμηση του Βούδα, του Μωάμεθ και των λοιπών θρησκειών. Με κάτι που δεν υπάρχει δεν ασχολείται κανείς!

  • ΒΗΘΛΕΕΜΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΙΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ ΕΝΩΘΕΙΤΕ ΣΑΝ "ΓΝΗΣΙΟΙ"... ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ says:

   1ον: Ο Βουδισμός ΔΕΝ είναι θρησκεία αλλά ΚΟΣΜΟΘΕΩΡΙΑ.
   2ον: Για κανέναν από τους δύο δεν υπάρχει η πεποίθηση ότι ήταν η ενσάρκωση του ίδιου του Θεού! Αναφέρονται και οι δύο σαν φωτισμένοι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ο ένας ως σοφός και ο άλλος ως προφήτης μα και οι δύο ως ιστορικά πρόσωπα!
   ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΣΑΙ και μην μπερδεύεις ανόμοιες μεταξύ τους καταστάσεις! Η Ανατολικορωμαϊκή (βυζαντινή) ΠΑΡΑΜΥΘΑ των χριστιανών περί ενσάρκωσης του ΙΔΙΟΥ του Θεού, είναι τόσο τραβηγμένη ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ που για αυτό δεν την δέχθηκαν τότε οι πνευματικά εξελιγμένοι Αρχαίοι Έλληνες, οι οποίοι ευκολότερα θα δεχόταν τότε τον λόγο από έναν φωτισμένο ΑΝΘΡΩΠΟ (Βούδας) ή από έναν ΑΝΘΡΩΠΟ που δήλωνε προφήτης του Θεού (Μωάμεθ)! Εξάλλου τέτοιους παρήγαγαν και οι ίδιοι! Ακόμη κανένας από τους δύο δεν αναφερόταν πουθενά ως… ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΣ, ως κάποιος δηλαδή που προσπαθούσε με ΘΑΥΜΑΤΑ να πείσει τους ΑΔΑΕΙΣ και ΜΙΚΡΟΝΟΕΣ και ΑΠΟΛΙΤΙΣΤΟΥΣ της εποχής, τους Ιουδαίους! Συγκεκαλυμένος Ιουδαϊσμός ΚΑΘΑΡΑ, με τις γραφές του τελευταίου να αποτελούν ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ για τους χριστιανούς, με την πατρίδα των Ιουδαίων να αποτελεί ΑΓΊΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ για τους χριστιανούς και τελικά ο «Θεός» ΓΙΑΧΒΕ των Ιουδαίων να αποτελεί τον συγκεκαλυμενο Θεό που ουσιαστικά πιστεύουν και τιμούν οι Χριστιανοί, οι οποίοι όμως νομίζουν ότι εχθρεύονται τους Ιουδαίους, τους εμπνευστές δηλαδή όλης της πίστης των χριστιανών και ότι αντιπαθούν τους Ιαχωβάδες (ΓΙΑΧΒΕδες) ενώ και οι ίδιοι πιστεύουν στον ΓΙΑΧΒΕ ενώ οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν γιατί ποτέ δεν μελέτησαν ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ πραγματικά! Νομίζω δε ότι θα ήταν ωφέλιμη η διδασκαλία τησ ΘΡΗΣΚΕΙΟΛΟΓΙΑΣ στους Έλληνες αν και αντιπαθώ τον Φίλη, δεν είμαι αριστερός αλλά διακρίνω την ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΑΓΝΟΙΑ των Ελλήνων επί του θέματος! ΑΓΝΟΙΑ + ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ = ΠΑΡΑΝΟΙΑ με αποτέλεσμα την δημιουργία ΣΧΙΖΟΕΙΔΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ατόμου ή και ολόκληρου έθνους, το οποίο είναι ξεκάθαρο (Έλληνας γονιδιακά, ο οποίος θεωρεί εαυτόν Ιουδαίο πνευματικά και Γιαχβεδιστή ψυχικά ενώ νομίζει ότι αντιπαθεί τους Εβραίους και τους Ιαχωβάδες)

   • Γιώργος Γλυφάδα says:

    Απλά, όπως πάντα, ΑΨΟΓΟΣ!!! Να συμπληρώσω αν επιτρέπεις, ότι στην Θεολογική άγνοια και στην λανθασμένη κοσμοθεώρηση των Ελλήνων συντελεί τα μέγιστα και το ότι η Παλαιά Διαθήκη δεν υπάρχει σε απόδοση στην Νεοελληνική γλώσσα. Και αυτό έχει γίνει εσκεμμένα!!!! Και τα λίγα αποσπάσματα που υπάρχουν στην Νεοελληνική, από την μία μεριά είναι επιλεκτικά διαλεγμένα και από την άλλη έχουν αποδοθεί περιφραστικά και παραπλανητικά!

 2. ουαι υμιν, επιστημονες φαρισαιοι υποκριτες ! says:

  επιστήμονες ερευνούν τις θεολογικές μαρτυρίες για το «Αστέρι της Βηθλεέμ», ΚΑΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ, ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΗΤΟ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΥΡΙΟΥ… ουαι υμιν, επιστημονες φαρισαιοι υποκριτες ! πηρανε την αρχη του κειμενου, και απεριψαν το τελος του κειμενου ! Επελεξαν αυθαιρετα οτι γουσταρανε, και συνεχισανε την τρελλα τους, με τα λεφτα των φορολογουμενων ! Θαυμαστε «επιστημονες» Ωραια ειδηση, απο το ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ του Παριμπα (εκ του τραπεζα PARIS-BAS) με την μαυροσακκουλα με τα χαρτινα τουβλακια, που εψαχνε να τα καταθεση, μου ηθελε να μην χασει τον τοκο, ο κομιστης !

 3. Ανώνυμος says:

  ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΥΘΥΓΡΑΜΙΣΗ ΗΛΙΟΥ ΣΕΛΗΝΗΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ‘ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΩΣ ΜΑΣ’ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΘΝΗΤΟΙ!!!!!!

 4. ΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ... "ΠΑΤΕΡΑ", ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΣΧΑ ΤΑ... "ΟΣΤΑ" says:

  ΑΗΔΙΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΠΙΑ !!! ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΤΟΝ… «ΠΑΤΕΡΑ», ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΑΣΧΑ ΤΑ… «ΟΣΤΑ» !!! ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΠΙΑΣΤΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΣΤΡΟ !!! ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ !

 5. Ανώνυμη says:

  Πόσους αιώνες θα τους πάρει ακόμη να δεχτούν ότι ήταν Άγγελος Κυρίου κι όχι πλανήτης ή αστρονομικό φαινόμενο.
  Άστους να ψάχνουν σαν το γέρο που ψάχνει να βρει τα γυαλιά που φοράει ήδη.

 6. I'm not a robot says:

  ….επρόκειτο για την ευθυγράμμιση του Ήλιου, του Δία, της Σελήνης και του Κρόνου στον αστερισμό του Κριού….
  Αστρονόμος ή αστρολόγος ο κύριος;

 7. Γιώργος Γλυφάδα says:

  Δεν υπάρχει άλλη μαρτυρία για το Άστρο της Βηθλεέμ εκτός από την αναφορά του Ματθαίου που αναφέρει ότι κάτι μάγοι από την Ανατολή πήγαν να δούν το νεογέννητο βρέφος, αλλά δεν αναφέρει καμία φάτνη ή σπηλιά ή στάβλο αλλά οικία και κανένα βρέφος αλλά παιδάκι! Άρα δεν επέστρεψαν στην Ναζαρέτ αλλά έμεναν στην Βηθλεέμ. Λογικό αφού Ναζαρέτ δεν υπήρχε εκείνη την εποχή!!!! Και ο Ηρώδης ΑΝ σκότωσε τα παιδάκια (ΔΕΝ υπάρχει καμία ιστορική αναφορά για τέτοιο φοβερό γεγονός) γιατί σκότωνε από δύο χρονών και κάτω και όχι τα νεογέννητα;;; Αλλά σε όλο τον κόσμο οι μόνοι που είδαν το άστρο ήταν οι Μάγοι και κανένας άλλος επιστήμονας της εποχής!!! Περίεργο να μην υπάρχει άλλη αναφορά γι’ αυτό το φαινόμενο!!! Μάλλον στο μυαλό του Ματθαίου θα υπήρχε, αλλά ο Ματθαίος είναι και άσχετος με την θρησκεία γιατί σε όλο το Ευαγγέλιό του έχει πολλά λάθη ειδικά με τους προφήτες και τις γραφές και πολλά ψέματα ή έστω αναφορές σε σημαντικά γεγονότα που δεν τα αναφέρει κανένας ιστορικός της εποχής, λες και μόνο ο Ματθαίος τα γνώριζε και κανένας άλλος!!!!! Και μια απορία: Αν πράγματι έβλεπαν το αστέρι και όλα είναι αληθινά, ξεκίνησαν από την Ανατολή και πήγαν μέχρι την Ιερουσαλήμ βλέποντας το Αστέρι. Γιατί δεν πήγαν μέχρι την Βηθλεέμ κατευθείαν;;; Χάθηκε το Αστέρι;;; Και γιατί όταν έφτασαν στην Βηθλεέμ ξαναφάνηκε το Αστέρι;;; Αν πήγαιναν στην Βηθλέέμ δεν θα μάθαινε τίποτα ο Ηρώδης, δεν θα κινδύνευε να σκοτωθεί ο Υιός του Θεού (είναι δυνατόν ολόκληρος Θεός να άφησε να κινδυνεύσει ο Γιός του;;;) και ΔΕΝ θα σκοτώνονταν τόσα ΑΘΩΑ παιδάκια για να επαληθευτεί η προφητεία που λέει ο Ματθαίος!!! Υπάρχει κάποια εξήγηση;;; Υπάρχει Θεός που κάνει τέτοιο έγκλημα με ΑΘΩΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ;;;;; Έλεος Χριστιανοί!!!

  • Μητσος εξ Αγγλιας says:

   ΣΩΣΤΟΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΞΥΠΝΑΣ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ .ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ..,,

   • Γιώργος Γλυφάδα says:

    Ξέρω ότι πολλοί Έλληνες και όχι μόνο, είναι όντως «κοιμισμένοι» και «ανυποψίαστοι», χωρίς να ευθύνονται αποκλειστικά οι ίδιοι και πρέπει να βοηθάμε προς αυτή την κατεύθυνση με τεκμηριωμένες αλήθειες! αλλά δεν είναι εύκολο να «ξυπνήσουν» και να «υποψιαστούν». Είναι δύσκολο και επίπονο για τους ανυποψίαστους να διευρύνουν τον πνευματικό τους ορίζοντα. Μερικές φορές ίσως γίνεται επώδυνο γιατί χρειάζεται να αναθεωρήσουν, με κόστος οδυνηρό, πράγματα που τα θεωρούσαν κομμάτι της καθημερινότητας ή και ολόκληρης της ζωής τους. Ή ακόμη και να απορρίψουν πράγματα και ιδέες που θεωρούνται αδιαπραγμάτευτα. Αλλά νομίζω ότι αξίζει ο κόπος και η προσπάθεια, γιατί το αξίζουν οι ίδιοι οι Έλληνες!

 8. ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ says:

  Εγώ λέω, να μην απορίψουμε τίποτα, μέχρι ν αποδειχθεί πρώτα τι ακριβώς είναι. Σαν »έξυπνοι ερευνητές» ε;
  Το λέω γιατί στα σχόλια μαλώνεται μεταξύ σας, μόνο για το τι πιστεύετε…
  Μα δεν είναι αυτό το θέμα. Το θέμα είναι τι αποδεικνύεται τελικά και τι όχι. Ας δούμε τις λεπτομερείς εξηγήσεις των συγκεκριμένων ερευνητών και μετά κρίνουμε. Έτσι κάνουν οι έξυπνοι ερευνητές.
  (Και μη με πει κανείς άθεο, γιατί θα ναι πολύ άκυρη κοτσάνα).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *