Έρχεται «βιβλική» καταστροφή; Ξεκινούν έρευνες στη Νέα Ζηλανδία για την πρόβλεψη του σεισμού – «φονιά»

Μία διεθνής ομάδα επιστημόνων από τη Νέα Ζηλανδία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία θα ξεκινήσει αυτό το Σαββατοκύριακο να τοποθετεί όργανα παρακολούθησης σεισμού κατά μήκος του μεγαλύτερου ρήγματος στη Νέα Ζηλανδία στην ωκεάνιο τάφρο του Χικουράγκι στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε μία προσπάθεια να προετοιμασθούν για τον επόμενο μεγάλο σεισμό.Έρχεται «βιβλική» καταστροφή; Ξεκινούν έρευνες στη Νέα Ζηλανδία για την πρόβλεψη του σεισμού – «φονιά»

Περίπου 40 όργανα θα καταγράψουν σεισμικές δονήσεις και πληροφορίες οι οποίες θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα το σεισμό και το ενδεχόμενο εμφάνισης τσουνάμι στη ζώνη που εκτείνεται κατά μήκος της ανατολικής ακτής στα βόρεια του νησιού.

Ένας από τους τύπους οργάνων που χρησιμοποιούνται είναι οι αισθητήρες πίεσης του πυθμένα που θα καταγράψουν την ανοδική και καθοδική κίνηση του βυθού της θάλασσας. Μπορούν να ανιχνεύσουν «σεισμούς αργής κίνησης» στην ανοικτή θάλασσα και μπορούν επίσης να παράσχουν αποδείξεις για το πώς μπορεί να συμπεριφερθεί η πλάκα σε μεγάλο σεισμό.

Η ερευνητική ομάδα, θα αναπτύξει επίσης δύο συστοιχίες με αναμεταδότες ακριβείας του βυθού για την παρακολούθηση της οριζόντιας κίνησης του πυθμένα, καθώς και πολλά σεισμόμετρα στον πυθμένα του ωκεανού. Οι επιστήμονες ελπίζουν ότι τα όργανα αυτά θα καταγράψουν πολλές εκατοντάδες μικρούς σεισμούς που δεν μπορούν να εντοπιστούν με ακρίβεια με χερσαία όργανα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η τεκτονική πλάκα που υπάρχει στην περιοχή μπορεί να παράγει ισχυρούς σεισμούς και τσουνάμι, επομένως αυτή η έρευνα αποτελεί προτεραιότητα για τους γεωλόγους της Νέας Ζηλανδίας.

pronews.gr

corfiatiko

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

2 thoughts on “Έρχεται «βιβλική» καταστροφή; Ξεκινούν έρευνες στη Νέα Ζηλανδία για την πρόβλεψη του σεισμού – «φονιά»

 1. Jordan says:

  … εάν καταστραφεί ο πλανήτης Τωρα? τότε κάτι πάει λάθος, εμείς ποτέ θα πεινασουμε?
  Αφού το έλεγε η Βουλγαρα τυφλή, ο Αμερικανός προφήτης, ο Άγιος Σουλπικιος της Ασιζης!
  Μάλλον είναι μπούρδα, εγώ αρνούμαι να καταστραφω πριν πεινασω

 2. ανωνυμος says:

  Δεν νομίζω ότι τους συμφέρει , παλιότερα είχαν βάλει στο ιντερνετ ένα κουμπί που πάταγες και έβλεπες την γη να καταστρέφεται.
  Είχα κολήσει και το πάταγα συνέχεια.
  Σε κάποια στιγμή το βγάλανε εντε΄λώς από την χρήση.
  Δεν προβάλουμε κάτι που δεν θέλουμε να γίνει και να αφορά εμάς:; Σωστά; Ας καταστραφούν οι άλλοι με άλλο τρόπον… Θα λένε συνήθως.
  Και ο μοναδικός τρόπος φυσικά είναι ο φόβος και το χρήμα.
  Δεν παίζουμε γιατί οι συνέπειες είναι μεγάλες.
  ΗΡΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *