Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

Ένας μύκητας που τρώει ρύπους και… θυμίζει κρέας

Επιστήμονες χρησιμοποίησαν το εργαλείο επεξεργασίας γονιδίων CRISPR για να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την πεπτικότητα ενός μύκητα, δημιουργώντας μια πρωτεΐνη που αναπτύσσεται ταχύτερα και έχει πολύ μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, χωρίς την εισαγωγή ξένου DNA.

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Trends in Biotechnology αναφέρει ότι επιστήμονες κατάφεραν να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο ένας μύκητας παράγει πρωτεΐνη, ενώ παράλληλα μείωσαν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της παραγωγής του έως και 61%. Ο τροποποιημένος μύκητας, που προέρχεται από το είδος Fusarium venenatum (ήδη εγκεκριμένο για κατανάλωση σε πολλές περιοχές), έχει γεύση παρόμοια με το κρέας και είναι πιο εύκολος στην πέψη για τους ανθρώπους από το αρχικό φυσικό στέλεχος.

Η κτηνοτροφία ευθύνεται για περίπου το 14% των παγκόσμιων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, δημιουργώντας την ανάγκη για βιώσιμες πρωτεϊνικές εναλλακτικές. Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Xiao Liu, χρησιμοποίησαν το CRISPR για να αφαιρέσουν δύο γονίδια. Ως αποτέλεσμα, το πιο λεπτό κυτταρικό τοίχωμα που προέκυψε κατέστησε την πρωτεΐνη πιο προσβάσιμη για πέψη, ενώ ο βελτιστοποιημένος μεταβολισμός μείωσε την ποσότητα των θρεπτικών ουσιών, ειδικά της ζάχαρης, που απαιτούνται για την παραγωγή πρωτεΐνης.

Το τροποποιημένο στέλεχος, που ονομάστηκε FCPD, χρησιμοποίησε 44% λιγότερη ζάχαρη για να δημιουργήσει την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης με το αρχικό στέλεχος και το έκανε 88% πιο γρήγορα.

Η ομάδα μοντελοποίησε την παραγωγή του μύκητα σε βιομηχανική κλίμακα σε έξι χώρες με διαφορετικά ενεργειακά συστήματα. Σε κάθε σενάριο, η παραγωγή FCPD μείωσε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως και 60% σε σχέση με τον συμβατικό μύκητα.

Σε σύγκριση με την παραγωγή κοτόπουλου στην Κίνα, το FCPD απαιτούσε 70% λιγότερη γη και μείωσε τη δυνητική ρύπανση των γλυκών υδάτων κατά 78%. Όπως δήλωσε ο Liu, οι γενετικά επεξεργασμένες τροφές όπως αυτή μπορούν να καλύψουν τις αυξανόμενες επισιτιστικές ανάγκες χωρίς το περιβαλλοντικό κόστος της συμβατικής γεωργίας.

cibum.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Επιστήμονες δημιούργησαν γενετικά τροποποιημένο μύκητα που μειώνει τους ρύπους και έχει γεύση κρέατος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek