Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
01:26 - 03/01/2017

Ένας άνθρωπος του σπαθιού

Το αρχέτυπο ξίφος συμβολίζει την δύναμη, την προστασία, την εξουσία, τη αντοχή και το θάρρος.
Μεταφυσικά, αντιπροσωπεύει τη διάκριση και την διεισδυτική δύναμη της διάνοιας.

Το ξίφος για τους Ινδουιστές είναι φαλλικό, με τη θήκη να αποτελεί Γιονί (υπό την έννοια της πνευματικής δημιουργικότητας) .

Το φλογερό σπαθί του χριστιανικού ήθους που χωρίζει τον άνθρωπο από την Εδέμ – μόνον οι καθαροί την καρδίαν μπορούν να εισέλθουν.

Στο Βουδισμό το σπαθί συνδέεται με τη διάκριση της σκέψης. Υπό αυτό το πρίσμα, το σπαθί αποκόπτει την άγνοια.
Ένα σύμβολο των ηρώων και των ιπποτών.

Πολλοί ξίφη έχουν μαγικές ιδιότητες και δίνονται σε ήρωες προκειμένου να αποδώσουν δικαιοσύνη. Όπως το Εξκάλιμπερ δόθηκε στον Αρθούρο από την κυρία της λίμνης, όπως οι θεοί έδωσαν στον Περσέα ξίφος για να εξουδετερώσει τη Μέδουσα.

Στην Αλχημεία, το σπαθί είναι σύμβολο της κάθαρσης. Mεταφορικώς το σπαθί διαπερνά καθαρά την πνευματική ψυχή του ανθρώπου. Αυτή η συμβολική δράση, θυσιάζει τα φυσικά δεσμά ώστε να απελευθερωθεί ένα μονοπάτι προς την αιθέρια (φωτισμένη) ελευθερία.

Μία από τις συνήθειες των ηγετών είναι η ανταλλαγή δώρων. Και στην προκειμένη περίπτωση, περίτεχνων σπαθιών. Μία χειρονομία που κυμαίνετε από συμβολική σε αδιάφορη έως καταστροφική.

Ανάλογα με το ποιος το προσφέρει και για ποιο λόγο, αλλά και ποιος το λαμβάνει και πώς το εκλαμβάνει.

Κάπου εδώ ξεκινά μία διαφορετική προσέγγιση του θέματος.

Η μάχαιρα και η φωνή της σάλπιγγας.

Original Word: σάλπιγξ, ιγγος, ἡ
http://biblehub.com/greek/4536.htm
salpigx: a trumpet
Part of Speech: Noun, Feminine
Transliteration: salpigx
Phonetic Spelling: (sal’-pinx)
Short Definition: a trumpet
Definition: a trumpet, the sound of a trumpet.

σάλπιγγα (salpinga)
http://biblehub.com/greek/salpinga_4536.htm
Revelation 9:14 N-AFS
GRK: ἔχων τὴν σάλπιγγα Λῦσον τοὺς
NAS: who had the trumpet, Release
KJV: which had the trumpet, Loose the four
INT: had the trumpet Release the

Ιω. 1,14 Καὶ ὁ Λόγος σὰρξ ἐγένετο καὶ ἐσκήνωσεν ἐν ἡμῖν
Εφ. 6,17 καὶ τὴν μάχαιραν τοῦ Πνεύματος, ὅ ἐστι ῥῆμα Θεοῦ, –

Πάντα ένα μήνυμα για τη σάρκα – και ένα μήνυμα για το πνεύμα
ένα μήνυμα για τους Χαμένους – και ένα μήνυμα για τους Σωθέντες

… όταν ο φρουρός εκείνος ίδη την εχθρικήν μάχαιραν να επέρχεται εναντίον της χώρας του και σαλπίση με την σάλπιγγα, αναγγείλη και επισημάνη στον λαόν τον κίνδυνον …

Για να αντιληφθούμε την συγχρονικότητα, πρέπει πρώτα να μελετήσουμε το κείμενο του ΙΕΖΕΚΙΗΛ και πιο συγκεκριμένα τους στίχους Ιεζ. 33,1-8

http://www.imgap.gr/file1/AG-Pateres/AG%20KeimenoMetafrasi/PD/48.%20Iezekiil.htm

Το σπαθί έρχεται στο φύλακα.


Ο φύλακας στο τείχος με την σάλπιγγα

U.S. Republican presidential candidate Donald Trump holds a sign supporting his plan to build a wall between the United States and Mexico that he borrowed from a member of the audience at his campaign rally in Fayetteville, North Carolina March 9, 2016. Trump was interrupted repeatedly by demonstrators during his rally. REUTERS/Jonathan Drake – RTSA418

Ένα μέρος του λαού στέκεται με τη σάλπιγγα στο Τείχος


ένας άνθρωπος του σπαθιού

Απρίλιος 2010 Καράκας: Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δωρίζει ένα αντίγραφο του σπαθιού του ήρωα της ανεξαρτησίας Σιμόν Μπολιβάρ στον πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος επισκέφτηκε για 1η φορά τη Βενεζουέλα

Η Ρωσία προσέφερε πυρηνική βοήθεια είχε δηλώσει τότε ο Ούγκο Τσάβες. Η Ρωσία συμφώνησε να βοηθήσει τη Βενεζουέλα καταρτίζοντας σχέδια για ένα εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας.

http://www.thehindu.com/news/international/russia-offered-nuclear-help-says-chavez/article387327.ece

Τα γεγονότα έχουν ξεχαστεί, αλλά απαντούν σε πολλά ερωτήματα ως προς το γιατί οι ΗΠΑ ξόδεψαν τόσο πολύ χρόνο προσπαθώντας να απομακρύνουν τον Ούγκο με διάφορους τρόπους πριν τον πρόωρο θάνατό του.

Δεκέμβριος 2015. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δωρίζει στον Πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, ένα περίτεχνο ινδικό σπαθί του 18ου αιώνα από την επαρχία της Βεγγάλης. Ο Μόντι είχε πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη στη Μόσχα προκειμένου να παραστεί στην 16η Ινδο-Ρωσική ετήσια σύνοδο κορυφής.

Moscow: Prime Minister Narendra Modi and Russian President Vladimir Putin exchanging official gifts during their meeting in the Kremlin in Moscow, Russia, Wednesday. PTI Photo (PTI12_24_2015_000134B)

Φεβρουάριος 2016. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συναντήθηκε με τον βασιλιά του Μπαχρέιν Χαμάντ μπιν Ισά αλ Χαλίφα στο Προεδρικό Μέγαρο Μποτσάροφ Ρουτσέι στο Σότσι. Κατά τη συνάντηση οι ηγέτες αντάλλαξαν δώρα. ΟΡώσος πρόεδρος δώρισε στο βασιλιά ένα καθαρόαιμο 4χρονο επιβήτορα, ονόματι Khadzhibek, ράτσας Akhal-Teke, που είναι γνωστή για την ταχύτητα, την αντοχή και τον υψηλό δείκτη νοημοσύνης.

Από την πλευρά του ο μονάρχης του Μπαχρέιν ανταπέδωσε χαρίζοντας ένα πανάκριβο κυρτό σπαθί από Δαμασκηνό ατσάλι, στον Ρώσο πρόεδρο λέγοντάς του:
“Αυτό [το σπαθί] έγινε υπό τις διαταγές του βασιλείου, έχει μια πολύ κοφτερή λεπίδα.
Εμείς το ονομάζουμε σπαθί της νίκης…. Μίας επικείμενης νίκης, αν θέλει ο Θεός.”

http://www.middleeasteye.net/news/sword-victory-presented-putin-bahraini-king-453188057

Ο Βασιλιάς του Μπαχρέιν παραδίδει το «σπαθί της νίκης» μετά τις συνομιλίες για τη Συρία

Μέχρι στιγμής ο Πούτιν φαίνεται να συγκρατεί τη Συρία από την πτώση, ενώ έχει κάνει τον Ομπάμα να μοιάζει με παιδί ως προς τις απειλές του περί «κόκκινων γραμμών». …Μέχρι το Ψήφισμα 2334 …. Επίσης χειραγώγησε τους Κλίντον και ειδικότερα τη Χίλαρη την πρώην Υπουργό Εξωτερικών του Ομπάμα.

Γιατί οι Ρώσοι Κρατούν τη Δαμόκλειο σπάθη πάνω από τη Χίλαρη και τον Μπίλ Κλίντον;
http://www.huffingtonpost.com/william-bradley/why-the-russians-hold-a-s_b_11283484.html

… Είναι σαφές ότι υπάρχει μια δαμόκλειος σπάθη –ο επικείμενος κίνδυνος του αρχαίου μύθου, που κρέμεται πάνω από τους Κλίντον καθώς οδεύουν την προεκλογική εκστρατεία, με την ελπίδα για την Προεδρία. Και αυτοί που κρατούν τη σπάθη είναι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες…. (huffingtonpost.com)

Και έπεσε από σπαθί…. Ένα γεγονός που θα μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο απρόσμενα (?)… ίσως και πιο κατασκευασμένα γεγονότα της Προεδρικής Ιστορίας των ΗΠΑ.
http://katohika.gr/sinomosia/kristallini-sfaira-tou-sampato/

Απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών ως απάντηση στις ρωσικές προκλήσεις
https://www.whitehouse.gov/the-press-office/2016/12/29/statement-president-actions-response-russian-malicious-cyber-activity

δήλωση του προέδρου Ομπάμα …….Τον Οκτώβριο, η διοίκηση μου δημοσιοποίησε την εκτίμηση πως η Ρωσία προχώρησε σε ενέργειες με σκοπό να παρέμβει στις αμερικανικές εκλογές…….

Γιατί όμως ο Πούτιν είναι ένας άνδρας του σπαθιού;
Γιατί το υπηρέτησε.

Αναδύθηκε από την KGB

Τα ιδεολογικά ίχνη της αποστολής της, τα βρίσκουμε στο σύνθημα της Τσέκα: «η ασπίδα για την υπεράσπιση της επανάστασης, το σπαθί για να πατάξει τους εχθρούς» (Το ξίφος και η ασπίδα).

Το σπαθί από μόνο του, δε μπορεί να χαρακτηριστεί καλό ή κακό. Τον χαρακτηρισμό τον δίνει αυτός που το κρατάει. Δικαιοσύνη και διαύγεια πνεύματος ή κακία κι επιθετικότητα; και τα δύο ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Ο φύλακας έχει το χρέος να σαλπίσει τον κίνδυνο και ο λαός να ακούσει και να προετοιμαστεί.

http://www.agnosto.gr/index.php?topic=250.msg1015#msg1015

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Ευχαριστούμε για το άρθρο.Πολυ καλή σημειολογική, και συμβολική προσέγγιση των εννοιών που κριβονται πίσω από τις λεξεις σπαθί, άτι, ασπίδα… -ισχύς, δικαιοσύνη,πόνος, κάθαρση,..

  2. ΜΑΡΚΟΣ ΖΑΡΡΑΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟ ΛΕΕΙ 01/03/2017 @ 9:40 ΜΜ

    Όταν κάποιος προσφέρει ένα σπαθί, του λέει: Είτε ακολούθα με, είτε καθοδήγησέ με, είτε η δύναμή μου, η στρατιά μου π.χ. σου ανήκει, είτε αφήνομαι στο έλεός σου, κατόπιν παράδοσης. Πάντα μεταξύ ηγετικών προσώπων!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*