GEWKWN : ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Η ΕΟΚΑ δεν έγινε για να ιδρυθεί ένα καινούριο κράτος
Οι τιτάνιοι αγώνες συναντώνται όπως συναντώνται και τα τιτάνια πνεύματα,
στην ιστορία της Ελληνικής Φυλής θα βρει κανείς, όταν θελήσει, πολλούς τιτάνιους αγώνες.
1821 και 1955 αν θέλει κάποιος να δει πως συνδέονται με το Έπος της Κύπρου με το Έπος της Επαναστάσεως του 1821, θα παρατηρήσει πως και οι δυο αγώνες είναι στην ουσία τους οι ίδιοι, γιατί είναι και τα δύο αποτελέσματα του ακατανίκητου πόθου της Λευτεριάς, πηγάζουν και οι δυο τους σκόρπισαν την επιθυμία της Έλληνας να διώξουν. και οι Άγγλοι το 1955 και οι δυο εκπρόσωποι της βίας και της τυραννίας, αποτελούν για τους Έλληνες σύμβολα κτηνωδίας, και τους δυο ο Ελληνισμός τους πολέμησε, οι Έλληνες της Κύπρου ακόμη και σήμερα πολεμούν τους Τούρκους κατακτητές που υποστηρίζονται από τους Άγγλους.
Και οι δυο αγώνες 1821 και 1955 είχαν το κοινό χαρακτηριστικό της αυτοθυσίας και του πατριωτισμού, το μεγαλείο της ψυχής των Ελλήνων ξαναβρήκε το 1955 καταφύγιο στις αδούλωτες ψυχές των Ελλήνων της Κύπρου.
Και οι δυο αγώνες, 1821 και 1955 πέρασαν από το μαρτύριο, φόρεσαν τον ακάνθινο στέφανον , και ανέβηκαν και οι δυο τον Γολγοθά τους , σταυρώθηκε το 1821 η Ελλάδα, σταυρώθηκε η Κύπρος από τους Άγγλους το 1955, συνεχίζει να σταυρώνεται 1 η27 από την Κύπρο .
Τα πάντα για την τιμή, ήταν το 1955 η απάντηση που δόθηκε από ένα λαό που άκουγε επιτακτική τη φωνή της Ιστορίας του να τον κάνει καλή να εκτελέσει το χρέος του προς την παράδοση, προς την δόξα το υ παρελθόν.
1η Απριλίου 1955, η ημέρα που δημιούργησε το θαύμα της Κυπριακής Εποχής, μας υπαγορεύει την πορεία ……… Σήμερα 20 25 δεν υποστέλλουμε τη σημαία ενάντια στην τουρκική κατοχή της Κύπρου, μέχρι να αντικρύσουμε τη μέρα που κύριοι στον οίκο μας θα ψάξουν τα Αναστάσιμα . Μ ας άφησαν βαριά κληρονομιά οι προκάτοχοι μας , μα εμείς θα φανούμε αντάξιοι των, ΦΩΤΙΑ ΘΑ ΓΙΝΗ Η ΟΡΜΗ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΚΑΨΗ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ : «Είχαμε να αντιμετωπίσουμε τρεις εχθρούς. Τους Βρετανούς, τους Τούρκους και τους κομμουνιστές. Ο μεγαλύτερος μου πονοκέφαλος, ήτο οι κομμουνιστές.» Στρατηγός Γεώργιος Γρίβας Διγενής
Ο Καραολής και ο Δημητρίου, οι απαγχονισθέντες ήρωες από τους Άγγλους, χαρακτηρίζονταν στις διαφωτιστικές ενδοκομματικές συνελεύσεις του κομμουνιστικού κόμματος Κύπρου ως «δολοφόνοι» και «τρομοκράτες». Ο ι κύπριοι κομμουνιστές επιστρατεύθηκαν από τους Βρετανούς ως κοινοί «ρουφιάνοι» και καταδότες των αγωνιστών της ΕΟΚΑ. « Ιούδες » καλοπληρωμένοι με εγγλέζικες λίρες .
ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Η ΕΟΚΑ δεν έγινε για να ιδρυθεί ένα καινούριο κράτος, αλλά για να ενωθεί το μεγαλύτερο ελληνικό νησί με το Ελληνικό Κράτος
Ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν η δυναμική διεκδίκηση του προαιώνιου απελευθερωτικού πόθου του Κυπριακού Ελληνισμού, όπως ο τρόπος διακηρύχθηκε με το Δημοψήφισμα της l5ης Ιανουαρίου, l950, όταν το 97 % του λαού αξίωσε την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Η μαχητική αντίσταση της γενιάς του ’55, στις επανειλημμένες αρνήσεις του κατακτητή για εθνική λύτρωση της νότιο-ανατολικότερης εσχατιάς της Ρωμιοσύνης.
GEWKWN 01/04/2025
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice