Εκθέτοντας τις βρώμικες πράξεις των Ουκρανών Ολιγαρχών

Με τα χρήματα που λεηλατήθηκαν από το κράτος και οδηγηθηκαν σε φορολογικούς παράδεισους στο εξωτερικό, ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς αγόρασε τη μεγαλύτερη ξύλινη καμπίνα στον κόσμο – ένα «μνημείο της διαφθοράς» αξίας 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με έρευνα του Al Jazeera.

Μέσα από δεκάδες συμβάσεις και υποθέσεις δικαστών, οι δημοσιογράφοι του Al Jazeera κατέγραψαν τη διαδρομή που διέσχισε ο Γιανουκόβιτς για να διοχετεύσει περιουσιακά στοιχεία ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε υπεράκτιες επιχειρήσεις. Ένα έγγραφο μυστικού δικαστηρίου 95 σελίδων αποκάλυψε ότι το επενδυτικό κεφάλαιο της Ουκρανίας (ΚΕΕ), ενός χρηματοπιστωτικού ομίλου με έδρα το Κίεβο, διευκόλυνε την αγορά κλαπέντων κρατικών ομολόγων για λογαριασμό οκτώ κυπριακών επιχειρήσεων καλυψης – όλα δεμένα με τον Γιανουκόβιτς.

Τρεις ουκρανοι ολιγάρχες διαπραγματεύθηκαν περιουσιακά στοιχεία αξίας 160 εκατομμυρίων δολαρίων σε μία από αυτές τις εταιρείες, την Quickpace Limited. Σύμφωνα με μια μη υπογεγραμμένη σύμβαση, ο μεγιστάνας πετρελαίου Alexander Onischenko και ο μεγιστάνας ακινήτων Pavel Fuchs – ο οποίος είχε συναλλαγές με τον Πρόεδρο Donald Trump – αγόρασε την εταιρεία για μόλις 30 εκατομμύρια δολάρια. Ένας ουκρανός δικαστής υποψιαζόταν ότι τα περιουσιακά στοιχεία ήταν έσοδα από εγκληματικές δραστηριότητες και τα πάγωσε πριν το ζευγάρι να μπορέσει να πετυχει ένα εκπληκτικό κέρδος.

Ο πωλητής, δισεκατομμυριούχος Serhiy Kurchenko, είναι γνωστός μεταξύ των ουκρανικών ανακριτών ως «το οικογενειακό πορτοφόλι» του Γιανουκόβιτς.

Πριν ανατραπεί κατά τη διάρκεια της ουκρανικής επανάστασης το 2014, ο Γιανούκοβιτς και οι συνάδελφοί του άντλησαν παράνομα περιουσιακά στοιχεία σε εταιρείες που εδρεύουν στην Ουκρανία και στη συνέχεια τα μεταβίβασαν σε υπεράκτιους λογαριασμούς. Από εκεί, τα κεφάλαια μεταφέρθηκαν σε μια ομάδα εταιρειών καλυψης στην Κύπρο, το Μπελίζ, τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες χώρες.

Η εκπόνηση σχεδίων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες αποτέλεσε το επίκεντρο της αναφοράς του . Μία από τις πιο διαυγείς ιστορίες μας του 2017 ήταν η έκθεση των επιχειρηματικών σχέσεων του Trump με τον κατασκευαστή Felix Sater και τον Bayrock Group, μια εταιρία ακίνητης περιουσίας με δεσμούς με την ρώσικη μαφια. Πιο πρόσφατα, εξετάσαμε προσεκτικά τη Deutsche Bank, έναν τραπεζικό κολοσσό βαμμένο από κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Παρακολουθήστε τα παρακάτω βίντεο για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την εντυπωσιακή διαφθορά που υποφέρει η φτωχή Ουκρανία – και συχνά ωφελεί τους δυτικούς εταίρους.

WhoWhatWhy.org

Πρόταση βιβλίου απο το Κατοχικά Νέα ΤΙΤΛΟΣ :


Οι Διδασκαλίες του Δον Κάρλος

Μέσω των μοναδικών βιβλίων του Κάρλος Καστανέντα εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο έχουν απολαύσει τις απίστευτες διδασκαλίες του δον Χουάν Μάτους -του θρυλικού σαμάνου Γιακί του Βορείου Μεξικού. Ωστόσο, κοινός προβληματισμός όλων ήταν το πώς θα μπορούσαν να τις εφαρμόσουν στην πράξη, ξεχωρίζοντας τις σημαντικότερες ασκήσεις -που παραθέτει ο Καστανέντα- μέσα από έναν αληθινό κυκεώνα αφηγήσεων και περιστατικών.

Επίσης, πολλές πρακτικές δεν δίνονται από τον Καστανέντα στην πλήρη μορφή τους σε κάποιο συγκεκριμένο βιβλίο, αλλά ο αναγνώστης καλείται να τις «συμπληρώσει» μόνος του συλλέγοντας στοιχεία από όλα τα βιβλία της συγκεκριμένης σειράς.

Τώρα, επιτέλους, χάρη στο εκπληκτικό αυτό έργο του ναγκουάλ Victor Sanchez, έχουμε στα χέρια μας έναν εύχρηστο, πλήρη και βιωματικά έγκυρο οδηγό, με τη βοήθεια του οποίου μπορούμε να εφαρμόσουμε ολόκληρη τη διδασκαλία του δον Χουάν και μάλιστα μέσα στις συνθήκες της καθημερινότητας!

ΤΙΜΗ 17,00€ + 1.80 ΕΥΡΩ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ + Για Αττική 2,10 μεταφορικά- Για Επαρχία 2.60

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *