ΕΚΤΑΚΤΟ – Η Ουκρανία εκτόξευσε πύραυλο κοντά στην Χερσόνησο της Κριμαίας – Τέθηκε σε συναγερμό η ρωσική αεράμυνα (Βίντεο)

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ ) Η Ουκρανία χωρίς προειδοποίηση υλοποίησε την εκτόξευση  νέου άγνωστου πυραύλου  κοντά στην Χερσόνησο της Κριμαίας ανεβάζοντας και πάλι το δείκτη της επικινδυνότητας  στην περιοχή αυτή.

«Το Κίεβο, υλοποιώντας εντολές και προτιμήσεις της δύσης επιδιώκει  να προκαλέσει εθνική συγκίνηση  στους πολίτες του, και για άλλη μια φορά προσπαθεί  να ξεκινήσει έναν πόλεμο. Για την Ρωσία το θέμα της Κριμαίας αποτελεί Casius Beli και δεν πρόκειται να κάνει πίσω», ανέφερε Ρώσος αμυντικός αναλυτής ο οποίος έχει διασυνδέσεως στο Κρεμλίνο.

ΕΚΤΑΚΤΟ – Η Ουκρανία εκτόξευσε πύραυλο κοντά στην Χερσόνησο της Κριμαίας – Τέθηκε σε συναγερμό η ρωσική αεράμυνα  (Βίντεο) - Εικόνα0

 


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτό που εξόργισε την ρωσική πλευρά ήταν η μη προειδοποίηση των ουκρανικών αρχών ως όφειλαν , έτσι πραγματοποιήθηκε μια αιφνιδιαστική εκτόξευση πυραύλου που ενεργοποίησε το σύστημα αναχαίτισης της Ρωσίας και ολόκληρη της δύναμη πυραύλων.

Από το σύντομο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube προκύπτει ότι πρόκειται ενδεχομένως για πύραυλο MLRS, ο οποίος με πιο προσεκτική εξέταση αποδεικνύεται ότι προέρχεται από εκτοξευτή συστήματος 9A52 «Smerch». Ως εκ τούτου, μιλάμε για ουκρανικής κατασκευής πύραυλο 300 mm .

Επίσημη ανακοίνωση από το ρωσικό και το ουκρανικό γενικό επιτελείο δεν έχουμε μέχρι τώρα.

Ρώσοι αξιωματικοί προειδοποίησαν ότι οι Ουκρανοί είναι πιθανόν έτοιμοι να χτυπήσουν εναντίον στρατιωτικών και πολιτικών στόχων στο έδαφος της Κριμαίας.

Τα ακριβή χαρακτηριστικά απόδοσης του πυραύλου, καθώς και το φάσμα της πτήσης είναι άγνωστο. Ωστόσο, το πολιτικό παρασκήνιο είναι σαφώς παρόν σε αυτή την δοκιμή του Κιέβου.

Οχυρό η Κριμαία

Όλο το προσωπικό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή της Κριμαίας έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του μετά την αλλαγή των οπλικών συστημάτων με νεώτερης κατασκευής με κορυφαίο το αντιαεροπορικό σύστημα S-400 Triumph που προστατεύει την στρατηγικής σημασίας χερσόνησο.

Τα αντιαεροπορικά συστήματα της Δημοκρατίας της Κριμαίας στο σύνολό τους έχουν ενσωματωθεί στο ρωσικό σύστημα ενοποιημένης αεράμυνας και υπάγονται στη Νότια Στρατιωτική Διοίκηση.

Εκτός των S-400 η ρωσική αεροπορία διαθέτει και δύο πυροβολαρχίες του συστήματος S-300PMU-2 καθώς και εγγύς προστασίας συστήματα Pantsir-S1 ενώ ο ρωσικός στρατός διαθέτει Buk-M2 και Tor-M1/-2 ενώ δεν υπολογίζεται και η αεράμυνα που προσφέρουν οι ναυτικές δυνάμεις της Σεβαστούπολης σε συνδυασμό με τα μαχητικά της ρωσικής αεροπορίας και ναυτικής αεροπορίας που πρόσφατα παρέλαβε ακόμα 4 μαχητικά τύπου Su-30SM.

 

 

 

 

 

pentapostagma

Loading...

One thought on “ΕΚΤΑΚΤΟ – Η Ουκρανία εκτόξευσε πύραυλο κοντά στην Χερσόνησο της Κριμαίας – Τέθηκε σε συναγερμό η ρωσική αεράμυνα (Βίντεο)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *