EKTAKTO – Κυπριακή Δημοκρατία τέλος! Απίστευτη πρόκληση Άϊντα με τον Αναστασιάδη να φέρει μεγάλη ευθύνη – Περνάει το σχέδιο Ερντογάν

 

Σε μια προκλητική ενέργεια προχώρησε ο ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για το Κυπριακό Εσπεν Άιντα, καθώς ομολόγησε δημοσίως ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εχει προσκληθεί στην Διάσκεψη.

Ο κ. Άϊντα ανακοίνωσε ότι οι «συμμετέχοντες στην Διάσκεψη είναι φυσικά οι Κύπριοι κ. Αναστασιάδης και κ. Ακιντζι και οι εγγυήτριες δυνάμεις Τουρκία -Ελλάδα και Ηνωμένο Βασίλειο». Ο κ. Άϊντα ρωτήθηκε συγκεκριμένα αν προσκλήθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία και η απάντηση του όχι μόνο ήταν απαράδεκτη αλλά ήταν και προσβλητική για την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Έκανα ήδη αναφορά στο γεγονός ότι είναι οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζι που αποφάσισαν αυτές τις συναντήσεις. Αυτοί είναι εδώ και είναι οι πλευρές, τα μέρη σε αυτή την Διάσκεψη και υπάρχουν εναλλακτικές ερμηνείες για το τι σημαίνει. Δεν προσκαλούμε τους εαυτούς μας. Ούτε εγώ δεν κάλεσα ούτε τον έναν ούτε τον άλλο. Οι κ. Αναστασιάδης και Ακιντζι αποφάσισαν από κοινού με εμένα να διεξαχθεί αυτή η Διάσκεψη. Ετσι προσκαλέσαμε φυσικά άλλους ανθρώπους. Είναι ακριβώς όμως όταν εσύ και η σύζυγος σου έχεις ένα dinner, δεν προσκαλείς τον εαυτό σου…».

Ο ισχυρισμός του κ. Άϊντα είναι ανακριβής, καθώς είναι προφανές ότι δεν προσκάλεσαν στην Ελβετία οι δυο ηγέτες, αλλά την πρωτοβουλία των συνομιλιών εχει ο ΟΗΕ. Είναι επίσης σαφές ότι εξαφανίζει την ιδιότητα του Νίκου Αναστασιάδη ως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, εξομοιώνοντας τον με τον κατοχικό ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζι.

Όμως ο κ. Άϊντα κατέφυγε και σε συγκαλυμμένες απειλές που δεν ταιριάζουν φυσικά σε εκπρόσωπο του ΟΗΕ που η αποστολή του είναι η εφαρμογή των αποφάσεων του ΣΑ και όχι οι αυτοσχεδιασμοί και οι εκβιασμοί. Στο απομαγνητοφωνημενο κείμενο των δηλώσεων του που δημοσιοποίησε η αρμόδια υπηρεσία ενημέρωσης του ΟΗΕ, ο κ. Άϊντα ανέφερε τα εξής:

«Μπορεί να μιλάμε για μια ευρωπαϊκή χώρα στο απώτατο άκρο της Ανατολικής Μεσογείου μόλις εκατό χιλιόμετρα από την Συρία και πολύ κοντά σε αυτά τα γεγονότα και σε όλο το δράμα που συμβαίνει εκεί… Και παρά το ότι η Κύπρος εχει το Κυπριακό πρόβλημα εδώ και μισό αιώνα εχει μείνει ανεπηρέαστη από το περιφερειακό δράμα το οποίο εμπλέκει σχεδόν όλους. Και όπως έχω δηλώσει δεν μπορείς να πάρεις για δεδομένο ότι οι παγωμένες συγκρούσεις, θα παραμένουν παγωμένες για πάντα, εάν δεν προσπαθήσεις να τις επιλύσεις όταν έχεις την δυνατότητα»

Είναι τεράστια αυταπάτη να θεωρούμε ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης διαπραγματεύεται με τον Τ/Κ ηγέτη κ. Ακιτζί. Στην πραγματικότητα διαπραγματεύεται με την ίδια την Τουρκία. Με μία Τουρκία όπου επικρατεί ο ισλαμο-συντηρητικός εθνικισμός διανθισμένος με τις νέο-οθωμανικές φαντασιώσεις ενός προς το παρόν πανίσχυρου Ερντογάν. Η διαπραγμάτευση αυτή καθίσταται αυτόματα ιδιαίτερη και ακόμα πιο δυσχερής καθόσον τμήμα της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέχεται από την Τουρκία.

Το χειρότερο όμως όλων είναι πως οι Τούρκοι έχουν δίπλα τους και την Δύση, καθώς οι ειδικοί διαπραγματευτές προσπαθούν να διαλύσουν τον Κυπριακό Ελληνισμό και έχουν ως στόχο και σκοπό να τουρκοποιήσουν το νησί. Το ζήτημα είναι πως θα αντιδράσει και ο Ν. Αναστασιάδης, καθώς η σιωπή του είναι εντόνως ανησυχητική.

 
pentapostagma

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

3 thoughts on “EKTAKTO – Κυπριακή Δημοκρατία τέλος! Απίστευτη πρόκληση Άϊντα με τον Αναστασιάδη να φέρει μεγάλη ευθύνη – Περνάει το σχέδιο Ερντογάν

 1. Ανώνυμος says:

  Οι ιουδαιοχάζαροι προωθούν το σχέδιο τους, πάση θυσία… εκτός του Κουρδιστάν. Εάν αυτό το σχέδιο, περάσει από Κύπρο και μετά Αιγαίο, τότε είναι θέμα χρόνου ένας Γ΄Βαλκανικός πόλεμος. Ίσως η επερχόμενη ορκωμοσία Τραμπ και ο νέος ρόλος της Ρωσίας στην περιοχή, να εμποδίσουν αυτό το σχέδιο, όπως έχει εμποδίσει η Ρωσία, ανάλογα σχέδια σε Συρία και Τουρκία. Αυτά.

  • Αριστοφάνης says:

   Ή να το επιταχύνουν…
   Η κατάσταση βρωμάει ήδη από τον ΟΗΕ. Σαν να λέει σκεφτήκατε Ελληνοκύπριοι τί κάνετε ή πάτε να τα βάλετε με την τουρκία που την υποστηρίζουμε όλοι εμείς… Άρα μείνετε με την Ελλάδα και θα σας πιούμε το αίμα.
   Εγώ αυτά κατάλαβα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *