ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταρρέουν εκ των έσω οι ΗΠΑ – Ανεξαρτητοποιείται η Καλιφόρνια – Ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών για απόσχιση από τις ΗΠΑ – Πως μπορείτε να..ψηφίσετε

 

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε τροχιά αποταθεροποίησης που κανείς δεν ξέρει πλέον που θα καταλήξει. Η οργή εναντίον του Ν.Τραμπ είναι πολύ μεγάλη από συγκεκριμένους κύκλους, μουσουλμάνοι, υπάλληλοι του Τ.Σόρος, υποστηρικτές της Χ.Κλίντον έχουν δημιουργήσει ένα ενιαίο μέτωπο. Σε αυτό μόλις προστέθηκε και η…απόσχιση της Καλιφόρνιας όσο απίστευτο και αν ακούγεται!Εκεί άλλωστε έχουν το προπύργιο τους οι Δημοκρατικοί με 61% να υποστηρίζει Χ.Κλίντον και οι Ισπανόφωνοι.Την Παρασκευή οι υποστηρικτές του κινήματος ανεξαρτητοποίησης της Καλιφόρνιας, ξεκίνησαν τη συλλογή υπογραφών, για να τεθεί σε ψηφοφορία πρόταση απόσχισης της πολιτείας από τις ΗΠΑ.

Δείτε την ψηφοφορία πατώντας ΕΔΩ

 

Watch the latest video at video.foxnews.com

Η ηγεσία της Καλιφόρινιας έδωσε την Πέμπτη το «ΟΚ» για να ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών με στόχο το «Calexit». Εάν η πρόταση τεθεί σε δημοψήφισμα και υπερψηφιστεί, τότε θα καταργηθούν άρθρα στο Σύνταγμα της Καλιφόρνιας όπου αναφέρεται ότι η πολιτεία είναι «αναπόσπαστο τμήμα των ΗΠΑ» και ότι το Σύνταγμα των ΗΠΑ είναι ο «ανώτατος νόμος της χώρας».


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αυτό θα οδηγούσε σε ακόμα ένα δημοψήφισμα το 2019 σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση της πολιτείας. Εάν τουλάχιστον το 50% των καταγεγραμμένων ψηφοφόρων συμμετέχουν, με τουλάχιστον το 55% εξ αυτών να ψηφίζουν υπέρ της ανεξαρτητοποίησης, τότε το αποτέλεσμα θα εκλαμβανόταν ως διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Καλιφόρνιας.

Το γραφείο του υπουργού Εξωτερικών της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε πως οι υποστηρικτές της πρωτοβουλίας πρέπει να μαζέψουν τις υπογραφές 585.407 καταγεγραμμένων ψηφοφόρων για να προχωρήσει η ψηφοφορία. Οι διοργανωτές έχουν περιθώριο μέχρι τις 25 Ιουλίου 2017 για να τα καταφέρουν.

Οι επικεφαλής του κινήματος Yes California Independence αναφέρουν ότι στο παρελθόν οι προσπάθειες είχαν περισσότερο να κάνουν με την ενημέρωση του κοινού για το ζήτημα.

Όπως υποστηρίζουν, δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περισσότεροι Καλιφορνέζοι θέλουν αποχώρηση από την Ένωση και πιστεύουν ότι η εκλογή του προέδρου Τραμπ έχει ενισχύσει το κίνημα.

«Σίγουρα βλέπουμε ότι υπάρχει κάποια νέα στήριξη για αυτό και θέλουμε να βγάλουμε τις υπογραφές έξω, ειδικά τώρα που είμαστε στις πρώτες 100 ημέρες της προεδρίας Τραμπ, κατά τις οποίες θα προωθεί επιθετικά τις πολιτικές του, τις οποίες οι πολίτες της Καλιφόρνιας θα απορρίψουν – και έχουν ήδη απορρίψει» είπε ο Λούις Μαρινέλι, πρόεδρος του κινήματος, σε συνέντευξή του την Παρασκευή. Ο Μαρινέλι υποστήριξε πως υπάρχουν πολλά προβλήματα και δυσλειτουργίες στο αμερικανικό σύστημα, καθώς και διαφθορά στην Ουάσινγκτον.

«Οπότε θέλουμε να φύγουμε από όλα αυτά και να ακολουθήσουμε καινούρια πορεία προς τα εμπρός. Να δημιουργήσουμε μια προοδευτική δημοκρατία στις δυτικές ακτές της βόρειας Αμερικής».

Ωστόσο, στην επίσημη ανακοίνωση για το συγκεκριμένο αίτημα από τον υπουργό Εξωτερικών της Καλιφόρνιας, Άλεξ Παντίλα, σημειώνεται πως τα δεδομένα όσον αφορά στο εν λόγω ζήτημα είναι ασαφή και ο δρόμος άγνωστος και με πολλά εμπόδια. Ειδικότερα, αναφέρεται πως «οι δημοσιονομικές επιπτώσεις αυτού του μέτρου εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες, περιλαμβανομένης μιας ψηφοφορίας από τους πολίτες πάνω στο μέτρο αυτό, ένα ακόλουθο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καλιφόρνιας, πιθανά νομικά ζητήματα και θέματα εφαρμογής. Θεωρώντας πως η Καλιφόρνια γίνεται ανεξάρτητη χώρα, τότε το κράτος και οι τοπικές κυβερνήσεις θα βίωναν μεγάλες και άγνωστες επιπτώσεις στον προϋπολογισμό».

Από πλευράς ετησίου ΑΕΠ, η Καλιφόρνια θα ήταν έκτη στον κόσμο εάν ήταν ανεξάρτητη. Από την άλλη, οι υποστηρικτές του Yes California Independence υποστηρίζουν πως, πολιτιστικά, η Καλιφόρνια δεν συμπλέει με τις υπόλοιπες ΗΠΑ και ότι η πολιτεία πληρώνει περισσότερα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση από ό,τι λαμβάνει σε δαπάνες. Υπενθυμίζεται ότι η πολιτεία, όπου ζει ένας στους οκτώ Αμερικανούς, ψήφισε υπέρ της Χίλαρι Κλίντον στις προεδρικές εκλογές.

Ο Μαρινέλι υπέδειξε πρόσφατη δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία το 1/3 των κατοίκων της Καλιφόρνιας τώρα τάσσονται υπέρ της απόσχισης από τις ΗΠΑ. Στη δημοσκόπηση (6 Δεκεμβρίου- 19 Ιανουαρίου) συμμετείχαν 500 Καλιφορνέζοι, και το ποσοστό υπέρ της αποχώρησης από την Ένωση ήταν στο 32%, τη στιγμή που το 2014 ήταν στο 20%.

Ταυτόχρονα, Γενικοί εισαγγελείς 16 αμερικανικών πολιτειών, ανάμεσά τους η Καλιφόρνια, η Νέα Υόρκη και η Πενσιλβάνια, εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση στην οποία ασκούν πόλεμο για το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ περί μετανάστευσης.

«Είμαστε αποφασισμένοι να εργασθούμε για να διασφαλίσουμε ότι όσο το δυνατόν λιγότεροι άνθρωποι θα υποφέρουν από την χαώδη κατάσταση που το διάταγμα έχει δημιουργήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 
pentapostagma

Loading...

12 thoughts on “ΕΚΤΑΚΤΟ: Καταρρέουν εκ των έσω οι ΗΠΑ – Ανεξαρτητοποιείται η Καλιφόρνια – Ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών για απόσχιση από τις ΗΠΑ – Πως μπορείτε να..ψηφίσετε

 1. Καλιφορνέζικα γίδια! says:

  Ο κόσμος της συγκεκριμένης περιοχής, είναι ηλίθιος, με νοημοσύνη και νοοτροπία χίλαρυ και ψευτοαριστερούς όπως τους βλέπουμε σ όλο τον κόσμο. Επίσης είναι τόσο ηλίθιοι που καταργούν την οπλοκατοχή. Εμ βέβαια, ως σωστοί φιλελεύθεροι, θέλουν να έχει το ανθρώπινο δικαίωμα να τους βιάσει ο κάθε ισλαμιστής… Η πρώτη περιοχή των ΗΠΑ στις οποίες πρέπει να πέσει πυρηνική! Με εξαίρεση το τέξας, το τέξας να μην το πειράξει κανένας.

 2. ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΡΟΜΠΟΤ says:

  η ΝΤΠ έχει λυσσάξει στην κυριολεξία. Εχει αμολήσει όλο το σκουπιδαριό που την υποστηρίζει με την βοήθεια πάντα των πληρωμένων ΜΜΕ για να αποτρέψει την ήτα της.

 3. Bob says:

  Όλοι παντως την ίδια προπαγάνδα.6ο αεπ παγκοσμιως η καλιφορνια!!!!απο που?μολις αρχισει να πληρωνει μονη της την υγεια,για στρατο κλπ,κλπ θα σας πω μετά για την !!!!

 4. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΆ ΑΠΌ ΕΔΩ says:

  ΣΟΒΑΡΆ ?ΑΚΌΜΑ ΠΕΡΙΜΈΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΕΞΑΣ ΝΑ ΜΑΖΈΨΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΈΣ ΠΟΥ ΕΊΧΕ ΔΗΛΏΣΕΙ ΌΤΙ ΘΑ ΑΠΟΣΚΙΡΤΗΣΕΙ ΕΠΊ ΕΠΟΧΉΣ ΟΜΠΑΜΑ..ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ?ΣΤΑ ΝΈΑ ΛΙΟΣΙΑ?

 5. aeras dunatos says:

  ΕΚΤΑΚΤΟ !!! Ανεξαρτητοποιείται η Καλαμπάκα. ΠΡΟΣΟΧΗ , οι Τρικαλινοί θα χρειάζεσται διαβατήριο για να πάτε στα χωράφια σας στην Καλαμπάκα

 6. ΑΝΩΝΥΜΟΣ says:

  και σημερα ζουμε…
  «ΤΙς ΔΕΚΑ ΠΛΗΓΕς ΤΟΥ ΦΑΡΑΩ» για ακομα μια φορα,απο οπου παιρνούν ,οι εβραιοι,πεφτει φωτια και καταστροφη.
  Ειναι θεμα χρονου να δουμε ακομα μια «εξοδο τους».

 7. ΠΑΝΟΣ ΣΑΜΙΟΣ says:

  ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΗΝ ΦΑΚΑ !!!!!! Η ΝΤΠ ΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΕΧΕΙ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΓΙ’ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΣΑΝ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ!!!!!!ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΝΤΠ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΝΑ ΔΙΑΜΕΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Θ’ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΙΝΕΙ ΜΙΑ ΜΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ Γ’ΑΥΤΟΥΣ!!!!!!!!!!!ΑΥΤΟ ΔΕ ΤΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!!!!!!!!!!!ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΣΕΙ ΕΥΚΟΛΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΑΠ’ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΕΘΑΝΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΧ ΚΙΣΙΓΚΕΡ !!!!ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟΝ ΚΕΡΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΜΕ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΕΧΩ ΧΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΑΜΠΙΡ ΖΕΙ ΑΚΟΜΗ !!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *