ΕΚΤΑΚΤΟ: Εμμεση δήλωση περί «casus belli» από την Αγκυρα: «Σας παρακολουθούμε. Αν κάνετε γεώτρηση τότε…»

«Το τραβάει» η Αγκυρα: Με μια πολύ περίεργη δήλωση που μόνο ένταση προοιωνίζει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο αναφέρει ότι «Μία φρεγάτα του (σ.σ.: τουρκικού) Ναυτικού εκπληρώνει το καθήκον της στην ανατολική Μεσόγειο παρακολουθώντας το West Capella το οποίο εκτιμάται ότι μπορεί να πραγματοποιήσει δραστηριότητες γεώτρησης».

Τι σημαίνει αυτό; Οτι θεωρούν την γεώτρηση casus belli και την παρακολουθούν για να την αποτρέψουν!

Το πλωτό γεωτρύπανο «West Capella», που έχει ναυλωθεί από τη γαλλική Total και την ιταλική Eni για λογαριασμό της Κυπριακής Δημοκρατίας έλαβε θέση από χθες τα ξημερώματα και ετοιμάζεται να ξεκινήσει την διαδικασία.

Η Αγκυρα αρνείται το δικαίωμα στην Λευκωσία να εκδώσει άδειες στην κυπριακή ΑΟΖ, λέγοντας ότι αυτό θα πρέπει να συναποφασιστεί με τους Τουρκοκύπριους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού ΓΕΕΘΑ πρόκειται για την φρεγάτα TCG Gökçeada (F 494), κλάσης O.H.Perry (ή «G» κατά την τουρκική κωδικοποίηση) με αναβαθμισμένο σύστημα μάχης Genesis.

Σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών είχε απειλήσει με «μέτρα» εναντίον των «μονομερών», όπως τις χαρακτήρισε ξανά, κινήσεων της Λευκωσίας.


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ανακοίνωση εξέδωσε και το κυπριακό υπουργείο Ενέργειας, το οποίο αναφέρει: «Το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ανακοινώνει ότι ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της ερευνητικής γεώτρησης ‘Onesiphoros West 1’ στο Τεμάχιο 11 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κυπριακής Δημοκρατίας, από την κοινοπραξία Total E&P Cyprus B.V./Eni Cyprus Limited, η οποία κατέχει Άδεια Έρευνας Υδρογονανθράκων για το εν λόγω βυθοτεμάχιο».

Όσον αφορά τους αριθμούς, συμπίπτουν με εκείνους του κ. Γκροζιάν, καθώς τονίζεται πως η γεώτρηση εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί εντός 75 περίπου ημερών, με μέγιστο γεωτρητικό βάθος τα 4.250 μέτρα περίπου κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας και βάθος νερού στη θέση της γεώτρησης τα 1.698 μέτρα.

Τα προκαταρκτικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν κάποια στιγμή τον επόμενο Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και αμέσως μετά να συνεχιστούν οι εργασίες για έκδοση των τελικών αποτελεσμάτων.

Ο γενικός διευθυντής της TOTAL Κύπρου, Ιβ Γκροζιάν, δήλωσε ότι το γεωτρύπανο θα προχωρήσει αρχικά σε ορισμένες δοκιμές και ελέγχους, που θα διαρκέσουν λιγότερο από μία εβδομάδα και στη συνέχεια θα αρχίσει κανονικά η γεώτρηση. Το βάθος της γεώτρησης, περιλαμβανομένου του βάθους των νερών, που είναι γύρω στα χίλια εφτακόσια μέτρα, θα φθάσει μέχρι και τις τέσσερις χιλιάδες μέτρα.

Η τουρκική φρεγάτα TCG Gökçeada (F-494) κλάσης G σκάφος O.H. Perry με εκτόπισμα 4100 τόνων και μήκος 135 μέτρων.

Ο οπλισμός της αποτελείται από ένα πυροβόλο Oto Melara των 76 χλστ, 8 εκτοξευτές βλημάτων Harpoon, ένα οκταπλό σύστημα κάθετης εκτόξευσης Mk 41 με 32 συνολικά Α/Α βλήματα ESSM (τέσσερα ανά κιβώτιο εκτόξευσης), ένα μονό εκτοξευτή βλημάτων SM-1 MR, δύο τριπλούς τορπιλοσωλήνες, και ένα σύστημα Mk 15 Phalanx CIWS.

Από την άλλη πλευρά η Γαλλία έχει στην περιοχή μια φρεγάτα κλάσης FREMM. Το μήκος των πλοίων είναι 137 μέτρα, το πλάτος τους 19 μέτρα, το βύθισμά τους πέντε μέτρα, ενώ το μέγιστο εκτόπισμά τους ανέρχεται στους 5.800 τόνους.

Οι γαλλικές FREMM θα κατασκευαστούν σε δύο διαφορετικές διαμορφώσεις. Η μία θα δίνει έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, ενώ η άλλη θα προορίζεται κυρίως για προσβολή στόχων εδάφους.

Στη διαμόρφωση προσβολής στόχων εδάφους, οι φρεγάτες θα εξοπλίζονται με τορπίλες τύπου MU-90 Impact, με σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής, με βλήματα επιφανείας-επιφανείας τύπου MM-40 Exocet Block.III και με σύστημα εκτόξευσης βλημάτων επιφανείας-εδάφους τύπου SCALP-Naval. Στη διαμόρφωση ανθυποβρυχιακού πολέμου, θα εξοπλίζονται με τορπίλες τύπου MU-90 Impact, με βλήματα επιφανείας-επιφανείας τύπου MM-40 Exocet Block.III και με σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής.

Η αντιαεροπορική άμυνα των φρεγατών FREMM βασίζεται στο συνδυασμό βλημάτων μικρού-μέσου βεληνεκούς τύπου Aster-15 και βλημάτων μεγάλου βεληνεκούς τύπου Aster-30. Το βλήμα Aster-15 έχει σχεδιαστεί για να αναχαιτίζει υποηχητικούς και υπερηχητικούς στόχους σε μικρά και μεσαία βεληνεκή. Το ελάχιστο βεληνεκές του είναι 1,7 km και το μέγιστο είναι 30 km.

Το μήκος του βλήματος είναι 4,2 μέτρα, η διάμετρός του 180mm και το βάρος του 310 κιλά. Το βλήμα Aster-30 έχει ελάχιστο βεληνεκές 3 km και μέγιστο 180 km. Το βάρος του Aster-30 είναι 510 κιλά. Τα gαλλικά πλοία φέρουν εκτοξευτή Sylver A43 για 16 βλήματα Aster 15 και τα Ιταλικά πλοία φέρουν εκτοξευτή SYLVER A50 για μικτή αναχορηγία 16 βλημάτων Αster 15 και Aster 30. Eπίσης, τα γαλλικά πλοία φέρουν και 16 βλήματα χερσαίας κρούσης SCALP Naval σε εκτοξευτή Α70.

pronews.gr

Loading...

7 thoughts on “ΕΚΤΑΚΤΟ: Εμμεση δήλωση περί «casus belli» από την Αγκυρα: «Σας παρακολουθούμε. Αν κάνετε γεώτρηση τότε…»

  • η πραγματικοτητα says:

   τι θελει η Τουρκια;Απλο….ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑ ΜΟΥ..ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.ΚΆΘΕ ΜΈΡΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΓΝΑΝΤΕΎΟΝΤΑΣ  ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΛΈΝΕ..ΠΆΛΙ ΜΕ ΧΡΌΝΙΑ ΜΕ ΚΑΙΡΟΎΣ ΠΆΛΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΘΑΝΑΙ.

 1. η πραγματικοτητα says:

  Η ΤΟΥΡΚΊΑ ΕΙΝΑΙ ΈΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΆΛΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΟ..
  Η ΕΡΏΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ …ΤΗΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΉ ΒΆΣΗ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΌΝΙΜΗ ΝΑΥΤΙΚΉ ΠΑΡΟΥΣΊΑ ΤΩΝ ΤΟΎΡΚΩΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΑΚΟ ΨΕΥΔΟΚΡΆΤΟΣ ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΝΑ’ΝΑΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ  ..ΕΜΕΊΣ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ;;.ΜΕ ΙΣΡΑΗΛΙΝΈΣ ΒΆΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΗΣΊ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ;;;ΞΥΠΝΆΤΕ ΡΕΕΕΕ.ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΒΆΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΈΣΗ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ

 2. ΠΥΡΦΟΡΟΣ says:

  Ούτε σταγόνα υδρώτα για υδρογονάνθρακες που στην τελική 1. Δεν θα τους πάρουμε, 2. Θα τους πάρουν ξένοι, 3. Και να τους πέρναμε, δεν θα επωφεληθούμε μ αυτό το πολιτικό σύστημα που υπηρετεί ξένες δυνάμεις.
  4. Εφόσον ως Έλληνες πρέπει να υπερασπιζόμαστε την Ελλάδα σε πόλεμο, ας δούμε τους εχθρούς που καλλούμαστε ν’αντιμετωπίσουμε:
  – Εχθρός κάθε έφεδρου είναι το πολιτικό σύστημα που κατέλυσε το σύνταγμα και την εθνική κυριαρχία, δυαλύοντας το έθνος – κράτος.
  – Εχθρός κάθε έφεδρου είναι όσοι υπονομεύουν και παρεμποδίζουν την πραγματική εθνική ανεξαρτησία, εδώ και δεκαετίες.
  – Εχθρός κάθε έφεδρου είναι όσοι υποκινούν τα προαναφερόμενα, θεσμικώς και μέσω της πολιτικής και όσοι τους υπερασπίζονται και ακολουθούν/ εφαρμόζουν τους νόμους του κατακτητή.
  – Εχθρός κάθε έφεδρου είναι όσες ξένες δυνάμεις και υπηρεσίες αλλά και κύκλοι/ λέσχες, μυστικές η φανερές και κινήματα, υπονομεύουν παρασκηνιακά την εδαφική μας ακεραιότητα και σπρώχνουν την χώρα στον διαμελισμό, όπως επίσης και όσοι έρχονται και καταληστεύουν τον πλούτο μας, τα μνημεία μας κπα.
  – Εχθρός κάθε έφεδρου, είναι όσοι εντός της χώρας, ξένοι η μη, πολίτες η επισκέπτες, μετανάστες η λαθρομετανάστες, δεν σέβονται το σύνολο και προωθούν ζητήματα επικίνδυνα για τον πολιτισμό μας, για τα ήθη και ιδεώδη μας, για τον τρόπο ζωή μας, υπονομεύοντάς τα.
  – Εχθρός κάθε έφεδρου, είναι και όσοι παραβιάζουν τα συνορά μας, είτε πρόκειται για τρομοκράτες που εισήλθαν ήπια, είτε πρόκειται για ονειροπώλους σαν την UCK, είτε οποιοδήποτε ξένο στράτευμα εισβολής.
  – Εχθρός κάθε έφεδρου, είναι κάθε φυσικό η νομικό πρόσωπο, η θεσμός, η οργανισμός, η οργάνωση, που δρα εναντίων μας.
  – Σε περίπτωση πολέμου, κάθε έφεδρος, οφείλει ν’αντιμετωπίσει τα προαναφερόμενα, ειδάλλως παραβιάζει το καθήκον του και το ίδιο το σύνταγμα, αποποιούμενος την ευθύνη του, αποποιούμενος το ενδιαφέρον του για το έθνος, άρα πλέον δεν θα δύναται να θεωρηθεί συν-Έλληνας, συμπολίτης, κλπ. εξαιρουμένων των γυναικών και όσων δεν είναι υπόχρεοι επιστράτευσης σε περίπτωση πολέμου, λόγω υγείας ή ηλικίας.
  (Καιρός να σταματήσουν οι έφεδροι να κρύβονται πίσω απ το δάχτυλό τους και να ελπίζουν τα πράγματα να γίνουν ήπια. Δεν υπάρχει ήπιος πόλεμος!)

  • ΠΥΡΦΟΡΟΣ says:

   Και όσοι νομίζουν πως θα διαφύγουν από τις ευθύνες τους, είναι πολλοί γελασμένοι. Πλήρη πολιτικά δικαιώματα, θα χουν μόνο όσοι πράξουν το καθήκον τους, οι υπόλοιποι όχι. Εξαιρουμένων όσων δεν είναι υπόχρεοι επιστράτευσης.
   »Αν, έφεδροι, δεν σας αρέσει αυτό, τα παραπονά σας, στο στρατιωτικό σκέλος που θ’αναλάβει την εθνική κυριαρχία εν καιρώ κρίσης»
   Πρώτα χρειάζεται μια ΧΟΥΝΤΑ για να μπουν τα πράγματα σε σειρά και μετά θα παραδωθεί και η εξουσία στον λαό, επιτρέποντας την εκλογή προσώπων/ αντιπροσώπων για εκπροσώπηση και για διακυβέρνηση/ διαχείριση, των ζητημάτων για όσων εκλέχτηκαν αλλά πρώτα, πρέπει να ρθει, όχι απλά χούντα αλλά καραχουντάρα και να γίνει πογκρόμ από γωνιά σε γωνιά.

 3. πράκτωρ says:

  Καλημέρα αδέλφια

  Θα ερεθίζουν οι Εβραίοι τους Τούρκους να επιτεθούν στην Ελλάδα….

  Βέβαια πολλά πράγματα πλέον δεν έχουν σημασία……

  Η σημασία βρίσκετε στην πορεία μας σαν άτομα και σαν λαός……

  Η γνώμη μου είναι οτι όλα άρχισαν το 1992 αλλά για χάρη κάποιων αγίων δεν πιάστηκε απο πάνω ………………Ήρθε έτι το πράγμα να πιαστεί απο κάτω ……………………………………..

  Ευχαριστώ τον Θεο που έστειλε Αγίους στα χρόνια μας να μας προειδοποιήσουν και να μας ετοιμάσουν για τα επερχόμενα ……….

  Αδέλφια είμαστε μέσα σε μια δίνη γεγονότων που στα τέλος θα μας ευνοήσουν σαν \Έθνος ……………… Καλό θα είναι να έχουμε τον νού μας στα παιδιά και στον συνάνθρωπο …………………….
  Η σωτηρία μας θα έρθει μέσα απο την αγάπη μας !!!!!!!!!!!!!!!!!! Αυτό θα πρέπει να το κρατήσουμε μέσα στην καρδία μας μετά το ξάφνιασμα και την ένταση που θα ζήσει ο καθένας μας !!!!!!!!!!!!!!
  Μακάρι όλοι να περάσουμε απέναντι ………….. Μακάρι να δίνει χρόνο και μετάνοια ο Θεός σε όλα τα έθνη …. μακάρι να μην χυθεί ούτε μια στάλα αίμα ούτε μια στάλα δάκρυ ……………..

  Καλή δύναμη αδέλφια !!

  Καλημέρα

 4. ΜΝΗΚΑΝΔΡΟΣ says:

  Άντε ρε Ταγίπ!κάνε κάτι!χεστηκαμε αν είναι απο πανω η απο κάτω!άντε να γινη μπουρλότο εδώ μεσα,σας το ξαναλεω:»φιλιππινεζες και γιουσουφια πάρτε 2η αλλάξια+ταλκ,μπουχεσες κρυφθειτε,νεοταξακια….ιιιιι!τι σας περιμενει,να κάνη ντου μονο ο μογγόλος….εσάς θα φάμε πρωτους,πως τον λεν εκείνον τον καμπανοκωλο,στο κεντρο ουμανισμού;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *