ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Εξεγέρσεις σε ιταλικές φυλακές λόγω κορωνοϊού – Ενας νεκρός

· Κατοχικά Νέα

Εξεγέρσεις ξέσπασαν χθες Κυριακή σε τέσσερις φυλακές στην Ιταλία, με αποτέλεσμα ένα άτομο να σκοτωθεί, αφού οι αρχές ανακοίνωσαν ότι αναστέλλονται οι επισκέψεις των συγγενών των κρατουμένων στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε το συνδικάτο των σωφρονιστικών υπαλλήλων και μία μη κυβερνητική οργάνωση.

«Μετά τις τροποποιήσεις που υιοθέτησε η κυβέρνηση για τις επισκέψεις στις φυλακές μεταξύ κρατουμένων και των οικογενειών τους εξαιτίας του κορωνοϊού, διεξάγονται διαμαρτυρίες των κρατουμένων» σε τέσσερις φυλακές, ανακοίνωσε το συνδικάτο των σωφρονιστικών υπαλλήλων (Osappa).

Στη Μοντένα η εξέγερση ήταν ιδιαίτερη βίαιη και είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας κρατούμενος, ανακοίνωσε η ένωση συγγενών κρατουμένων Antigone, χωρίς να διευκρινίσει τις συνθήκες του θανάτου του. «Είχαμε ήδη προειδοποιήσει για την όξυνση της έντασης στις φυλακές και για το γεγονός ότι ενδέχεται να καταλήξει σε τραγωδία», πρόσθεσε η ένωση.

Στη φυλακή της Μοντένα τραυματίστηκαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και περίπου 20 μέλη του προσωπικού χρειάστηκε να αποχωρήσουν από τον χώρο των φυλακών, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κρατούμενοι κατάφεραν να κλειστούν σε έναν χώρο και να αρπάξουν όπλα, δήλωσε ο Τζιοβάνι Μπαπτίστα Ντουράντε γενικός γραμματέας του Sappe, ενός άλλου συνδικάτου των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Σύμφωνα με τους συναδέλφους του στη φυλακή της Μοντένα, το κτίριο «έχει καταστραφεί εντελώς».

Στη φυλακή Φροσινόνε, νότια της Ρώμης, περίπου εκατό κρατούμενοι κλείστηκαν σε χώρο του κτιρίου και η αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει για να αποκαταστήσει την τάξη. Οι κρατούμενοι παρουσίασαν έναν κατάλογο με αιτήματα, ανάμεσά τους και τη συνέχιση του επισκεπτηρίου και προσπάθησαν να διαπραγματευθούν με τη διεύθυνση των φυλακών, μετέδωσε το Ansa.

Στη φυλακή Τόρε ντελ Γκάλο στην Παβία οι κρατούμενοι κατάφεραν να κρατήσουν ομήρους δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους και απελευθέρωσαν δεκάδες άλλους φυλακισμένους, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

kathimerini.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Κινεζική σημαία ως συμβολική εικόνα για τη διαμαρτυρία έξω από την κινεζική πρεσβείαFEATURED

ΗΠΑ: Πάστορας συνελήφθη ενώ προσευχόταν έξω από την κινεζική πρεσβεία – Κατηγορήθηκε για «unlawful entry»

Εθελοντές σε χώρο διανομής τροφίμων ως συμβολική εικόνα για το Lighthouse Food RescueFEATURED

Σαν Χοσέ: Απείλησαν πάστορα με πρόστιμα έως 20.000 δολάρια την ημέρα ενώ μοίραζε δωρεάν τρόφιμα σε πάνω από 1.000 ανθρώπους

Κουνούπι σε κοντινή λήψη ως συμβολική εικόνα για την έξαρση West Nile στο Λος ΆντζελεςFEATURED

Έκρηξη West Nile στο Λος Άντζελες: 100 κρούσματα, 5 θάνατοι και έξαρση κουνουπιών στη Νότια Καλιφόρνια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *