ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Εγκλωβισμένοι σε παράνομο ανθρακωρυχείο 13 εργάτες στην Ινδία

· Κατοχικά Νέα

Μέσα σε παράνομο ανθρακωρυχείο βρίσκονται παγιδευμένοι 13 εργάτες σε απομακρυσμένη περιοχή της βορειοανατολικής Ινδίας.

Δεκάδες διασώστες επιχειρούν στο σημείο αυτό, αντλώντας το νερό που μπήκε χθες σε μια μεγάλη τάφρο που βρίσκεται κοντά σε ποτάμι, στο πλούσιο σε μεταλλεύματα κρατίδιο Μεγκαλάγια.

«Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να απεγκλωβίσουμε (τα θύματα). Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, 13 άνθρωποι βρίσκονταν μέσα σε αυτό τη στιγμή της πλημμύρας» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Λετίντρα Σάνγκμα σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ινδικό δικαστήριο απαγόρευσε το 2014 τη λειτουργία ανθρακωρυχείων σε αυτή την περιοχή, μετά τις διαμαρτυρίες οικολόγων ακτιβιστών που κατήγγειλαν τη «σοβαρή ρύπανση του νερού». Η πρακτική αυτή όμως συνεχίζεται με παράνομες εξορύξεις άνθρακα από κατοίκους, οι οποίοι ανοίγουν τρύπες στην πλευρά των λόφων και στη συνέχεια σκάβουν για να διανοίξουν μικρές οριζόντιες σήραγγες ώστε να φθάσουν μια φλέβα άνθρακα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αυτός ο τύπος εγκατάστασης ονομάζεται «ποντικότρυπα» λόγω των πρωτόγονων μέσων που χρησιμοποιούνται. Δεκαπέντε ανθρακωρύχοι βρήκαν τον θάνατο το 2012 σε παρόμοιο δυστύχημα που σημειώθηκε στο ίδιο κρατίδιο. Οι σοροί τους δεν βρέθηκαν ποτέ.

newsbeast.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Υδάτινοι πόροι και ενεργειακή κρίση στη ΜολδαβίαFEATURED

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ · Μολδαβία: «Τέλεια καταιγίδα» σε ρεύμα, νερό και καύσιμα – Γιατί μπήκε σε 60ήμερη κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Ακραία ζέστη και ισχυρό El NiñoFEATURED

Super El Niño: Πώς βγαίνει ο αριθμός των 451.000 «θανάτων από ζέστη» – Τι μετρά πραγματικά το μοντέλο

Δεξαμενές αποθήκευσης καυσίμωνΔΙΕΘΝΗ

Παγκόσμια έλλειψη diesel μπορεί να κρατήσει μέχρι το 2027 – Αδειάζουν τα αποθέματα και αυξάνεται η πίεση στις μεταφορές

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *