18:54 - 24/11/2021

Δραματική η κατάσταση στην Τουρκία! Παρατηρούνται ελλείψεις και σε βασικά φάρμακα

Η τουρκική λίρα καταρρέει, οι πολίτες ψωνίζουν με δελτίο βασικά είδη και την ίδια ώρα παρατηρούνται ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά στη σκιά της κατάρρευσης της οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα, 653 φάρμακα κυρίως εισαγόμενα, μεταξύ των οποίων ινσουλίνη, φάρμακα για τη ΧΑΠ, φάρμακα για τη χοληστερίνη αλλά και αντιβιοτικά για παιδιά λείπουν από τα ράφια των φαρμακείων και τις φαρμακαποθήκες.

Με τις τιμές να αλλάζουν ώρα με την ώρα και όχι ανά ημέρα, οι εισαγωγείς δεν γνωρίζουν σε ποια τιμή θα αγοράσουν τα σκευάσματα και αρνούνται να τα διοχετεύσουν στην αγορά. Με εντολή της τουρκικής προεδρίας υπάρχει εισαγγελική παρέμβαση για το ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων. Την ίδια ώρα με περιορισμούς πωλούνται πλέον στα σούπερ μάρκετ καφές, λάδι και ζάχαρη.

Το δολάριο σήμερα έχει φτάσει στις 13,13 λίρες, πολύ κοντά στο χθεσινό ρεκόρ των 13,27. Οι μεγάλες επιχειρήσεις και οι χονδρέμποροι ήδη ζητούν τις πληρωμές τους σε δολάρια και ευρώ, ωθώντας σε νέα ύψη τις τιμές λιανικής. Έτσι τα μεγάλα σουπερ μάρκετ ενημερώνουν τους καταναλωτές πως μπορούν να αγοράζουν έως δύο συσκευασίες καφέ, ζάχαρης, και λαδιού.

Σύμφωνα με την τουρκική στατιστική υπηρεσία, ο πληθωρισμός Οκτωβρίου ήταν στο 20% με τα τρόφιμα όμως στο 27%, ενώ για τους επόμενους δύο μήνες οι προβλέψεις θέλουν τον πληθωρισμό να ανεβαίνει στο 25% ή ακόμη και στο 30%, κυρίως λόγω της εξάρτησης της Τουρκίας από εισαγόμενες πρώτες ύλες και ενέργεια. Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης στην αγορά εκτιμούν ότι ο πληθωρισμός στην πραγματικότητα ξεπερνά το 40% και ειδικά στα τρόφιμα το 60%.

el.gr

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*