15:46 - 11/12/2016

Δολοφόνησαν δημοσιογράφο έξω από το σπίτι του

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ένας δημοσιογράφος δολοφονήθηκε από αγνώστους το Σάββατο έξω από το σπίτι του στην πολιτεία του Μεξικού Τσιουάουα, όπως ανακοίνωσε η Ενωση Δημοσιογράφων της πολιτείας.

Το θύμα, ο Χεσούς Αντριάν Ροντρίγκεζ εργαζόταν σε έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Ο πρόεδρος της Ενωσης Ανχελ Ζούμπια ζήτησε την λήψη προληπτικών μέτρων ασφάλειας για τους συγγενείς του δημοσιογράφου και των συναδέρφων του.

Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: 118 δημοσιογράφοι έχουν δολοφονηθεί στο Μεξικό από το 2000
Στην ανακοίνωση της η Ενωση ζήτησε την έναρξη έρευνας για να καθοριστεί κατά πόσον η δολοφονία σχετιζόταν με τις επαγγελματικές δραστηριότητες του Ροντρίγκεζ.

Το Μεξικό θεωρείται μια από τις πλέον επικίνδυνες χώρες για δημοσιογράφους, οι οποίοι πέφτουν θύματα απειλών και από τις αρχές και από το οργανωμένο έγκλημα.

Στην βόρεια πολιτείας της χώρας Τσιουάουα, που μοιράζεται πολλά χιλιόμετρα συνόρων με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δραστηριοποιούνται αρκετές συμμορίες ναρκωτικών.
ΠΗΓΗ: AΠΕ- ΜΠΕ

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*