Μία από τις φονικότερες μεταναστευτικές τραγωδίες της χρονιάς σημειώθηκε ανοιχτά του Τζιμπουτί, όπου σκάφος με περισσότερους από 300 ανθρώπους ανατράπηκε καθ’ οδόν προς την Υεμένη.
Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης του ΟΗΕ, τουλάχιστον 139 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους 15 παιδιά, ενώ 84 παραμένουν αγνοούμενοι.
Το ναυάγιο σημειώθηκε κοντά στο Obock
Το πλοιάριο ανατράπηκε κοντά στην περιοχή Guhere, βόρεια του Obock, τη νύχτα 8 προς 9 Οκτωβρίου.
Στο σκάφος επέβαιναν περίπου 305 άνθρωποι, οι περισσότεροι από την Αιθιοπία.
Μόλις 82 επιζώντες
Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν μόλις 82 επιζώντες, ενώ οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.
Η επικίνδυνη Eastern Route
Η διαδρομή από το Κέρας της Αφρικής προς την Υεμένη και στη συνέχεια προς τις χώρες του Κόλπου θεωρείται μία από τις πιο επικίνδυνες μεταναστευτικές οδούς στον κόσμο.
Οι μετανάστες αντιμετωπίζουν ναυάγια, trafficking, συλλήψεις και πολεμικές συγκρούσεις.
Το μέγεθος της τραγωδίας
Μόνο το 2025, περισσότεροι από 900 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοούνται στη συγκεκριμένη διαδρομή, σύμφωνα με τον IOM.
Το νέο ναυάγιο είναι ήδη από τα χειρότερα που έχουν καταγραφεί στην περιοχή.
Πηγές: Reuters, Associated Press, IOM, 11 Οκτωβρίου 2026.

FEATURED
FEATURED
FEATURED
Αφήστε μια απάντηση