ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

ΔιεθνήΒιετνάμ: 34 νεκροί και 8 αγνοούμενοι από βύθιση τουριστικού σκάφους

· Κατοχικά Νέα

Tουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 8 αγνοούνται μετά την ανατροπή τουριστικού σκάφους με περισσότερους από 50 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και παιδιά, στον Κόλπο του Αλόνγκ στο Βιετνάμ.

Σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, το σκάφος Wonder Sea ανετράπη το απόγευμα της 19ης Ιουλίου λόγω αιφνίδιας και σφοδρής νεροποντής. Μέχρι στιγμής, η ακτοφυλακή έχει διασώσει 11 άτομα και συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις δραματικές στιγμές: «Πήρα μια βαθιά ανάσα, κολύμπησα μέσα από έναν διάδρομο, βούτηξα και μετά ξαναβγήκα στην επιφάνεια. Φώναζα βοήθεια και με τράβηξαν σε ένα σκάφος οι στρατιώτες», είπε ένα 10χρονο παιδί στο VietnamNet.

Ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ, Φαμ Μινχ Τσινχ, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και έδωσε εντολή για εντατικοποίηση των επιχειρήσεων διάσωσης και πλήρη διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κακοκαιρία προκάλεσε καταστροφές και σε άλλες περιοχές, όπως το Ανόι και τις επαρχίες Θάι Νγκουγέν και Μπακ Νινχ, όπου οι θυελλώδεις άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα.

sofokleousin.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από αναθυμιάσεις σε παράνομη άντληση πετρελαίουΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από τοξικές αναθυμιάσεις σε περιστατικό κλοπής πετρελαίου

Αυγά - έξαρση σαλμονέλας στη ΒρετανίαΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Βρετανία: Πάνω από 500 κρούσματα σαλμονέλας και δύο νεκροί – Στο μικροσκόπιο εισαγόμενα αυγά

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσειςΔΙΕΘΝΗ

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά