ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 04 Νοεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Διεθνής Διάσκεψη στον ΟΗΕ για τη Λύση των δύο κρατών σε Ισραήλ και Παλαιστίνιους

· Κατοχικά Νέα

Διεθνής Διάσκεψη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ με πρωτοβουλία της Γαλλίας και της Σαουδικής Αραβίας, με στόχο την προώθηση της λύσης των δύο κρατών ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνιους ξεκινά σήμερα στη Νέα Υόρκη και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουλίου. Ελλάδα θα συμμετάσχει σε επίπεδο υφυπουργού, με τον Γιάννη Λοβέρδο να εκπροσωπεί την κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων, θα συζητηθούν σημαντικά θέματα, όπως η ανθρωπιστική βοήθεια, η ανοικοδόμηση, η οικονομική βιωσιμότητα, η περιφερειακή αρχιτεκτονική ασφάλειας και η επαναπλαισίωση των αφηγήσεων γύρω από τη σύγκρουση.

Η διάσκεψη έρχεται λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι τον Σεπτέμβριο η χώρα του θα προχωρήσει στην επίσημη αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους. Το Παρίσι ασκεί διπλωματικές πιέσεις και στο Λονδίνο για αντίστοιχη απόφαση, με 200 Βρετανούς βουλευτές να ζητούν ήδη από τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ να αναγνωρίσει την Παλαιστίνη. Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει πως μια τέτοια ενέργεια «θα πρέπει να εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σχέδιο».

Απόντες από τη διάσκεψη θα είναι Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ, που ξεκαθαρίζουν για άλλη μια φορά τη διαφωνία τους με την προοπτική λύσης των δύο κρατών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Αθήνα αποφάσισε χαμηλόβαθμη εκπροσώπηση στη Διεθνή Διάσκεψη, καθώς διατηρεί σταθερό ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή, ωστόσο θεωρεί ότι οι όποιες λύσεις δεν θα πρέπει να επιβάλλονται μονομερώς.

protothema.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ενδεικτική φωτογραφία ιδιωτικού αεροσκάφους, όχι του Learjet N722BD και όχι από το δυστύχημαΔΙΕΘΝΗ

ΗΤΑΝ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; Η ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ LEARJET ΣΤΗ ΦΛΟΡΙΝΤΑ, ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ, ΟΙ ΘΕΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΥΡΑΥΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Γήπεδο ποδοσφαίρου, ενδεικτική φωτογραφία και όχι από τον αγώνα Τενερίφη ΑνδόραΔΙΕΘΝΗ

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΑ 30 ΤΟΥ Ο ΧΕΣΟΥΣ ΝΤΕ ΜΙΓΚΕΛ: Η μοιραία σύγκρουση στο γήπεδο, η ανακοπή και το πένθος σε όλο το ποδόσφαιρο

Το Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ενδεικτική φωτογραφίαΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ – Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ: Οι κάλπες ανοίγουν για το Κογκρέσο, 57 εκατομμύρια ψήφισαν ήδη και ο πόλεμος στο Ιράν βαραίνει

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *