Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

19:09 - 05/08/2020

Διαλογισμός Μικροκοσμικής Τροχιάς

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Μικροκοσμική τροχιά ενέργειας

Υπάρχει μια αρχαία Ταοστική μέθοδος διαλογισμού για τον εξευγενισμό, την αύξηση και την κυκλοφορία της εσωτερικής ζωτικής ενέργειας μέσω της «τροχιάς» που σχηματίζεται από τα μεγάλα ενεργειακά κανάλια στο σώμα. Αυτή η τεχνική καλλιέργειας τσι ενέργειας ονομάζεται « Μικροκοσμική Τροχιά » και είναι ένας κλασικός διαλογισμός Ταοϊστικών Qigong. Είναι επίσης γνωστό ως «κυκλοφορία του φωτός» και περιλαμβάνει ασκήσεις βαθιάς αναπνοής, καθώς και τεχνικές διαλογισμού και συγκέντρωσης, και έχει φανταστική επίδραση σε ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα.

                                             

                    Nei Jing Tu – Μια αρχαία επιγραφή της Μικροκοσμικής Τροχιάς

Αυτή η τροχιά δημιουργείται μέσω της κυκλοφορίας ενέργειας από το Du Mai η Κυβερνητικό Κανάλι – που τρέχει από το περίνεο(ανάμεσα από το κόκκυγα και τα γεννητικά όργανα) μέχρι το κεφάλι και το Ren Mai η Κανάλι Σύλληψης – που τρέχει από το κεφάλι προς τα κάτω μέχρι το περίνεο. Η ενεργοποίηση της μικροκοσμικής τροχιάς είναι ένα βασικό βήμα που οδηγεί σε πιο προηγμένες πρακτικές.

Οι ταοϊστές πιστεύουν ότι ο διαλογισμος,  μικροκοσμικής τροχιάς, γεμίζει τις δεξαμενές των καναλιών Κυβέρνησης και Σύλληψης με ενέργεια, η οποία στη συνέχεια διανέμεται σε όλους τους μεγάλους μεσημβρινούς οργανο-ενέργειας, ενεργοποιώντας έτσι τα εσωτερικά όργανα.

Η μικροκοσμική τροχιά αντλεί άφθονη ενέργεια από την βάση τις σπονδυλικής μας στήλης, τον ιερό οστό στον εγκέφαλο και, με αυτόν τον τρόπο, ενισχύει την εγκεφαλική κυκλοφορία του αίματος και διεγείρει εκκρίσεις ζωτικών νευροχημικών.

Είναι επίσης το πρώτο στάδιο για την καλλιέργεια του « Χρυσού Ελιξίρου » της αθανασίας, μια διαδικασία που ξεκινά στην κάτω κοιλιακή χώρα η κάτω Tαντιεν και καταλήγει στο κέντρο του εγκέφαλου η πάνω Tαντιεν. Αυτή είναι πιθανώς η καλύτερη από όλες τις ταοϊστικές μεθόδους για την καλλιέργεια της υγείας και της μακροζωίας, ενώ ταυτόχρονα «ανοίγει τα τρία περάσματα» σε υψηλότερη πνευματική συνειδητοποίηση.

Οι ταοϊστές συχνά αναφέρονται σε πράγματα μέσω συμβολισμού. Το «άνοιγμα των τριών περασμάτων» είναι ένα άλλο όνομα για αυτήν τη μέθοδο διαλογισμού και αναφέρεται στις τρεις κρίσιμες διασταυρώσεις. Αυτές οι διασταυρώσεις ανοίγουν το δρόμο για την ενέργεια να ταξιδέψει από το ιερό οστό μέσω το Κανάλι Διακυβέρνησης κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης και στο κεφάλι.

                             

                Αυτή η πρακτική μπορεί να αυξήσει την απελευθέρωση νευροχημικών στον εγκέφαλο

 Η φύση του Qi (Τσι)

Το «Τσι» είναι η φυσική ενέργεια, η ενέργεια που βιώνουμε όταν αισθανόμαστε ζωτικότητα και δύναμη. Οι ταοϊστές παρατήρησαν, οπού πηγαίνει η προσοχή μας, πηγαίνει η ενέργεια. Εξαιτίας αυτού μπορείτε να μετακινήσετε την ενέργειά σας γύρω από το σώμα σας με την πρόθεσή σας. Μπορεί να φαίνεται περίεργο ή αδύνατο, αλλά είναι εύκολο να το μάθεις. Με αυτήν την πρακτική, αυτό που πραγματικά κάνετε είναι να ενθαρρύνετε την ενέργεια που μπλοκαρίστηκε, να ρέει ελεύθερα, σαν να καθαρίζετε ένα μπλοκαρισμένο αγωγό. Χρησιμοποιώντας το μυαλό και την αναπνοη σας για να μετακινήσετε το Qi μέσω της μικροκοσμικής τροχιάς σας μπορεί να συγκριθεί με το νερό που χύνεται μέσω μιας αποχέτευσης. Ξεκαθαρίζετε το μπλοκάρισμα στο κανάλι με το μυαλό σας με παρόμοιο τρόπο που θα έκανε ένας βελονιστής με βελόνες. Ο καθένας μπορεί να το κάνει.

Η Μικροκοσμική τροχιά είναι η διαδρομή του Qi κατά τη συνεχή κυκλοφορία της κατά μήκος των καναλιών Du-Mai και Ren-Mai. Το κανάλι Ren-Mai έχει την προέλευσή του στο σημείο που βρίσκεται στον μαλακό ιστό κάτω από τη γλώσσα σας και κατεβαίνει στη μέση γραμμή κατά μήκος του στήθους και της κοιλιάς στο περίνεο (σημείο Hui-Yin). Το κανάλι Du-Mai ξεκινά από το σημείο Hui-Yin και ανεβαίνει κατά μήκος της πλάτης προς το κεφάλι, διασχίζει την κορώνα (σημείο Bai-Hui) και γυρίζει προς τα κάτω κατά μήκος του μπροστινού μέρους του μετώπου μέχρι το σημείο στον άνω ουρανίσκο.

 

Οι πρακτικές του Qigong παράγουν πολύ Qi ή Prana, την ενέργεια της ζωτικής δύναμης. Καθώς όλο και περισσότερη ενέργεια διεγείρεται, γίνεται περισσότερο Yang … και αρχίζει να ανεβαίνει, στο κεφάλι. Ανεβαίνοντας μαζί, τόσο το αίμα όσο και η ενέργεια δημιουργούν υπερβολική πίεση στο κεφάλι. Μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους, πρήξιμο στον εγκέφαλο και μάλλον σοβαρές συνέπειες. Αυτό συμβαίνει συχνά με πολλές από τις προηγμένες τεχνικές γιόγκα pranayama, υπάρχει υπερβολική διέγερση της ενέργειας για να ανεβεί προς τα πάνω και αυτό δημιουργεί μεγάλη πίεση και υπερβολική ενέργεια στο κεφάλι. Για να το αποτρέψετε, η ενέργεια πρέπει να επιστραφεί και να απομακρυνθεί από το κεφάλι κάτω από το κανάλι Ren-Mai, από το κεφάλι μπροστά από το σώμα, και κάτω, πίσω στο Ταντιεν η κάτω κοιλιακή χωρά.

Αυτό μπορεί να συμβεί αυθόρμητα εάν το άκρο της γλώσσας αγγίζει τον άνω ουρανίσκο, καθώς η γλώσσα σαν γέφυρα συνδέει και τα δύο κανάλια και η ενέργεια ρέει ελεύθερα.

Πάνω από όλα, η εξάσκηση του Qigong απαιτεί πάντα τη γλώσσα πάνω στον άνω ουρανίσκο, ενώνοντας έτσι και τα δύο κανάλια και ενθαρρύνοντας τη συνεχή ενεργειακή κυκλοφορία κατά μήκος της Μικροκοσμικής τροχιάς.

Πώς να εξασκηθείτε στη μικροκοσμική τροχιά

Το πρώτο βήμα είναι να ηρεμήσουμε το σώμα, να ηρεμήσουμε το μυαλό και να ρυθμίσουμε την αναπνοή.

Βρείτε ένα ήσυχο μέρος, καθίστε στο πάτωμα η σε μια καρεκλά με την σπονδυλική στήλη ευθυτενής, και χαλαρώστε ολόκληρο το σώμα, κλείστε τις αισθήσεις και χαμηλώστε τα βλέφαρα.

1. Αφήστε τη προσοχή σας να πέσει στο κάτω Ταντιεν(κάτω κοιλιακή χώρα) σας.

2. Οραματιστείτε μια μικρή μπάλα από καθαρό χρυσό ή λευκό φως στο Ταντιεν.

Νιώστε τις ιδιότητες της ενέργειας, είτε είναι θερμότητα, δόνηση, ζεστασιά ή απλά μια αίσθηση της παρουσίας της.

3. Εισπνεύστε και αισθανθείτε την μπάλα του Qi να κυλάει από τον Ταντιεν, περνώντας από το περίνεο, μέχρι την άκρη της σπονδυλικής στήλης, πάνω κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, μέχρι το πίσω μέρος του λαιμού, μέχρι το πίσω μέρος του κεφαλιού μέχρι την κορώνα, προς τα κάτω το κέντρο του μετώπου μέχρι την οροφή του στόματος. Αυτό είναι το μονοπάτι του Du Mai η Κυβερνητικό Κανάλι

4. Εκπνοή, η γλώσσα ακουμπά στον ουρανίσκο, νιώστε την ενέργεια να συνεχίζει να κυλά μέσα από τη γλώσσα, κάτω από το μπροστινό μέρος του λαιμού, κάτω από την κεντρική γραμμή του στήθους μέχρι το Ταντιεν, μέχρι το περίνεο. Αυτό είναι το μονοπάτι του Ren Mai  Κανάλι Σύλληψης

5. Συνεχίστε την κυκλοφορία ενέργειας μέσω της τροχιάς, με αυτόν τον τρόπο για 10 – 15 λεπτά

                   

Οφέλη από την πρακτική

Η Μικροκοσμική Τροχιά ενώνει τα τρία Ταντιεν : κεφάλι, στήθος και κάτω κοιλιακή χώρα, τα οποία αντιστοιχούν στις ζώνες σκέψης, συναισθήματος και θέλησης. Διανέμει τσι σε όλα τα τσάκρα και τους μεσημβρινούς βελονισμού και τρέφει την ανάπτυξη της ψυχής και του πνεύματός μας. Χτίζει το ενεργητικό θεμέλιο για την πνευματική ανάπτυξη.

Η τακτική άσκηση της Μικροκοσμικής Τροχιάς θα φέρει μεγαλύτερη ενέργεια, ευκολία και γαλήνη σε όλο το σώμα και το μυαλό. Απελευθερώνει το Τσι, ή τη ζωτική δύναμη, έτσι ώστε να ρέει γύρω από το σώμα, πράγμα που σημαίνει καλύτερη λειτουργία οργάνων και ροή ενέργειας. Αυτό επιτρέπει επίσης την πλήρη ισορροπία των αντίθετων δυνάμεων στο σώμα σας, ιδιαίτερα του Γιν και του Γιανγκ.

Συχνά, οι άνθρωποι βιώνουν θερμότητα ή κούνημα καθώς η κυκλοφορούσα ενέργεια διαλύει την αντίσταση και τα μπλοκαρίσματα στο φυσικό και λεπτό σώμα. Η θερμότητα προκαλείται από την τριβή καθώς τρίβει μέσα από τα κανάλια. Όταν ξυπνήσει αυτή η ενέργεια θέλει να θεραπεύσει και να ανοίξει το σώμα. Έχει απίστευτη σοφία, η οποία μπορεί να κάνει καταπληκτική δουλειά όταν εμπιστεύεστε και αφήνετε να συμβεί. Αυτός είναι ένας ασφαλής τρόπος καλλιέργειας της «Κουνταλίνι» ή της αρχέγονης ενέργειας καθώς αγκαλιάζει τόσο την άνοδο όσο και την επέκταση της συνείδησης και την ενσάρκωση και την πραγματοποίηση της εκλεπτυσμένης ενέργειας για την ανάπτυξη και την ανάπτυξη όλων των μερών του εαυτού μας. Η Κουνταλίνι, η δύναμη της εξέλιξης, μόλις ξυπνήσει, είναι ένας βαθύς καταλύτης για ανανέωση σε όλα τα επίπεδα, σωματική, συναισθηματική και πνευματική.

Το Γιν και Γιανγκ συμβολίζει τις δυαδικότητες του σύμπαντος που αλληλοσυμπληρώνονται.

Η πρακτική εναρμονίζει και ενεργοποιεί όλα τα Τσακρα η ενεργειακά κέντρα  και ανοίγει το τσάκρα του “στέμματος” κεφαλιού  για να λάβει υψηλότερες πληροφορίες και ροή κοσμικής ενέργειας και οδηγεί σε προσωπική και πνευματική εξέλιξη, και βελτιωμένη συνολική δύναμη ζωής

Σας Ενδιαφερουν:

7 μη εμφανή σημάδια της παρουσίας παρασίτων στο σώμα
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Μέθοδος για τη θεραπεία των κιρσών χωρίς χειρουργική επέμβαση και λαϊκές θεραπείες
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Ανακουφιστειτε και διορθωστε το προβλημα με το halluxvalgus - Το γνωστο "κοτσι" και τα προβληματα πο...
ΕΛΛΑΔΑ
Προσοχή, κυστίτιδα: τι πρέπει να γνωρίζετε για την ασθένεια και πώς να την θεραπεύετε σωστά
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Πώς θα Φαίνεστε Υπέροχη Μέσα στο Φόρεμα των Ονείρων Σας
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Ζώντας με το διαβήτη: Πώς το INSUMED με βοήθησε να πάρω τον έλεγχο της υγείας μου
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Προσελκύστε την καλοτυχία και τα χρήματα στη ζωή σας!
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Μια ασθένεια που εμφανίζεται πάντα, όταν δεν την περιμένεις - είναι η κυστίτιδα. Πώς και με τι να τη...
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Fly Bra Στήθος με τέλειο σχήμα, χωρίς περιττές λεπτομέρειες
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Μαμά που δεν μπορούσε να αγοράσει καινούργιο καναπέ ανανεώνει τον καναπέ της μέσα σε λίγα λεπτά
OMG ΠΡΟΙΟΝΤΑΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Applying discount code. Please wait...
Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με PanIko
ΕΚΕΊΝΟΣ ΠΟΥ ΘΈΛΕΙ ΝΑ ΤΑΡΑΚΟΥΝΉΣΕΙ ΤΟΝ ΚΌΣΜΟ, ΑΣ ΤΑΡΑΚΟΥΝΉΣΕΙ ΠΡΏΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΤΟΥ...

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*