DARPA: Οι ΗΠΑ αναπτύσσουν σύστημα χειρισμού drones με τηλεπάθεια

Η Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων της Άμυνας των Η.Π.Α (DARPA) έχει δοκιμάσει ένα εμφύτευμα που επιτρέπει σε έναν χειριστή να ελέγχει ταυτόχρονα, με τις σκέψεις του, έως και τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV).

Η τεχνολογία θα μπορούσε μία μέρα να οδηγήσει σε μια άμεση διασύνδεση μεταξύ ανθρώπων και drones. Ο έλεγχος ενός μικρού UAV είναι μια τελείως διαφορετική υπόθεση από τον άμεσο έλεγχο πολλών τέτοιων αεροσκαφών, με πλήρη αμφίδρομη επικοινωνία.

Οι δοκιμές ελέγχου πραγματοποιήθηκαν στο Πίτσμπουργκ μεταξύ Ιουνίου 2016 και Ιανουαρίου 2017, σύμφωνα με την DARPA. Χρησιμοποιώντας μια μέθοδο, που η Υπηρεσία ονόμασε ως “αμφίδρομη νευρική διεπαφής, ένας εθελοντής ονόματι Νέϊθαν Κόπλαντ, ήταν σε θέση να κατευθύνει ταυτόχρονα ένα προσομοιωτή UAV και να διατηρήσει τον σχηματισμό ακόμα δύο τέτοιων οχημάτων, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Υπηρεσίας, Τιμ Κίλμπράϊντ.

Ο εθελοντής, που είναι μερικώς παράλυτος, ποτέ δεν μπόρεσε να κατευθύνει ένα πραγματικό drone χρησιμοποιώντας μόνο τις σκέψεις του. Αντ ‘αυτού, διοχέτευσε τις σκέψεις του μέσα σε ένα ιατρικό εμφύτευμα ενσωματωμένο στο κρανίο του, το οποίο χρησιμοποιώντας ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα, ήταν σε θέση να διασυνδεθεί με έναν υπολογιστή προσομοίωσης ενός UAV, το οποίο εκτελούσε κινήσεις και ελιγμούς σε μια σειρά από εμπόδια.
.

Η τεχνολογία της DARPA μεταφράζει συγκεκριμένες σκέψεις σε κώδικα που μπορεί να καταλάβει το drone, το οποίο με τη σειρά του μπορεί να σαρώσει το περιβάλλον του, να ανιχνεύσει ένα εμπόδιο και να ειδοποιήσει τον χειριστή. Ο εγκέφαλος του χειριστή μεταφράζει το σήμα επιστροφής ως «απτική απόκριση», δηλαδή ένα δυνατό συναίσθημα.Gemoderm

Ξεχάστε τις αιμορροΐδες για πάντα!

Το σπρέι Gemoderm βοηθά να απαλλαχθεί κανείς από αιμορροΐδες και ραγάδες του πρωκτού. Χρησιμοποιείται για εξωτερικές και εσωτερικές αιμορροΐδες, την θρόμβωση και τη φλεγμονή, φαγούρα και έκζεμα πρωκτού, κατά αιμορροΐδες μετά τον τοκετό. Σπρέι έχει αντισηπτική, αντι, τοπική αναισθητική, αιμοστατική και στυπτική δράση, προωθεί την απορρόφηση των αιμορροΐδων και την αποκατάσταση του ορθού, θεραπεύει γρήγορα τις ραγάδες του πρωκτού και εξαλείφει την αιμορραγία.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Με τη σημερινή τεχνολογία είναι εφικτό μόνο ένας χρήστης να επικοινωνεί αόριστα με ένα drone τη φορά. Και αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα της τεχνολογίας.

“Η μεγάλη πρόκληση είναι ότι μιλάμε για διασύνδεση με τον ανθρώπινο εγκέφαλο – αυτό δεν είναι κάτι δεδομένο”, δήλωσε ο Μπράντλεϊ Γκρέγκερ, ειδικός μηχανικός στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. “Είναι μεγάλη υπόθεση να εμφυτεύσουμε κάτι στον εγκέφαλο.”

Η DARPA προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει αυτόν τον κίνδυνο. Τον Φεβρουάριο του 2016 η Υπηρεσία ανακοίνωσε τις πρώτες επιτυχείς δοκιμές, στα ζώα, ενός μικροσκοπικού αισθητήρα που ταξιδεύει μέσω αιμοφόρων αγγείων, καταλήγει στον εγκέφαλο και καταγράφει νευρική δραστηριότητα.

Αλλά ακόμη και μια μη επεμβατική διεπαφή θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό εμπόδιο. “Η άλλη μεγάλη πρόκληση είναι η διαχείριση και ερμηνεία των τεράστιων ποσών πληροφοριών που λαμβάνει ο χειριστής, ο οποίος θα έχει ανάγκη από μια πολύ προηγμένη μονάδα συλλογής και επεξεργασίας των δεδομένων που θα δέχεται” δήλωσε ο Γκρέγκερ.

Εάν και πότε λειτουργήσει αξιόπιστα, η διασύνδεση εγκεφάλου και UAV, θα έχει προφανείς συνέπειες για τις αεροπορικές δυνάμεις του μέλλοντος. Οι χειριστές δε θα χρειάζεται να κάθονται μπροστά από μια οθόνη και να λειτουργούν τα UAV, αντιθέτως θα χρειάζεται απλά να σκέφτονται και τα UAV απλά θα υπακούουν στις εντολές τους.

Πηγή: War is Boring

onalert.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *