Ακολουθηστε το Κατοχικα Νεα στο Τελεγκραμ καναλι του για να κερδισουμε μαζι το δικαιωμα στην Ελευθερια του λογου! https://t.me/+NoMgL8s9g7g1Y2Zk
09:54 - 04/08/2022

Daily Mail> Χωρίς να λαμβάνει υπόψη ούτε τα δικά της στατιστικά, η αυστραλιανή κυβέρνηση θέλει να εμβολιάσει 500.000 παιδιά κάτω των 9 ετών

Η Αυστραλία, που έχει χειμώνα αυτή την περίοδο, όπως και ολόκληρο το νότιο ημισφαίριο, εξακολουθεί να επιμένει σε υψηλούς στόχους καταπολέμησης της Covid-19 που συνθλίβουν τις επιχειρήσεις και επηρεάζουν την καθημερινή ζωή, ακόμη και έναντι ενός εθνικού ποσοστού θνησιμότητας μόλις στο 0,1%.

Από την Brittany Chain/Daily Mail Australia

Ο υπουργός Υγείας Mark Butler επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση εξασφάλισε 500.000 εμβόλια της Moderna ειδικά για παιδιά «σε κίνδυνο», ηλικίας μεταξύ έξι μηνών και πέντε ετών. Έτσι, η Αυστραλία θα ενταχθεί δίπλα σε χώρες όπως ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι ιατρικές ρυθμιστικές αρχές χρηματοδοτούνται σε μεγάλο βαθμό από φαρμακευτικές εταιρείες και στις οποίες προτείνεται ο εμβολιασμός σε παιδιά αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, η οποία έχει ένα εξαιρετικά μικρό ποσοστό σοβαρών λοιμώξεων.

Πάνω από δύο χρόνια μετά την άφιξη της πανδημίας στις αυστραλιανές ακτές, οι εντολές υποχρεωτικής καραντίνας παραμένουν σε ισχύ, ενώ υπάρχουν εκκλήσεις από φανατικούς της Covid να επανέλθει η καραντίνα στα σύνορα όπως και η υποχρεωτική χρήση μάσκας. Ενώ ανάλογοι περιορισμοί μπορεί και να είχαν κάποιο νόημα όταν ο κορωνοϊός ήταν πιο ισχυρός, πλέον τα μέτρα -εκτός της απομόνωσης- έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και πολύ καιρό σε μεγάλο μέρος του δυτικού κόσμου. Οι κυβερνήσεις που επέβαλαν αυτές τις εντολές έχουν υποστηρίξει πλέον την αρχή της προφύλαξης, ότι δηλαδή οι προσωπικές προσπάθειες για την ελαχιστοποίηση της εξάπλωσης του ιού αξίζουν τον κόπο, γιατί κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της μόλυνσης από τον ιό, ακόμη και αν είναι ήπιες βραχυπρόθεσμα.

Ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων απομόνωσης, το εργατικό δυναμικό της Αυστραλίας αποδεκατίζεται και οι αλυσίδες εφοδιασμού καταρρέουν επειδή το προσωπικό δεν είναι διαρκώς διαθέσιμο λόγω μιας ασθένειας που είναι πολύ ήπια στις περισσότερες περιπτώσεις -ή ακόμα και λόγω τυχαίας έκθεσης σε θετικό κρούσμα.

Οι εντολές υποχρεωτικής εργασίας από το σπίτι αποδεκατίζουν τις μικρές επιχειρήσεις που βασίζονται στο εμπόριο διαθέτοντας υπαλλήλους γραφείου, ενώ το κόστος αυτών των επιχειρήσεων εκτινάσσεται στα ύψη λόγω του αφανούς πληθωρισμού που τροφοδοτείται εν μέρει από τον τεράστιο κρατικό δανεισμό και τις δαπάνες για μέτρα μετριασμού της Covid-19.

Το Υπουργείο Υγείας της Αυστραλίας παρακολουθεί τα κρούσματα Covid και τους θανάτους ανά ηλικία και φύλο σε ολόκληρη τη χώρα από τότε που ξεκίνησε η πανδημία. Έως και την Τετάρτη, υπολογίζεται ότι υπάρχουν 327.303 ενεργά κρούσματα Covid σε όλη την Αυστραλία, που αντιπροσωπεύουν μία πτώση 16,3% από την κορύφωση του τρέχοντος κύματος, στις 25 Ιουλίου. Από αυτές τις ενεργές περιπτώσεις, μόλις το 1,48% χρειάστηκαν νοσοκομειακή περίθαλψη (και πιθανότατα ο αριθμός αυτός να είναι αρκετά χαμηλότερος) και υπάρχουν μόνο 162 άνθρωποι σε μονάδες εντατικής θεραπείας, ή το 0,05 των περιπτώσεων.

Οι στατιστικές στην Αυστραλία δείχνουν ότι ο μεγαλύτερος όγκος των κρουσμάτων έχει εντοπιστεί στην ηλικιακή κατηγορία 20-29, με 885.057 να έχουν καταγραφεί από τον Ιανουάριο του 2020. Τραγικά, 28 από αυτά τα γνωστά κρούσματα πέθαναν με Covid. Αυτό αντιπροσωπεύει μόλις το 0,003% των περιπτώσεων σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία.

Η ηλικιακή κατηγορία με το υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας είναι τα άτομα άνω των 90 ετών. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, 33.852 βρέθηκαν θετικοί στον Covid και 3.070 -ή το 9,06%- πέθαναν λίγο αργότερα. Όμως, ακόμη και σε αυτήν την αδύναμη, πολύ ηλικιωμένη ομάδα, η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων οφειλόταν σε άλλες ασθένειες και ο Covid καταγράφηκε μόνο ως συννοσηρότητα.

Ο θάνατος γίνεται όλο και πιο πιθανό αποτέλεσμα όσο μεγαλύτερος είναι ένας ασθενής, αλλά μόνο οριακά, με ανώτατο όριο στο 4,26% για άτομα ηλικίας μεταξύ 80 και 89 ετών. Για παιδιά κάτω των εννέα, οι πιθανότητες θανάτου είναι επίσης μόλις 0,003%. Για παιδιά ηλικίας 10 έως 19 ετών, οι πιθανότητες είναι ακόμη μικρότερες, στο 0,001%.

«Η διάμεση ηλικία όλων όσων έχουν μολυνθεί είναι τα 31… [αλλά] η διάμεση ηλικία όσων πέθαναν είναι τα 83», αναφέρει η τελευταία έκθεση του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας με τίτλο «Coronavirus At A Glance». Περίπου το 93% των ανθρώπων που πεθαίνουν αφού προσβληθούν από την Covid έχουν τουλάχιστον μία άλλη ασθένεια ή υποκείμενη πάθηση. Ο μέσος όρος είναι τρεις ασθένειες οι οποίες θα μπορούσαν να έχουν συμβάλει στον θάνατο.

Οι νέοι καθημερινοί αριθμοί κρουσμάτων Covid σε όλη την Αυστραλία είναι υψηλοί. Πάνω από 55.000 κάθε μέρα, αλλά η μείωση των ενεργών κρουσμάτων δείχνει ότι ακόμη περισσότεροι άνθρωποι νικούν τον ιό έχοντας υποφέρει λίγο περισσότερο από ήπια συμπτώματα κρυολογήματος. Η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν κολλήσει Covid είναι κάτω των 50 ετών, με 3.121.953 κρούσματα μέχρι στιγμής. Μόλις 293 άνθρωποι κάτω των 50 ετών έχουν πεθάνει από τον ιό από την έναρξη της πανδημίας στην Αυστραλία.

kourdistoportocali.com

Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Spyridon Voutsinas 08/04/2022 @ 3:45 ΜΜ

    Το άρθρο είναι μπούρδα και ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ δεν συμβαίνουν αυτά που γράφει στην Αυστραλία.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*