17:06 - 18/08/2019

Αυτό που έρχεται δεν είναι πόλεμος είναι κάτι πιο μεγάλο!

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η επικρατούσα άποψη είναι πως οι τόσο μεγάλες οικονομικές κρίσεις ιστορικά αποδεδειγμένα καταλήγουν σε
πόλεμο για να επανεκκινήσει η οικονομία με νέους όρους.

Σήμερα όμως ζούμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. 

Δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση, δεν είναι η ανθρωπιστική κρίση, είναι η διατάραξη των φυσικών ισορροπιών και η αντικατάσταση φυσικών φαινομένων από τεχνητά.
Είναι γνωστό πια πως περίπου κάθε….780.000 χρόνια ο γεωμαγνητισμός αλλάζει πολικότητα. Ο δορυφόρος «Swarm» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος αποκάλυψε, ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης εξασθενεί 10 φορές πιο γρήγορα απ’ ό,τι πίστευαν οι ειδικοί μέχρι τώρα, «χάνοντας» περίπου 5% σε μια δεκαετία, αντί 5% σε έναν αιώνα. Επιπλέον, οι μετρήσεις των δορυφόρων επιβεβαιώνουν ότι ο βόρειος μαγνητικός πόλος μετακινείται ανατολικά προς τη Σιβηρία. 

Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι ο μαγνητικός βορράς μετακινείται με ολοένα αυξανόμενη ταχύτητα που φτάνει πλέον τα 55 με 60 χιλιόμετρα το χρόνο. Ο νότιος μαγνητικός πόλος μετακινείται κι αυτός, με μικρότερη όμως ταχύτητα που εκτιμάται στα 10 με 15 χιλιόμετρα το χρόνο.


Ιάπωνες επιστήμονες κατάφεραν να μεταδώσουν ηλεκτρική ενέργεια χωρίς καλώδια!

Αν και η απόσταση ήταν μικρή (55 μέτρα) και η ισχύς του ρεύματος επίσης μικρή (1,8 κιλοβάτ), πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, που ανοίγει μεγάλες δυνατότητες για το μέλλον, μεταξύ άλλων την αξιοποίηση της ηλιακής ακτινοβολίας για την παραγωγή ηλεκτρισμού στο διάστημα και την ασύρματη μετάδοσή της στη Γη.

Οι επιστήμονες της Ιαπωνικής Υπηρεσίας Εξερεύνησης του Διαστήματος (JAXA), σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, χρησιμοποίησαν μικροκύματα για να κάνουν, από ένα πομπό σε ένα δέκτη, μετάδοση ρεύματος αρκετού για να ζεστάνει μια κατσαρόλα. «Είναι η πρώτη φορά που κάποιος κατάφερε να στείλει σχεδόν…

δύο κιλοβάτ ηλεκτρικής ενέργειας μέσω μικροκυμάτων σε ένα μικρό στόχο, χρησιμοποιώντας μια συσκευή ελέγχου μεγάλης κατευθυντικότητας», δήλωσε εκπρόσωπος της JAXA, η οποία εδώ και χρόνια εργάζεται για τη δημιουργία διαστημικών σταθμών παραγωγής ρεύματος.

Η διαστημική παραγωγή ηλεκτρισμού έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με την παραγωγή στη Γη, κυρίως ότι είναι πάντα διαθέσιμη, ανεξαρτήτως καιρού ή ώρας. Αν και οι δορυφόροι, καθώς και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια, την οποία μετατρέπουν σε ηλεκτρική για τις ανάγκες τους, η ασύρματη μετάδοση αυτού του ρεύματος στη Γη, ώστε να το χρησιμοποιούν ευρέως οι άνθρωποι, παραμένει επιστημονική φαντασία.

Όμως οι ιάπωνες επιστήμονες επιμένουν πως είναι θέμα χρόνου κάτι τέτοιο να γίνει εφικτό. Η JAXA οραματίζεται ένα δίκτυο δορυφόρων με ηλιακούς συλλέκτες και κεραίες, σε ύψος περίπου 36.000 χλιομέτρων από την επιφάνεια του πλανήτη μας, που θα συλλέγουν το φως του Ήλιου, θα το μετατρέπουν σε ρεύμα και τελικά θα το «διακτινίζουν» στο έδαφος.

Όμως, όπως είπε ο εκπρόσωπος της JAXA, μπορεί να περάσουν δεκαετίες, έως ότου υπάρξει πρακτική εφαρμογή της φιλόδοξης τεχνολογίας. Εκτίμησε ότι αυτό, στην καλύτερη περίπτωση, θα συμβεί στη δεκαετία του 2040. Αν και η όλη ιδέα είχε ξεπηδήσει στους επιστημονικούς κύκλους των ΗΠΑ στη δεκαετία του ’60, ήταν η Ιαπωνία αυτή που πήρε ζεστά το ζήτημα, επειδή η νησιωτική χώρα εξαρτάται σε ανησυχητικό βαθμό από τις εισαγωγές πετρελαίου και άλλων πρώτων υλών, με συνέπεια να προσπαθεί εναγωνίως να αποκτήσει ενεργειακή αυτάρκεια – έστω και εξ ουρανού.

Το σοβαρό πυρηνικό ατύχημα της Φουκουσίμα το 2011 έκανε την ανάγκη ακόμη πιο επείγουσα, καθώς έδειξε ότι η πυρηνική ενέργεια, στην οποία είχε «ποντάρει» η χώρα, δεν έχει αμελητέους κινδύνους.

Ο Gary Glatzmaier καθηγητής γεωφυσικής και πλανητικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Santa Cruz, και μέλος της Εθνική Ακαδημία Επιστημών, των ΗΠΑ λέει πως, «Σε χίλια χρόνια από τώρα πιθανότατα να μην έχουμε καν ηλεκτροφόρα καλώδια.


Έτσι θα γίνει η μαγνητική αντιστροφή των πόλων της γης και η τέλεια καταστροφή!

Η Γη αποτελεί έναν τεράστιο φυσικό μαγνήτη και έχει όλα τα ανάλογα χαρακτηριστικά, δηλαδή, το Βόρειο μαγνητικό Πόλο, το Νότιο μαγνητικό Πόλο και τον μαγνητικό ισημερινό. 

Οι μαγνητικοί αυτοί πόλοι της Γης συνιστούν τα γήινα εκείνα σημεία με τη μεγαλύτερη μαγνητική ένταση και βρίσκονται αρκετά κοντά στα αντίστοιχα ετερώνυμα γεωγραφικά σημεία. Ο μαγνητικός ισημερινός (της Γης) αντίθετα συνιστά την ουδέτερη μαγνητική ζώνη με την….ελαχιστότερη ένταση μαγνητικού πεδίου.

Ο Γήινος μαγνητισμός ονομάζεται και γεωμαγνητισμός, το δε δημουργούμενο πέριξ της Γης μαγνητικό πεδίο γεωμαγνητικό πεδίο.

Ο βόρειος και ο νότιος μαγνητικός πόλος της Γης έχουν αλλάξει πολλές φορές στην ιστορία του πλανήτη μας, με πιο πρόσφατη αυτή που πραγματοποιήθηκε πριν από 780.000 χρόνια. Οι γεωφυσικοί που μελετούν το μαγνητικό πεδίο πίστευαν εδώ και καιρό, ότι μπορεί να πλησιάζει η ώρα που οι πόλοι της Γης θα αντιστραφούν ξανά και, σύμφωνα με κάποια νέα δεδομένα αυτό ίσως συμβεί νωρίτερα απ’ ό,τι περίμεναν μέχρι τώρα.

Ο δορυφόρος «Swarm» του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος αποκάλυψε, ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης εξασθενεί 10 φορές πιο γρήγορα απ’ ό,τι πίστευαν οι ειδικοί μέχρι τώρα, «χάνοντας» περίπου 5% σε μια δεκαετία, αντί 5% σε έναν αιώνα.

Μια αποδυνάμωση του μαγνητικού πεδίου μπορεί να υποδηλώνει μια επικείμενη αντιστροφή, για την οποία οι επιστήμονες προβλέπουν ότι θα μπορούσε να ξεκινήσει σε λιγότερο από 2.000 χρόνια. Ο μαγνητικός βορράς φαίνεται ότι κινείται προς τη Σιβηρία.

Οι γεωφυσικοί δεν κατανοούν πλήρως τη διαδικασία των γεωμαγνητικών αντιστροφών, αναφέρει δημοσίευμα του Salon, ωστόσο συμφωνούν ότι το πεδίο του πλανήτη μας είναι σαν ένας δίπολος μαγνήτης.

Το κέντρο της Γης αποτελείται από έναν εσωτερικό πυρήνα στερεού σιδήρου και ένα εξωτερικό πυρήνα υγρού σιδήρου, έναν ισχυρό ηλεκτρικό αγωγό. Η περιστροφή της Γης ανατρέπει αυτόν τον κινούμενο υγρό σίδηρο και παράγει ένα αυτό-διαιωνιζόμενο μαγνητικό πεδίο με το βόρειο και το νότιο πόλο.

Κάθε τόσο η ροή του υγρού σιδήρου διαταράσσεται τοπικά και ανατρέπει μέρος του πεδίου προς την αντίθετη κατεύθυνση, αποδυναμώνοντας το.

Το τι προκαλεί αυτές τις διαταραχές είναι άγνωστο.

Φαίνεται ότι είναι μια αναπόφευκτη συνέπεια ενός φυσικά χαοτικού συστήματος και οι γεωφυσικοί την παρατηρούν συχνά σε προσομοιώσεις υπολογιστών.

«Όπως συμβαίνει και με τους τυφώνες, δεν μπορείς να προβλέψεις ακριβώς πότε ή που θα ξεκινήσει μια αντίστροφη πορεία, ακόμη κι αν κατανοείς τη βασική φυσική» ανέφερε ο Gary A. Glatzmaier, γεωφυσικός από το πανεπιστήμιο Καλιφόρνια.

Τυπικά, η τοπική αντιστροφή υποχωρεί μετά από 1.000 χρόνια περίπου, αλλά μερικές φορές η συστροφή του πεδίου συνεχίζει να εξαπλώνεται και τελικά καταφέρνει να αντιστρέψει την πολικότητα όλου του πεδίου. Η διαδικασία αυτή συντελείται κατά μέσο όρο σε 5.000 χρόνια: μπορεί να συμβεί γρήγορα σε 1.000 χρόνια ή πολύ αργά σε 20.000 χρόνια.

Υπάρχει μια καλή πιθανότητα η αποδυνάμωση του μαγνητικού πεδίου, που παρατήρησε ο δορυφόρος Swarm, να μην οδηγήσει σε πλήρη αναστροφή.

Όντως, όπως επισήμανε ο Glatzmaier, υπήρξαν πολλές λανθασμένες εκκινήσεις στη γεωλογική ιστορία.

Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πώς μια γεωμαγνητική αντιστροφή θα μπορούσε να επηρεάσει το σύγχρονο πολιτισμό μας, αλλά είναι απίθανο να φέρει την καταστροφή. Παρά το γεγονός ότι το πεδίο παρέχει ουσιαστική προστασία από την ισχυρή ακτινοβολία του Ήλιου, τα απολιθώματα δεν αποκαλύπτουν μαζικές εξαφανίσεις ή αυξημένη ζημιά από ακτινοβολία κατά τις ανατροπές του παρελθόντος. Ενδεχομένως να επηρέαζε τα ηλεκτρικά δίκτυα και τα συστήματα επικοινωνιών, αλλά ο Glatzmaier δεν ανησυχεί. «Σε χίλια χρόνια από τώρα πιθανότατα να μην έχουμε καν ηλεκτροφόρα καλώδια. Θα έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ, που θα έχουμε σχεδόν σίγουρα την απαραίτητη τεχνολογία για να αντιμετωπίσουμε μια ενδεχόμενη αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου της Γης». Θα έχουμε προχωρήσει τόσο πολύ, που θα έχουμε σχεδόν σίγουρα την απαραίτητη τεχνολογία για να αντιμετωπίσουμε μια ενδεχόμενη αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου της Γης».

Πηγή

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (8)

 1. Μια παρατηρηση ,η φουκουσιμα ηταν εργο χαζαρο ισραηλινων καμπαλων ,πρακτορων ,ομως υπαρχει προβλημα γιατι εχει μετκινηθει ο μαγνητικος πολος κατα 25% ,πρεπει να βρεθητε πισω απο την κουρτινα ,για να δειτε τι γινεται επ’ αυτου. Μπορει να υπαρξουν και πολυ μεγαλα τσουναμια ,εως βαθος 100 χιλιομετρων μεσαστην χερσαια ζωνη !. Οι γηινοι ηγετες ειναι ενημεροι ηδη .

  • ΚΑΛΑ ΕΣΕΙΣ ΟΛΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ. ΠΟΙΑ ΦΟΥΚΟΥΣΙΜΑ, ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΛΩΝ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ Η ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΛΛΩΝ, ΝΑΣΑ ΚΛΠ. ΠΟΛΛΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ. ΣΥΜΦΟΡΑ. ΘΑ ΛΕΜΕ ΤΟΝ ΒΟΡΕΙΟ ΠΟΛΟ ΝΟΤΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΒΟΡΕΙΟ…..ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΟΙ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΤΣΙ ΓΡΗΓΟΡΑ….ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΧΙΙΑΔΕς ΧΡΟΝΙΑ, ΙΣΩΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ, ΑΜΑΝ ΠΙΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΟΙ-ΜΥΘΟΛΟΓΟΙ. ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟ 5G ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ. ΤΙ ΚΡΙΜΑ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΟΜΙΖΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΑΡΠ…ΑΧΑΧΑΧΑΑΧ

 2. “Σ’ άγριους σαν και μάς
  Αγάπη γιατί να χαρίσει;”
  Κώστας Τουρνάς

 3. Όποιος κατάλαβε, καταλαβε 08/19/2019 @ Αύγουστος 19, 2019 5:15 πμ

  . Γυρω απο τον πλανήτη ,υφαίνεται ο ιστος μιας τεράστιας αδηφάγου και τρομερής στην όψη αράχνης .Στην αρχή έπιανε μικρά έντομα ,όμως τώρα της άνοιξε τόσο πολυ η όρεξη που παγιδεύει ολοκληρα κοπαδια ελέφαντες .Τα βογγητα που ακουμε δεν ειναι η Θεια λειτουργία ..ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΒΟΥΗΤΟ .Εμεις ομως εχουμε κλείσει τα ώτα μας και σφραγησει εκεινο το ερημο ματι .Αυτο που τα βλέπει ολα ..Γυρισα εχθες απο ταξιδι πολυ μακρινο …Εχω ανατριχιασει ….ειδα το μέλλον κοιτώντας το παρελθον .. Tο αφεντικο ειναι ενα οι δουλοι πολλοι .Η κορυφη ανηκει σε εναν .Καποιοι θα παραμεινουν οι περισσοτεροι θα φυγουν .Τα μηχανικα σωματα θα κυβερνανε τον δικο σου εγκεφαλο .Στα κουτια θα ζουμε με τεχνητο ηλιο .Το κλαμα δεν θα σταματαει .Τα καλωδια θα τρεφουν τις ακριδες που θελουν να ζησουν για παντα

 4. Η μείωση του μαγνητικού πεδίου θα βοηθήσει στην αύξηση της συνειδητότητος στον πλανήτη. Δεν έχει καμμια σχέση με πόλεμο κ τα δεινά του αυτό το μεγάλο. Ο τίτλος απλώς τρομοκρατεί χωρίς να υπάρχει λόγος

 5. Εμείς, οι κάτοχοι της ενοχής

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*