Αστρονόμοι έψαχναν για τον Νιμπίρου όταν βρήκαν παράξενα αντικείμενα στον πλανήτη Δία !

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Η ύπαρξη ενός ακόμα ουράνιου σώματος στα βάθη του ηλιακού μας συστήματος έχει βάλει «φτερά στα πόδια των αστρονόμων» που με κάθε τρόπο προσπαθούν να εντοπίσουν τον λεγόμενο στις μέρες μας «9ο Πλανήτη«, ή αλλιώς «Πλανήτη Χ», ο οποίος ωστόσο ταυτίζεται από τον περισσότερο κόσμο με τον Νιμπίρου.

Όπως αναφέρει η βρετανική dailymail.co.uk, καθώς οι αστρονόμοι είχαν στρέψει τα τηλεσκόπιά τους εκεί που υπολογίζεται μαθηματικά ότι θα πρέπει να βρίσκεται ο αόρατος, προς το παρόν, επί πλέον πλανήτης, πέρα ​​από τον Πλούτωνα, «σκόνταψαν» τυχαία σε μικρά αντικείμενα που περιφέρονται γύρω από τον Δία, τα οποία δεν είχαν παρατηρήσει άλλη φορά.

Οι αστρονόμοι είπαν ότι πρόκειται για διαστημικούς βράχους που δημιουργήθηκαν από τρία μεγαλύτερα σώματα που κάποτε περιστρέφονταν γύρω από τον πλανήτη αλλά καταστράφηκαν από συγκρούσεις με αστεροειδείς και διαλύθηκαν σε μικρότερα.

Με την ανακάλυψη αυτή, το σύνολο των φεγγαριών σε τροχιά γύρω από τον γίγαντα του ηλιακού μας συστήματος, ανεβαίνει στον επιβλητικό αριθμό των 79, δηλαδή 17 περισσότερα από τον Κρόνο. Ωστόσο, υπάρχει κάτι μυστηριώδες στην όλη υπόθεση.Nicoin

ΚΟΨΕ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΕΥΚΟΛΑ, με το σπρέι Nicoin..!

Το σπρέι Nicoin – ένα φυσικό προιόν ,το οποίο βοηθάει να απαλλαγείτε απο τον έθισμο στη νικοτίνη μόνο σε 3 εβδομάδες..

Χωρίς έμπλαστρα, Χωρίς βιομαγνήτες, Χωρίς φάρμακα και συμπλήρωμα διατροφής, Χωρίς βιβλία και υπνοθεραπεία!..

Βοηθάει να κόψετε τσιγάρο εύκολα, Εξαλείφει τα στερητικά συμπτώματα ,Χωρίς αύξηση του σωματικού βάρους, Ηρεμεί τα νεύρα, Εξαλειφθεί την πίσσα και την νικοτίνη από τον οργανισμό!.

ΤΙΜΗ 49,00

ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΗ

 Powered by WebCash


Οι ερευνητές, από το Ινστιτούτο Επιστήμης Carnegie στην Ουάσινγκτον, διέκριναν πως ένας από τους 12 νέους δορυφόρους είναι λίγο «περίεργος», καθώς έχει μια τόσο μοναδική τροχιά που κινδυνεύει να καταρρεύσει στα άλλα φεγγάρια οπότε ενδεχομένως να δημιουργηθεί μια κοσμική σύγκρουση που θα μπορούσε να εκτινάξει τους διαστημικούς βράχους.

Ο ηγέτης της ομάδας, Dr Scott Sheppard, δήλωσε: «Είναι μια αλήθεια. Έχει μια τροχιά όπως κανένα άλλο γνωστό φεγγάρι. Είναι επίσης το μικρότερο γνωστό φεγγάρι του Δία, με λιγότερο από ένα χιλιόμετρο σε διάμετρο».

Επιπλέον, έντεκα από τα δώδεκα νέα ευρήματα είναι «φυσιολογικά» φεγγάρια, με εννέα από αυτά να είναι οπισθόδρομα, που σημαίνει ότι κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση από την περιστροφή του Δία.

Διαβάζοντας στα σχόλια του άρθρου της dailymail, βγαίνει μία αμφιβολία των αναγνωστών που συνοψίζονται στην εξής παρατήρηση: τα τηλεσκόπια που χρησιμοποιούμε είναι τόσο δυνατά και ικανά που μπορούν και ανιχνεύουν τα πέρατα του διαστήματος σε σημείο που είναι σε θέση να «δουν» λίγο πριν το λεγόμενο Big Bang… πως είναι δυνατόν να ανακάλυψαν μόλις τώρα 12 επιπλέον φεγγάρια στον Δία; Έτσι, αυθόρμητα δημιουργείται μία υπόνοια ότι, ίσως, ανακάλυψαν «κάτι άλλο» από αυτά που λένε.

Όπως και να έχει, η αρχική ανακάλυψη των περισσότερων νέων φεγγαριών πραγματοποιήθηκε στο τεσσάρων μέτρων τηλεσκόπιο Blanco στο Cerro Tololo Inter-American στη Χιλή που χειρίζεται το Εθνικό Οπτικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διάφορα άλλα τηλεσκόπια χρησιμοποιήθηκαν για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα, όπως το τηλεσκόπιο Magellan 6,5 μέτρων στο Παρατηρητήριο της Carnegie Las Campanas, επίσης στη Χιλή.

diadrastika.com

3 thoughts on “Αστρονόμοι έψαχναν για τον Νιμπίρου όταν βρήκαν παράξενα αντικείμενα στον πλανήτη Δία !

  1. Πανος says:

    Μια ερώτηση.. Έχουμε τόσα τηλεσκόπια τα οποία βλέπουν πέρα από το ηλιακό μας σύστημα, τον νυμπιρου πως δεν τον έχουν δει ακόμα και τον ψάχνουν που είναι στο δικό μας ηλιακό σύστημα; δεν είμαι αστρονόμος.. Αλλά νομίζω είναι μια εύλογη ερώτηση όποιος μπορεί να απάντησή..

  2. sofoklis says:

    ΝΙΜΠΙΡΟΥ=ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕς ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ. ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 90 ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗ ΓΗ ΣΕ 5 ΜΗΝΕΣ. ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΕΛΕΓΕΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΓΡΑΦΑΝ ΣΕ ΣΑΙΤΣ ΚΛΠ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *