Αστεροειδής στο μέγεθος λεωφορείου πέρασε «ξυστά» από την Γη

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Ένας νεοανακαλυφθέν αστεροειδής στο μέγεθος λεωφορείου πέρασε πολύ κοντά από την Γη αργά χθές Τρίτη (24 του Γενάρη), λίγες μόλις μέρες μετά την ανακάλυψή του.

Ο αστεροειδής 2017 BX πέρασε από τη Γη σε απόσταση 261.119 χιλιόμετρα -περίπου 30 τοις εκατό πιο κοντά από την απόσταση μεταξύ της Γης και της Σελήνης- στις 11:54 μ.μ. EST (0454 GMT της Τρίτης), σύμφωνα με το ηλεκτρονικό παρατηρητήριο Slooh, που οι επιστήμονες του παρακολουθούσαν το αντικείμενο σε ζωντανή μετάδοση. Ο αστεροειδής ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το space.com.

Η σχετικά αμυδρή φωτεινότητα του αστεροειδή και η ταχύτητά του (27.358 χλμ/ώρα) κατέστησε πολύ δύσκολο στο τηλεσκόπιο του Slooh για να τον εντοπίσουν.

«Το μέγεθος του είναι αυτό μιας φάλαινας δολοφόνου», δήλωσε ο αστρονόμος Eric Edelman κατά τη διάρκεια της ζωντανής παρακολούθησης του περάσματος του αστεροειδούς. «Ψάχνουμε για μια φάλαινα δολοφόνο που πλανάται στο χώρο με πάνω από 100.000 μίλια μακριά από εμάς.»

Ο αστεροειδής 2017 BX επισημάνθηκε για πρώτη φορά από τους επιστήμονες χρησιμοποιώντας το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1 του παρατηρητηρίου Pan-STARRS που βρίσκεται στην κορυφή του Χαλεακάλα στο Μάουι της Χαβάης. Οι επιστήμονες και οι ερευνητές της NASA χρησιμοποιούν τακτικά το παρατηρητήριο για να παρακολουθούν αστεροειδείς και άλλους διαστημικούς βράχους που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για τη Γη.

Ηλίας Σιατούνης

Loading...

5 thoughts on “Αστεροειδής στο μέγεθος λεωφορείου πέρασε «ξυστά» από την Γη

  1. EΛΛΗΝ ΚΑΙ ΧΑΟΣ says:

    ΟΕΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ. Η ΟΕΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΠΟΛΛΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΙΟΝ ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΕΩΣ ΤΩΝ ΚΡΟΝΙΩΝ ΣΑΒΑΩΘΙΚΩΝ ΕΠΙ ΓΑΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
    Η ΟΕΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΤΡΟΣΤΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΔΡΟΜΕΔΙΩΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΕΠΕΜΒΕΙ. Ο ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΡΟΝΙΟ ΣΚΑΦΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΠΛΕΟΝ. ΟΙ ΚΡΟΝΙΟΙ ΕΠΙ ΓΑΙΑΣ, ΝΑΤΟ ΣΕΑΤΟ, ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΩΛΕΩΣ 666, ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΓΑΙΑΣ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΠΡΟΒΟΥΝ ΕΙΣ ΠΟΛΕΜΟΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΚΟΝΙΑΝΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΕΞ ΑΝΑΤΟΛΑΣ. ΤΕΛΟΣ ΟΒΕΡ.

    • 007 says:

      Συνταγή,το πρωι ελληνικό με 4 σταγόνες τσίπουρο,μεσημέρι 3 τσιπούρα χωρις γλυκάνισο ..απόγευμα 2 μπυρες μικρές και μια μεγάλη και το βραδυ 3 ποτά τις αρεσκείας σου και σφηνάκια άφθονα ..καλύτερα αλκοολικός παρά ..σχιζοφρενής φαντασιοπληκτοκουρουτζης..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *