12:04 - 11/10/2017

Αστεροειδής με μέγεθος σπιτιού θα περάσει αύριο πολύ κοντά από την Γη

Ο αστεροειδής «2012 TC4», που έχει μέγεθος σπιτιού, θα περάσει το πρωί της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου (στις 08:40 ώρα Ελλάδας) πολύ κοντά από τη Γη, σε ύψος κάτω των 44.000 χιλιομέτρων, σχεδόν στο επίπεδο που οι γεωσύγχρονοι δορυφόροι κινούνται γύρω από τον πλανήτη μας (36.000 χλμ). Η απόσταση αυτή είναι περίπου το ένα όγδοο της απόστασης Γης-Σελήνης. Ο αστεροειδής δεν θα είναι ορατός με γυμνά μάτια ή με κιάλια, αλλά το βράδυ της Τετάρτης θα μπορούν να τον δουν τα τηλεσκόπια από την Ευρώπη.

Η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA) διαβεβαίωσε ότι ο διαμέτρου 15 έως 30 μέτρων αστεροειδής δεν αποτελεί κίνδυνο να πέσει στον πλανήτη μας, ούτε να απειλήσει τους δορυφόρους. Όμως αποτελεί καλή ευκαιρία να δοκιμασθεί το παγκόσμιο σύστημα προειδοποίησης για κινδύνους εξ ουρανού. Ένα δίκτυο από αστεροσκοπεία και πανεπιστήμια θα παρακολουθούν στενά την προσέγγιση του αστεροειδούς, ώστε να δουν κατά πόσο είχαν κάνει σωστές προβλέψεις για την τροχιά του.

Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος της NASA Μάικλ Κέλι, «παρακολουθούμε τον «2012 TC4» εδώ και δύο μήνες, έτσι έχουμε πολύ ακριβείς πληροφορίες για τη θέση του και έχουμε κάνει πολύ ακριβείς υπολογισμούς για την τροχιά του. Δεν υπάρχει κίνδυνος, ούτε καν για τους δορυφόρους». Ο αστεροειδής είχε ανακαλυφθεί πριν πέντε χρόνια, όταν το 2012 είχε περάσει πάλι από τη Γη, σε διπλάσια απόσταση από ό,τι θα κάνει τώρα. Θα επιστρέψει στη γειτονιά μας το 2050 και το 2079, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των επιστημόνων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (8)

 1. 27
  0
  Βρίσκουν αστεροειδή 15 μέτρων στο αχανές διάστημα μήνες πριν, ξέρουν από που θα περάσει και δεν βρίσκουν boing 40 μέτρων με 300 ηλεκτρονικές συσκευές κλπ που έπεσε στη θάλασσα κάποτε.
 2. ΕΙΜΑΙ ΡΟΜΠΟΤ......ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΚΑΡΛΧΑΙΝΤΣ ΣΤΟΚΧΑΟΥΖΕΝ 11 Οκτωβρίου 2017 @ 12:35
  1
  2
  ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 3. ΕΙΜΑΙ ΡΟΜΠΟΤ......ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΚΑΡΛΧΑΙΝΤΣ ΣΤΟΚΧΑΟΥΖΕΝ 11 Οκτωβρίου 2017 @ 12:42
  0
  4
  ”Όμως αποτελεί καλή ευκαιρία να δοκιμασθεί το παγκόσμιο σύστημα προειδοποίησης για κινδύνους εξ ουρανού. Ένα δίκτυο από αστεροσκοπεία και πανεπιστήμια θα παρακολουθούν στενά την προσέγγιση του αστεροειδούς, ώστε να δουν κατά πόσο είχαν κάνει σωστές προβλέψεις για την τροχιά του.” ΒΡΕΕ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΥΤΟΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΓΙΑ ΝΑ”ΑΣΚΗΣΕΙΣ” ΤΩΝ ΓΗΙΝΩΝ???? ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΛΑ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΕΙΠΑ ΜΑΛΑΚΙΑ????? ΓΡΑΨΤΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • ΕΙΜΑΙ ΡΟΜΠΟΤ......ΤΡΑΓΟΥΔΩ ΚΑΡΛΧΑΙΝΤΣ ΣΤΟΚΧΑΟΥΖΕΝ 11 Οκτωβρίου 2017 @ 12:44
   0
   3
   »Όμως αποτελεί καλή ευκαιρία να δοκιμασθεί το παγκόσμιο σύστημα προειδοποίησης για κινδύνους εξ ουρανού. Ένα δίκτυο από αστεροσκοπεία και πανεπιστήμια θα παρακολουθούν στενά την προσέγγιση του αστεροειδούς, ώστε να δουν κατά πόσο είχαν κάνει σωστές προβλέψεις για την τροχιά του.» ΒΡΕ ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΑΥΤΟΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΓΙΑ »ΑΣΚΗΣΕΙΣ» ΤΩΝ ΓΗΙΝΩΝ???? ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΕΙΠΑ ΜΑΛΑΚΙΑ????? ΓΡΑΨΤΕ ΜΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 4. 7
  1
  κατσε ρε φιλε πως περασε το 12 και μετα απο το 17 παει στο 2050???? περιοδικοτητα σταθερη δεεεεεεεν εχει? η μηπως το 2023 θα πεσει στην γη και κανουμε μουγκα???

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί