10:58 - 07/12/2017

ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΟΒΗΤΡΟ

ΑΡΧΙΣΑΝ ΠΑΛΙ ΤΑ «ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ» ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΦΟΒΗΤΡΟ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Για άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες όλων αυτών των ελληνόφωνων μιντιακών παπαγάλων, που από εδώ και πολλά χρόνια με προεξάρχοντα το γνωστό και μη εξαιρετέο ΕΛΙΑΜΕΠ, να καλλιεργούν με την ευκαιρία της επίσκεψης Ερντογάν το τουρκικό φόβητρο.

Δηλαδή ότι η Τουρκία είναι μια μεγάλη δύναμη, μια μεγάλη χώρα με 79 εκατομμύρια κατοίκους, μια ανερχόμενη οικονομική δύναμη, μια στρατοκρατική δύναμη και για όλα αυτά εμείς θα πρέπει να σκύβουμε μόνιμα το κεφάλι και να ανεχόμαστε συνεχώς τις τουρκικές προκλήσεις, παρά του ότι τελευταία η χώρα αυτή έχει απομονωθεί και με την υπερφίαλη πολιτική του ηγέτη της έχει προκαλέσει μεγάλες καχυποψίες και πολλαπλά προβλήματα στον περίγυρο της.

Αλλά το επίμαχο δεν είναι αυτό. Το επίμαχο είναι ότι όλοι αυτοί ψεύδονται καθώς δεν αναγνωρίζουν την θλιβερή πραγματικότητα για την χώρα αυτή.

Και πρώτα και καλύτερα αν πάρουμε τον πληθυσμό της Τουρκίας που προβάλλεται σαν το μεγαλύτερο όπλο της που δεν είναι παρά μια μεγάλη άπατη. Από τα 78 εκατομμύρια παραλείπουν σκόπιμα τα 20-25 εκατομμύρια Κούρδων, μια μειονότητα που την χωρίζει άβυσσος μίσους με το τουρκικό καθεστώς και είναι γνωστό πως ο άγριος εσωτερικός πόλεμος συνεχίζεται με καθημερινά θύματα και από τις δυο πλευρές. Συνεχίζουμε με τους Αλεβίτες, που πολλοί τους υπολογίζουν σε 20 εκατομμύρια και που εχθρεύονται ανοιχτά τον Ερντογάν ο οποίος τους καταπιέζει και τους θεώρει άτιμους αιρετικούς. Να μην πάμε παραπέρα με άλλες μειονότητες που διεκδικούν την αναγνώριση τους, ενώ το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα είναι ο εσωτερικός διχασμός που φάνηκε ξεκάθαρα στο δημοψήφισμα για την συνταγματική μεταρρύθμιση.

Σκόπιμα παραλείπουν να αναφέρουν ότι μετά το αποτυχόν, για πολλούς κατευθυνόμενο πραξικόπημα, καθημερινά συλλαμβάνονται αξιωματικοί, δικαστές, δημοσιογράφοι, δημόσιοι υπάλληλοι, καθηγητές και γιατροί, δημιουργώντας ένα φουντωμένο όλο και πιο πολύ εσωτερικό κλίμα αγανάκτησης και μίσους για τον Ερντογάν.

Όσον αφορά την μεγάλη οικονομική δύναμη, δεν είναι παρά μια φούσκα που τελευταία άρχισε να ξεφουσκώνει επικίνδυνα, όπως αναφέρουν τα ίδια τα τουρκικά στοιχεία.

Ένα φαντασμαγορικό καθεστώς που εκφράζει ο σουλτάνος και τρίζει από τα θεμέλια του δεν μπορεί να προβάλλεται σαν η υπερδύναμη της περιοχής. Ακόμα και μέσα στο στράτευμα δεν είναι μόνο τα τεράστια κενά που δημιούργησε η αλαζονεία του Ερντογάν με τις απανωτές συλλήψεις και φυλακίσεις, αλλά ένα κλίμα έντονης δυσαρέσκειας ακόμα και οργής για τον Τούρκο πρόεδρο.

Το άγχος της διάσπασης δεν έχει εκλείψει ποτέ και τώρα διαγράφεται όλο και πιο έντονο.

Όλα αυτά δεν τα αντιλαμβάνονται τα παπαγαλάκια της Αθήνας.

Μα φυσικά όχι, καθώς έχουν το… δικό τους «έργο» να εκτελέσουν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Σταμάτησα επιτέλους το κάπνισμα, χωρίς άγχος, οργή και καμία ενόχληση!!! Πλέον κάνω έναν υγιή ύπνο και δεν έχω εξάρτηση στη νικοτίνη!!! Θέλεις κι εσύ να το κόψεις;

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε …αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (8)

 1. 25
  1
  Καλημέρα αδέλφια Δύο τελειωμένοι μαζί σε συναντήσεις !!!!!! Το καλό είναι ότι θεωρεί ο ένας τον άλλον τελειωμένο ….. Καλά κρασιά !!!
 2. ουδεν σχολιο 7 Δεκεμβρίου 2017 @ 13:03
  7
  1
  YUSUFAKIA MADE IN GREECE
 3. ΟΥ ΚΑΤΑΙΣΧΥΝΩ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ, ΟΥΔ' ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΤΟΝ ΠΑΡΑΣΤΑΤΗΝ 7 Δεκεμβρίου 2017 @ 13:30
  7
  1
  οταν ημουν φανταρος προ 25 ετιας σε ακριτικο νησι ενας αξιωματικος μας ειχε πει πως σε περιπτωση πολεμου με την τουρκια ο τουρκος φανταρος θα σκοτωσει πρωτα τους αξιωματικους του
 4. 4
  0
  Η Τουρκία,χρόνια τώρα,συνεχώς διεκδικεί και προβάλει συνεχώς θέματα που άπτοντε κυριαρχικών θεμάτων των όμορων χωρών με αυτήν.Επιχειρηματολογει συνεχώς διαστρεβλόνοντας τις συνθήκες,την ερμηνεία αυτών,τα ιστορικά γεγονότα και κατασκευάζει με περισή τέχνη και υπομονή τετελεσμένα γεγονότα με τα οποία σέρνει τις εμπλεκόμενες χώρες σε διαπραγματεύσεις των κυρίαρχων θέσεων τους.Συνεχώς παρουσιάζεται σαν μια χώρα αδικημένη από όλους.Το αποτέλεσμα είναι,με τις συνεχείς της διεκδικήσεις να κερδίζει όλο
 5. 6
  0
  και περισσότερο,κατά των άλλων χωρών.Ειναι μια χώρα που έχει γενοκτονίσει πολλούς λαούς.Και δεν κωλόνει να το ξανακάνει.Πρέπει κάποιος να την σταματίσει τέλος.
 6. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 7 Δεκεμβρίου 2017 @ 19:09
  4
  0
  ΕΛΙΑΜΕΠ ΕΕΕΕ;;;……. ΑΣ ΑΝΑΚΡΑΞΩΜΕΝ ΛΟΙΠΟΝ….. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΕΣΤΟΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ……. ΕΛΛΑΣ! ΕΛΛΑΣ! ΠΑΠΑ-ΧΕ-ΛΑΣ!!!!
 7. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 7 Δεκεμβρίου 2017 @ 19:27
  5
  0
  ΑΦΗΣΑΝ ΔΕ ΝΑ ΞΕΘΩΡΙΑΣΕΙ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ “ΚΛΙΣΕ” ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΑΥΛΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ. ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΩΝΟΥΝ…. ΤΕΛΟΣ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΤΕΛΟΣ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΜΙΝΤΙΟ-ΚΡΑΤΙΑ.
 8. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ 8 Δεκεμβρίου 2017 @ 02:30
  0
  0
  ΘΕΛΟΝΤΑΣ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΣΑΦΗΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΕΛΙΑΜΕΠ [ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ], ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ. http://www.paraxeno.com/15995/eliamep-bilntempergk-ikogenia-mitsotaki-action-aid-filanthropes-diadromes/

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί