ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Αρχαίοι λίθοι «πείνας» αποκαλύφθηκαν στον ποταμό Ελβα λόγω της ξηρασίας

· Κατοχικά Νέα

Η αποκάλυψη των «λίθων πείνας» θεωρείται κακός οιωνός καθώς ιστορικά προμηνύουν τον ερχομό δύσκολων καιρών

Αρχαίοι λίθοι ή αλλιώς «πέτρες της πείνας» επανεμφανίστηκαν στον ποταμό Ελβα λόγω της ξηρασίας που μαστίζει την θερινή περίοδο την Κεντρική Ευρώπη.

Λόγω της ξηρασίας, η στάθμη του νερού στον ποταμό που βρίσκεται στην Τσεχία και διασχίζει τη Γερμανία ενώ εκβάλει στη Βόρεια Θάλασσα πέφτει με αποτέλεσμα να αποκαλύπτει τους λίθους που βρίσκονται «κρυμμένοι» τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου στα ύδατα του Ελβα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το Associated Press, η εμφάνιση των εν λόγω λίθων αποτελεί ιστορικά κακό οιωνό καθώς προειδοποιεί τους κατοίκους της περιοχής ότι «έρχονται σκληροί καιροί».

Πάνω από δώδεκα «πέτρες πείνας», όπως ονομάζονται, διακρίνονται σήμερα στη βόρεια πόλη Ντέτσιν της Τσεχίας που βρίσκεται κοντά στα γερμανικά σύνορα. Οι λίθοι αποτελούν μέτρο καταγραφής του χαμηλού επιπέδου της στάθμης των υδάτων.

Ο αρχαιότερος λίθος χρονολογείται από το 1616 και θεωρείται το παλαιότερο υδρολογικό ορόσημο στην Κεντρική Ευρώπη, ενώ φέρει μια επιγραφή γραμμένη στα γερμανικά που λέει: «Όταν με δείτε, κλάψτε», υπονοώντας τη μακρά ξηρασία που προμηνύεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

(Φωτογραφίες: AP Photo/Petr David Josek)

kathimerini.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

OpenAI και τεχνητή νοημοσύνη – έρευνα για αυτόνομους AI agentsTech

Δέκα ημέρες που άλλαξαν την πορεία της AI – Παραιτήσεις, φόβοι για “rogue” agents και εκκλήσεις για φρένο

ΔΙΕΘΝΗ

Βολιβία: Εγκρίθηκε συμφωνία 1,9 δισ. δολαρίων με το ΔΝΤ – Καταργούνται οι επιδοτήσεις στο ντίζελ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Άρθηκαν οι κυρώσεις σε κυβερνών κόμμα και στρατό της Ερυθραίας – Στο φόντο η ασφάλεια της Ερυθράς Θάλασσας

3 απαντήσεις στο “Αρχαίοι λίθοι «πείνας» αποκαλύφθηκαν στον ποταμό Ελβα λόγω της ξηρασίας”

  1. Να ψοφήσουν στην πείνα και στην δίψα τα κωλοπαιδα!για να γίνουν άνθρωποι τα ζώα. Οι κωλογερμαναραδες και οι βρωμοτσεχοι!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *