in

Η Apple φοροαποφεύγει στη Νέα Ζηλανδία επί μια δεκαετία όπως… Ευρώπη! – Ακούει ο Ντάισελμπλουμ;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Η Apple φοροαποφεύγει στη Νέα Ζηλανδία επί μια δεκαετία όπως… Ευρώπη! – Ακούει ο Ντάισελμπλουμ;

Τι έχει η έρμη η παγκόσμια οικονομία και ψοφάει; Φοροαποφυγή των μεγάλων επιχειρήσεων! Ακούει ο Ντάισελμπλουμ ή το μυαλό του στις πουτ@νες;

Από μια έρευνα της εφημερίδα New Zealand Herald βρέθηκε ότι ο γίγαντας ηλεκτρονικών ειδών της Apple έχει πουλήσει προϊόντα αξίας 2.960 εκατ. $ (NZ $ 4.2 δισεκ. ευρώ) από το 2007 στη χώρα, αλλά δεν έχει καταβάλει κανένα τοπικό φόρο!

Η Εταιρεία φέρεται ότι κατέβαλε φόρους $ 26 εκατ. στην αυστραλιανή εφορία καθώς οι δύο χώρες έχουν μια συνθήκη όπου ο φόρος καταβάλλεται μόνο σε μία δικαιοδοσία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, αν η Apple «ανέφερε το ίδια υγιές περιθώριο κέρδους στη Νέα Ζηλανδία, όπως έκανε για τις δραστηριότητές της σε παγκόσμιο επίπεδο», θα κατέβαλε 250.700.000 $ σε φόρους.

Η Apple είπε ότι η συμφωνία ήταν νόμιμη, προσθέτοντας ότι είναι «ο μεγαλύτερος φορολογούμενος στον κόσμο» , που εκτιμά και σέβεται «τον σημαντικό και απαραίτητο ρόλο που παίζουν οι φόροι στην κοινωνία μας.»

«Ακολουθούμε το νόμο και πληρώνουμε φόρο για όλα όσα κερδίζουμε, όπου δραστηριοποιούμαστε. Η Apple έχει ως στόχο να είναι μια δύναμη για το καλό και είμαστε περήφανοι για τις εισφορές που έχουμε κάνει στη Νέα Ζηλανδία κατά την τελευταία δεκαετία», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.

Ωστόσο ο συν-επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων της Ν. Ζηλανδίας, James Shaw, είπε ότι η κατασκευάστρια του iPhone δεν πληρώνει το μερίδιο της.

«Είναι απολύτως εκπληκτικό το γεγονός ότι είναι σε θέση να ξεφύγει και να πληρώνει μηδενικό φόρο σε αυτή τη χώρα. Μου αρέσουν τα προϊόντα της Apple -. Είναι απίστευτα καινοτόμα – αλλά φαίνεται στο φορολογικό τμήμα τους είναι ακόμη πιο καινοτόμοι, από τους σχεδιαστές των προϊόντων τους», είπε ο Shaw.

Τα τελευταία χρόνια, η Apple έχει τεθεί υπό έλεγχο μέσω φορολογικών πρακτικών της σε όλο τον κόσμο. Μετά από έρευνα τριών ετών στα περίπλοκα φορολογικά καθεστώτα της εταιρείας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 2016 ότι η Apple επωφελήθηκε από μια φορολογική συμφωνία που χορηγείται από την ιρλανδική κυβέρνηση κατά παράβαση των κανόνων περί κρατικών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η Apple πλήρωνε μόλις 0,005 τοις εκατό φόρο στο ιρλανδικό δημόσιο ταμείο το 2014, ενώ η tech εταιρεία θα έπρεπε να πληρώσει έως και 13 δις € σε φόρους!

Η Apple απάντησε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία» των φόρων της καταβλήθηκαν στις ΗΠΑ (άλλο ψέμα), όπου «δημιουργούνται, σχεδιάζονται και κατασκευάζονται τα προϊόντα και οι υπηρεσίες» (επίσης ψέμα, αφού τα κατασκευάζει στην Κίνα με εξαιρετικά χαμηλούς μισθούς και συνθήκες εργασίας μεσαίωνα. Ενώ πρόσφατα το γύρισε σε εργάτες-ρομπότ). Η εταιρεία έχει προσφύγει κατά της απόφασης.

Από μια άποψη, ο Ντάισελμπλουμ έχει δίκιο. Δεν είναι λίγοι οι Ευρωπαίοι του Νότου που τα έχουν ακουμπήσει γερά στην εν λόγω μεγαλοπουτ@να εταιρεία!

πηγή: nea.allnewz.gr

i-gata.gr

Report

What do you think?

Written by Κατοχικά Νέα

Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια!
Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Comments

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η φυματίωση ξαναείναι εδώ, με περίπου 600 νέα περιστατικά τον χρόνο. Η φυματίωση βρίσκεται σε παγκόσμια έξαρση

Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας δεν λαμβάνει τα μαθήματα περί δημοκρατίας του Ερντογάν