Αποκαλούμενο «πλοίο φάντασμα» με 8 πτώματα ξεβράστηκε στις ακτές της Ιαπωνίας

28 Νοεμβρίου, 2017

TOKYO – Η Ιαπωνία ενισχύει τις περιπολίες και παροτρύνει τις τοπικές αρχές και τους αλιείς να βρίσκονται σε επιφυλακή, αφού αρκετές βάρκες που πιστεύεται ότι προέρχονται από τη Βόρεια Κορέα, ξεβράζονται στη βόρεια ακτή της Ιαπωνίας.

Σε αρκετές από αυτές τις βάρκες που πλέουν ακυβέρνητες, οι επιβαίνοντες είναι νεκροί. Το φαινόμενο περιγράφεται από τα τοπικά μέσα ως «πλοίο φάντασμα».

«Η ακτοφυλακή και η αστυνομία πρέπει να συνεργαστούν ώστε να εντατικοποιηθούν οι θαλάσσιες περιπολίες γύρω από την Ιαπωνία. Η κυβέρνηση προτίθεται να το βελτιώσει αυτό, ώστε να διασφαλιστεί ότι μπορούμε να προστατευτούμε από ύποπτα σκάφη ή ανθρώπους που φθάνουν στην Ιαπωνία. Οι τοπικές αρχές, οι αλιείς και οι κάτοικοι, θα πρέπει να αναφέρουν εάν εντοπίζουν τυχόν αμφισβητήσιμα σκάφη ή ανθρώπους», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις αναφορές ότι σε ακτή της πόλης Όγκα του νομού Ακίτα που αντικρίζει τη Βόρεια Κορέα, κατά μήκος της θάλασσας της Ιαπωνίας, βρέθηκε βάρκα με 8 πτώματα.

Την περασμένη εβδομάδα, η αστυνομία διέσωσε οκτώ ψαράδες από τη Βόρεια Κορέα, των οποίων η βάρκα υπέστη βλάβη ενώ ψάρευαν και ξεβράστηκε στην ακτή.

Μια εβδομάδα νωρίτερα, η ακτοφυλακή διέσωσε 3 Βορειο-Κορεάτες από ένα αλιευτικό σκάφος που ανατράπηκε κοντά σε βόρεια ακτή της Ιαπωνίας. Ώρες αργότερα, μεταφέρθηκαν σε ένα άλλο πλοίο της Βόρειας Κορέας που επρόκειτο να τους επιστρέψει στην πατρίδα τους. Η ακτοφυλακή αργότερα βρήκε 3 πτώματα των αγνοούμενων μελών του πληρώματος του σκάφους και στη συνέχεια άλλα 4 από μια άλλη βάρκα που είχε ανατραπεί και πιστεύεται ότι προερχόταν από τη Βόρεια Κορέα. Θεωρήθηκε πως οι άνθρωποι πνίγηκαν.

Δεν είναι σαφές, εάν οι άνθρωποι που επιβαίνουν στις δεκάδες Βορειο-Κορεάτικες βάρκες οι οποίες παρασύρονται κάθε χρόνο προς τις Ιαπωνικές ακτές, έχουν σκοπό να αυτομολήσουν ή απλά χάνουν τον έλεγχο επειδή οι ξύλινες βάρκες τους είναι ακατάλληλες για πλεύση.

Η ξύλινη βάρκα  που ανακτήθηκε τη Δευτέρα εντοπίστηκε το Σάββατο, αλλά επικρατούσαν δύσκολες συνθήκες και οι διασώστες δεν μπόρεσαν να το προσεγγίσουν. Δεν έφερε σημαία και αναφέρθηκε ως «αγνώστου εθνικότητας». Ωστόσο, σε τηλεφωνική επικοινωνία, μία αξιωματικός της ακτοφυλακής στην Ακίτα, η οποία μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, ακολουθώντας την πολιτική της ακτοφυλακής, είπε ότι σε έναν από τα πτώματα βρέθηκε χαρτονόμισμα των 1.000 Γουόν Βορείου Κορέας, υποδηλώνοντας ότι το σκάφος προερχόταν από εκεί. Από το την ξύλινη βάρκα με την πολύ χαμηλή κουπαστή, είχε χαθεί η προπέλα και το πηδάλιο.

Έξι πτώματα βρέθηκαν μέσα σε αποθηκευτικό χώρο κοντά στην πλώρη του σκάφους, κάτω από το κατάστρωμα, και άλλα δύο κοντά στην πρύμνη. Ήταν όλοι άντρες σε προχωρημένη αποσύνθεση.  Η αυτοψία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή CBS news

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *