Ανοιξε το παρατηρητήριο Sunspot

Μέρος του παρατηρητηρίου χώρου του Νέου Μεξικού άνοιξε εκ νέου, μετά το ξαφνικό κλείσιμο του FBI λόγω ενός μη ανακοινωθέντος ζητήματος ασφαλείας. Η μυστική διακοπή προκάλεσε κάποιους να αναρωτηθούν αν οι ΗΠΑ έχουν ανακαλύψει εξωγή’ι’νους … ή κάτι πολύ χειρότερο.

Το κέντρο επισκεπτών του Ηλιακού Παρατηρητηρίου Sunspot, το οποίο βρίσκεται κοντά στα βουνά Σακραμέντο, προφανώς δεν αντιμετωπίζει πλέον απειλή για την ασφάλεια και έχει ξανανοίξει. Το προσωπικό του παρατηρητηρίου επιβεβαίωσε στην RT ότι το κέντρο και το κέντρο επισκεπτών είναι ανοιχτά στο κοινό, ωστόσο εξακολουθούν να αναμένουν την άδεια των αρχών να ανοίξουν εκ νέου το παρατηρητήριο.

Το ηλιακό παρατηρητήριο – εξοπλισμένο με ένα μοναδικό τηλεσκόπιο που παράγει μερικές από τις ακραίες εικόνες του ήλιου – βρέθηκε στα παγκόσμια πρωτοσέλιδα μετά το απότομο κλείσιμο του από το FBI στις 6 Σεπτεμβρίου.

Η έλλειψη λεπτομερών στοιχείων σχετικά με το κλείσιμο του παρατηρητηρίου προκάλεσε μια αναταραχή των θεωριών συνωμοσίας online – και τώρα το διαδίκτυο θέλει απαντήσεις: προσπαθεί η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει τα στοιχεία των εξωγή’ι’νων, τις επικείμενες ηλιακές εκλάμψεις ή ακόμα και τον ήλιο που πεθαίνει;

Το FBI αποφεύγει να σχολιάσει ή να επεξεργαστεί το κλείσιμο και την εκκένωση της εγκατάστασης διαστημικής έρευνας.
«Υπήρχε ένα ελικόπτερο Blackhawk, μια ομάδα ανθρώπων γύρω από τις κεραίες και τα συνεργεία εργασίας στους πύργους, αλλά κανείς δεν μας είπε τίποτα» , είπε ο σερίφης της περιοχής, προσθέτοντας ότι το FBI ήταν «μυστικό» και ότι «υπήρχαν πολλά πράγματα» στο παρατηρητήριο.

Σε μια δήλωση που αναγγέλλει την επανέναρξη τη Δευτέρα, η Ένωση Πανεπιστημίων για την Έρευνα στην Αστρονομία (AURA) δήλωσε ότι το κλείσιμο οφείλεται σε ανησυχία «ότι ένας ύποπτος στην έρευνα [εγκληματικής δραστηριότητας στο Sacramento Peak] ενδεχομένως θέτει απειλή για την ασφάλεια σ το τοπικό προσωπικό και τους κατοίκους.

Για το λόγο αυτό, η AURA έκλεισε προσωρινά την εγκατάσταση και σταμάτησε τις δραστηριότητες της επιστήμης σε αυτή τη θέση. »

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY : Corfiatiko

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ
Loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *