Στήριξε το έργο μας!

Η σελίδα μας βασίζεται στις δικές σου δωρεές για να παραμένει ανεξάρτητη και να προσφέρει υψηλής ποιότητας εναλλακτικές ειδήσεις. Υποστήριξέ μας σήμερα και βοήθησέ μας να συνεχίσουμε!

Διαφημίσεις

ΑΝΟΙΞΕ Η «ΠΕΡΙΕΡΓΗ» ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΤΗΣ… «ΑΡΧΗΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ»!

Γράφει Συντακτική Ομάδα Χειλαδάκη

Μια πολύ περίεργη συναγωγή με τεράστια όπως αναφέρεται συμβολική και εσχατολογική σημασία στην Ιερουσαλήμ, στο σύμπλεγμα σηράγγων του δυτικού Τείχους που χρειάστηκε 12 χρόνια για να χτιστεί, άνοιξε τη Δευτέρα το βράδυ 18/12 μετά την παραδοσιακή τελετή φωτισμού κεριών Hanukkah στην πλατεία Western Wall.

Ιερ. 29,10 «Εγώ έσυρα προς τα κάτω και εταπείνωσα τον Ησαύ, απεκάλυψα τα κρησφύγετα των Ιδουμαίων, ώστε να μη ημπορούν να αποκρυβούν. Εξωλοθρεύθησαν με τα χέρια των αδελφών των και των γειτόνων των»

Με όλες τις νέες εξελίξεις και τη διαμάχη με τον Πρόεδρο Τραμπ που αναγνωρίζει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, καθώς την ανανεωμένη συζήτηση για την οικοδόμηση του Τρίτου Εβραϊκού Ναού, αυτή ιστορία της περίεργης συναγωγής σίγουρα είναι ενδιαφέρουσα και επίκαιρη.

Η συναγωγή έχει χτιστεί από έναν Εβραίο δισεκατομμυριούχο που ήθελε ένα σπίτι λατρείας στη σκιά του αρχικού ναού. Το γεγονός ότι είναι υπόγεια σε μια σήραγγα κάτω από το Δυτικό Τείχος των Δακρύων για πολλούς προαναγγέλλει σημαντικά και εσχατολογικά γεγονότα.

Η συναγωγή, η οποία χρηματοδοτήθηκε με δωρεές από το Ίδρυμα Delek και τον ιδιοκτήτη του «Delek Group», τον Yitzhak Tshuva, βρίσκεται βαθιά μέσα στο συγκρότημα των Τειχών και είναι δίπλα στην περιοχή πάνω από την οποία βρίσκονται οι αρχαίοι εβραϊκοί ναοί στο όρος Ναός και το εσωτερικό ιερό των Αγίων.

Η κατασκευή έχει μια δραματική αίσθηση, με χαμηλές τοξωτές οροφές και τοίχους από αρχαίες πέτρες σε όλες τις πλευρές, και στο κέντρο μια μοναδική σφαιρική, μεταλλική κιβωτό για να στεγάσει κύλινδροι του Τορά.

Στα βήματα του Ιησού – Οι σήραγγες του Δυτικού Τείχους στην Ιερουσαλήμ:

Τα τείχη της κιβωτού σχηματίζονται από τις λέξεις και τις προτάσεις της προσευχής «Shema Israel» και από το Βιβλικό Βιβλίο του τραγουδιού των τραγουδιών που χυτεύονται σε μέταλλο και τρέχουν ολόκληρη την περιφέρεια της σφαίρας, γεμάτη από ένα χυτοσίδηρο γλυπτό της καιόμενης βάτου.
ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΑΝ Ο ΜΕΣΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ;

Το Ίδρυμα Κληρονομιάς του Δυτικού Τείχους δήλωσε ότι η συναγωγή «θα είναι ανοιχτή σε όποιον επιθυμεί να μελετήσει και να συνδεθεί με αυτή και ότι σύντομα θα δημοσιευθούν «ρυθμίσεις» προσευχής γι ‘αυτό».

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
www.nikosxeiladakis.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek