ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Εξελίξεις: Εκτός UNESCO το Ισραήλ για να μην “κλέψουν” τα Ιεροσόλυμα

· Κατοχικά Νέα

Εξελίξεις: Εκτός UNESCO το Ισραήλ για να μην “κλέψουν” τα Ιεροσόλυμα

Του Άρη Δημόπουλου

Ανακοινώθηκε πριν από λίγες ώρες και επίσημα η αποχώρηση του Ισραήλ από την UNESCO, διαδικασία η οποία προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως και το τέλος του 2018.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει μέσα από το el.gr, Ισραήλ και ΗΠΑ δημιουργούν ένα κοινό μέτωπο ενάντια στη διεθνή κοινότητα, η οποία και εποφθαλμιά τους “Αγίους Τόπους”. Φυσικά , μετά και τη στήριξη των ΗΠΑ του Τραμπ, τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο τον έχει το εβραϊκό κράτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

“Η απόφασή μας βασίστηκε στις προσπάθειες της ΟΗΕ για την αποσύνδεση της εβραϊκής ιστορίας από τη χώρα του Ισραήλ”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Εμμανουήλ Ναχσόν. Πρόσθεσε επίσης ότι η επίσημη επιστολή υπαναχώρησης θα υποβληθεί μέχρι το τέλος του έτους και ότι το Ισραήλ θα εγκαταλείψει αποτελεσματικά τον οργανισμό μέχρι τα τέλη του 2018.

Θυμίζουμε πως η UNESCO -μαζί με τον ΟΗΕ- είναι από τις διεθνείς οργανώσεις που στηρίζουν την λύση των “δύο κρατών” εντός του Ισραήλ, έχοντας αναγνωρίσει ως «κρατική υπόσταση» την Παλαιστίνη και σιγοντάροντας την οικουμενικότητα των “Αγίων Τόπων”.
Μη μπορώντας πλέον η UNESCO και γενικότερα η διεθνής κοινότητα να επικαλεστεί το επιχείρημα του «μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς» για τα Ιεροσόλυμα, ο σκόπελος για την παγκόσμια εξουσία μεγαλώνει όλο και περισσότερο, ιδιαίτερα από τη στιγμή που και οι ΗΠΑ του Τραμπ εισέρχονται στο παιχνίδι.

Παράλληλα μπορεί η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν να στηρίζει -έστω και στα λόγια- την λύση των δύο κρατών, ωστόσο κρατά μία μάλλον πιο ουδέτερη στάση, αφήνοντας να τρέξουν οι εξελίξεις.

Στην παρούσα φάση η αποτυχία σε κάτι που επί θητείας Μπαράκ Ομπάμα φαινόταν αρκετά πιθανό να γίνει ανά πάσα στιγμή, φέρνει αμηχανία στη διεθνή κοινότητα, η οποία είναι πολύ πιθανό να προσφύγει σε μέτρα για την…τιμωρία του Ισραήλ και την “διαφύλαξη της ειρήνης” στη Μ.Ανατολή.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι εξελίξεις τρέχουν και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά, ειδικά από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ αρχίζει να αποκτά πραγματική ισχύ στις ΗΠΑ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

el.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από αναθυμιάσεις σε παράνομη άντληση πετρελαίουΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤΑΚΤΟ – Νιγηρία: Τουλάχιστον 37 νεκροί από τοξικές αναθυμιάσεις σε περιστατικό κλοπής πετρελαίου

Αυγά - έξαρση σαλμονέλας στη ΒρετανίαΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός στη Βρετανία: Πάνω από 500 κρούσματα σαλμονέλας και δύο νεκροί – Στο μικροσκόπιο εισαγόμενα αυγά

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσειςΔΙΕΘΝΗ

Βρετανική προειδοποίηση για την αλυσίδα τροφίμων: Ανεπαρκής προετοιμασία απέναντι σε ακραίες κρίσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά