19:58 - 16/03/2018

Άνοιξε η όρεξη του Ερντογάν: Θα πάρουμε και την Ιεράπολη – Η Τουρκία ελέγχει τα 3/4 του Αφρίν

Γράφει ο Πουτούκης Αριστείδης.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αναφέρει ότι αν οι ΗΠΑ θέλουν να συνεργαστούν με την Τουρκία κατά της τρομοκρατίας πρέπει να απομακρύνουν τους τρομοκράτες από τα ανατολικά του Ευφράτη

ΑΓΚΥΡΑ

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως σήμερα Παρασκευή, τα τρία τέταρτα του Afrin στη βορειοδυτική Συρία “έχουν απελευθερωθεί” χάρη στην στρατιωτική επέμβαση του τουρκικού στρατού με την ονομασία “Κλαδί Ελιάς“.

Μιλώντας σε τοπικό συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) Κόμματος στην ανατολική επαρχία Ερζερούμ, ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία έχει σε μεγάλο βαθμό επιλύσει “το πρόβλημα” στο Afrin.

«Μέχρι τώρα, έχουμε αναλάβει τον έλεγχο στα τρία τέταρτα της περιοχής Αφρίν», είπε.

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι 1.320 τετραγωνικά χιλιόμετρα της περιοχής σε Afrin ελήφθη υπό έλεγχο των τουρκικών δυνάμεων και 3.530 τρομοκράτες «εξουδετερώθηκαν».

Έχουμε αρκετές φορές εδώ στα ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ γράψει, πως οι Τουρκικές αρχές χρησιμοποιώντας συχνά τη λέξη «εξουδετερώθηκαν» στις δηλώσεις τους, υπονοούν ότι οι “τρομοκράτες” όπως αποκαλούν τους Κούρδους του YPG, είτε παραδόθηκαν, είτε σκοτώθηκαν είτε αιχμαλωτίστηκαν.

Ο Ερντογάν μίλησε επίσης για την παρουσία των Κούρδων του YPG στην ανατολική πλευρά του ποταμού Ευφράτη στη Συρία και για τη στάση της Αμερικής.

«Αν η Αμερική θέλει πραγματικά να συνεργαστεί μαζί μας κατά της τρομοκρατίας θα πρέπει να ξεκινήσει με την εκδίωξη των τρομοκρατών από τα ανατολικά του Ευφράτη. Εάν δεν το κάνουν, τότε σίγουρα αυτές οι ομάδες τρομοκρατών θα εξουδετερωθούν από τις τουρκικές δυνάμεις», δήλωσε ο Ερντογάν.

«Οι ΗΠΑ έδωσαν όπλα στους τρομοκράτες»

Ο Ερντογάν δήλωσε πως ο αμερικανικός στρατός έχει παραχωρήσει δωρεάν, 5.000 φορτηγά και 2.000 όπλα στους τρομοκράτες, ωστόσο, πρόσθεσε, την ίδια στιγμή η Αμερική, δεν δίνει τον νόμιμο αγορασμένο και πληρωμένο στρατιωτικό εξοπλισμό που έχει παραγγείλει η Τουρκία.

«Είπαμε:“Δώστε μας όπλα με τα χρήματά μας”, είπαν:“Το Κογκρέσο δεν το επιτρέπει”… Δεν μπορείτε να τα παραδώσετε ενώ τα έχουμε παραγγείλει με τα χρήματά μας, αλλά μπορείτε εύκολα να τα δίνετε σε τρομοκρατικές οργανώσεις δωρεάν «, δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο τουρκικός στρατός έχει στείλει στρατεύματα στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας για τη δημιουργία παρατηρητηρίων για την παρακολούθηση της κατάπαυσης του πυρός ως μέρος της ειρηνευτικής διαδικασίας και συμφωνιών της Αστάνα .

Ο Ερντογάν ανέφερε ότι η Τουρκία είναι παρούσα στη Συρία για να τους σώσει από την καταπίεση και να συμβάλει στη δημιουργία ενός ασφαλούς μέλλοντος.

Ανοίγει η όρεξη του σουλτάνου και κοιτάζει προς την Ιεράπολη της Συρίας(Manbij).

«Οι Αμερικάνοι είχαν υποσχεθεί πως θα αναλάβουν την εκκένωση της Ιεράπολης της Συρίας από τους Κούρους τρομοκράτες αλλά εδώ και 3 μήνες μας κοροϊδεύουν.
Θα κάνουμε επίσης το ίδιο στην Ιεράπολη Συρίας. Αν η Αμερική δεν μεσολαβήσει έτσι ώστε οι κούρδοι τρομοκράτες, να εγκαταλείψουν την Ιεράπολη της Συρίας, τότε η τουρκικές δυνάμεις θα αναλάβουν και θα φέρουν εις πέρας την αποστολή πολύ πιο γρήγορα και πιο εύκολα από ότι στο Αφρίν», πρόσθεσε.

Υποκριτικά ο τουρκικό Γενικό Επιτελείο, αναφέρει πως η εισβολή έχει ως στόχο την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας κατά μήκος των συνόρων της Τουρκίας και της περιοχής, καθώς και για την προστασία των Σύριων από την τρομοκρατική καταπίεση και τη σκληρότητα των Κούρδων του YPG.

Σχεδόν σαν να βρίσκεται σε άλλον πλανήτη συνεχίζει την προπαγάνδα λέγοντας πως ο πόλεμος που διεξάγεται ατή τη στιγμή στο Αφρίν, είναι στο πλαίσιο των δικαιωμάτων της Τουρκίας με βάση το διεθνές δίκαιο, τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, των δικαιωμάτων της αυτοάμυνας στο πλαίσιο του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και το σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας.

Άκρως ειρωνική προς την ίδια την πραγματικότητα, είναι και η ρητορική των ηγετών του τουρκικού στρατού, οι οποίοι αναφέρουν πως στόχοι των Τούρκων στρατιωτών, είναι μόνο οι τρομοκράτες Κούρδοι του YPG, πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα και δίνεται η «μέγιστη προσοχή» έτσι ώστε να μην απειληθούν οι άμαχοι.

Η αλήθεια όλως είναι άλλη και δυστυχώς αποτυπώνεται μέσα από βίντεο και άρθρα που έρχονται στο φως της δημοσιότητας καταδεικνύοντας το προφανές, πως οι Τούρκοι βομβαρδίζουν αδιακρίτως και ανηλεώς σκοτώνοντας αμάχους

Πηγή: ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Σχόλια Αναγνωστών (3)

 1. Dr.Van Helsing 03/16/2018 @ 8:03 ΜΜ

  Αει γαμίσου σκατότουρκα, μας έπρηξες τ’αρχίδια. Ας μην είχαμε προδότες αλλά μάγκες αρχηγούς να σου έλεγα εγώ. Πρός το παρόν, το μόνο που θα ήθελα να σου πω κατάμουτρα είναι: ΑΕΙ-ΓΑΜΊΣΟΥ©®™

 2. Σουλτάνος Ερντογάν: Θα κυβερνήσουμε και δεν θα παραδώσουμε το Αφρίν πίσω στο συριακό καθεστώς
  Από ellinotourkikaadmin – 16 Μαρτίου 20180

  Άρθρο από τα ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

  Γράφει ο Πουτούκης Αριστείδης

  Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε τουρκικό βομβαρδισμό και αεροπορικές επιδρομές στην κουρδική Afrin.

  Η Τουρκία λέει ότι δεν θα παραδώσει το Αφρίν στην κυβέρνηση της Δαμασκού μετά την εξόντωση της κουρδικής πολιτοφυλακής του YPG, καθώς οι τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις επιχειρούν αυτή τη στιγμή την κατάληψη της περιοχής.

  Σύμφωνα με το Συριακό παρατηρητήριο που παρακολουθεί την εξέλιξη του πολέμου και τα εγκλήματα κατά ανθρωπίνων δικαιωμάτων, χιλιάδες άνθρωποι συνεχίζουν να εγκαταλείπουν τις οικίες τους και να φεύγουν από το Αφρίν προσπαθώντας να βρούνε καταφύγια στο Νούμπουλ και τη Ζάρα στη βόρεια ύπαιθρο του Χαλεπίου, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης, εν μέσω αεροπορικών επιδρομών, πυροβολικού και απειλής εισβολής στο έδαφος.

  Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 60 τραυματίστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην πόλη Afrin και τα περίχωρά της. Κουρδικές πηγές δήλωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να αυξηθεί καθώς πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

  “Το προσωπικό μας κάνει ό,τι καλύτερο, αλλά τα δωμάτιά μας είναι γεμάτα με βαριά τραυματισμένους ανθρώπους που υποφέρουν, καθώς μας λείπουν κάποια ιατρικά εφόδια“, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων dpa ο Joan Shitika, επικεφαλής του νοσοκομείου της πόλης Afrin.

  10,000 άνθρωποι εκτοπισμένοι σε μια μέρα
  Η Τουρκική επίθεση εναντίον των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (AFP) στο Αφρίν ξεκίνησε στις 20 Ιανουαρίου. Η Άγκυρα θεωρεί ότι το YPG είναι μια «τρομοκρατική οργάνωση» που συνδέεται με το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK), το οποίο ενεργεί βίαια και με ένοπλες εξεγέρσεις μέσα στην Τουρκία.

  Ο τουρκικός βομβαρδισμός του Αφρίν έχει αναγκάσει ουσιαστικά σε εκτοπισμό, περίπου 10.000 ανθρώπους από τα σπίτια τους τις τελευταίες 24 ώρες.

  “Οι αεροπορικές επιδρομές και οι βομβαρδισμοί του πυροβολικού δεν έχουν μετριάσει”, “Ένας αριθμός πολιτών έχει εκτοπιστεί και είναι περίπου 10.000 άνθρωποι“.δήλωσε ο Birusk Hasaka, εκπρόσωπος του YPG στην Afrin.

  Τα Ελληνοτουρκικά όπως και η αραβική και η τουρκική τηλεόραση μετέδωσαν εχθές Πέμπτη εικόνες από τους κατοίκους που εγκαταλείπουν το Αφρίν με αυτοκίνητα και με τα πόδια. Η τουρκική τηλεόραση DHA έδειξε φορτηγά φορτωμένα με προσωπικά αντικείμενα που προσπαθούν να αποδράσουν από τη μία και μόνη εναπομένουσα έξοδο της πόλης.

  Εκείνοι που παρέμειναν πίσω σχημάτισαν μεγάλες ουρές έξω από τα καταστήματα για να αγοράσουν ψωμί και άλλα τρόφιμα, προετοιμαζόμενοι για μια πλήρη πολιορκία από τις τουρκικές δυνάμεις.

  ‘Αλλάζουν τα “κόζια” οι Τούρκοι για το Αφρίν’
  Ο προεδρικός εκπρόσωπος της Τουρκίας Ιμπραήμ Κάλιν, δήλωσε πως μετά την εξόντωση μέχρι και του τελευταίου κουρδου μαχητή της περιοχής, η Άγκυρα θα αναλάβει τον έλεγχο του Αφρίν.

  “Δεν έχουμε πρόθεση ή σκέψη μετά την εξολόθρευση και του τελευταίου κούρδου μαχητή να παραδώσουμε το Αφρίν στο καθεστώς της Συρίας“, ανέφερε ο Καλίν σε σχόλια του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού TRT.

  Ο Kalin δήλωσε ότι το κέντρο της πόλης Afrin θα “καθαριστεί από τρομοκράτες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα“.

  Ο Alan Fisher του Αλ Τζαζίρα, αναφερόμενος από το Γκαζιαντέπ για τα τουρκοσυριακά σύνορα, σημείωσε ότι η κίνηση των Τούρκων να κυβερνήσουν την Αφρίν μετά την εξολόθρευση των Κούρδων του YPG, θα παραβίαζε πιθανώς το διεθνές δίκαιο.

  Έλεγαν ότι το Αφρίν ήταν κυρίαρχο έδαφος της Συρίας και πως απλώς θέλανε να πολεμήσουν την τρομοκρατική απειλή που έβλεπαν στους Κούρδους του YPG, αλλά τώρα άλλαξαν τη ρητορική τους, λέγοντας ότι θα παραμείνουν στο Αφρίν για όσο χρόνο χρειάζονται και ότι δεν θα δώσουν αναγκαστικά την περιοχή πίσω στη Συρία” “Είναι λοιπόν μία μεγάλη κωλοτούμπα σε σχέση με όσα έλεγαν πριν.”είπε ο Fisher.

  «”Κόβει τη φόρα” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ο Σουλτάνος»
  Εν τω μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο παρότρυνε την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από τη Συρία εν μέσω “σοβαρής ανησυχίας για τη βία που έχει ξεσπάσει” στο Αφρίν.

  Σύμφωνα με τελικό σχέδιο ψηφίσματος που εγκρίθηκε την Πέμπτη από την πλειοψηφία των νομοθέτων της ΕΕ, το κοινοβούλιο «καλεί την τουρκική κυβέρνηση να αποσύρει τα στρατεύματά της και να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στη συριακή διαμάχη»

  Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ωστόσο απέρριψε την έκκληση.
  “Μην ενθουσιάζεστε, δεν θα φύγουμε από τη Συρία μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά μας. Θα πρέπει να το ξέρετε αυτό, όλα αυτά τα λόγια να μην μπαίνουν από το ένα αυτί και να βγαίνουν από το άλλο, θα κυβερνήσουμε το Αφρίν για όσο χρειαστεί“, είπε σε απάντηση.

  “Το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δείχνει σαφή στήριξη στην τρομοκρατική ομάδα των Κούρδων του YPG“, πρόσθεσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Omer Celik.

  Το YPG υπήρξε βασικός αμερικανικός σύμμαχος στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ISIL, επίσης γνωστό ως ISIS) στη Συρία, και έχει λάβει αμερικανικά όπλα, προμήθειες και εκπαίδευση.

 3. Ανωνυμος 03/16/2018 @ 9:47 ΜΜ

  Κλαδι ελιας…..;;;;;;;;Θα μου πεις αυτο σε πειραξε ;;;;;;ολα με πειραζουν …..ΟΛΑ….

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*