Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

12:37 - 10/06/2023

Ανησυχητική αύξηση γνωστικών προβλημάτων το 2023.

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ Η ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ;

γράφει ο Igor Chudov

Αυτή η ανάρτηση στο ιστολόγιο είναι μια απόκλιση από τη συνήθη ταρίφα μου, αλλά αγγίζει ένα θέμα που με ανησυχεί πολύ. Θέλω να επιστήσω την προσοχή σε μια ανησυχητική τάση που έχω παρατηρήσει, η οποία μόλις επιβεβαιώθηκε από το ολλανδικό Ινστιτούτο Υγείας RIVM.

Η τάση αυτή είναι η ραγδαία μείωση των γνωστικών ικανοτήτων πολλών ανθρώπων.

Είμαι ιδιοκτήτης μιας μικρής επιχείρησης και συναλλάσσομαι με πολλούς ανθρώπους και άλλες μικρές επιχειρήσεις. Οι περισσότεροι παρείχαν αξιόπιστες υπηρεσίες, θυμόντουσαν τα ραντεβού, παρακολουθούσαν τα θέματα και ούτω καθεξής. Παρατήρησα ότι τον τελευταίο καιρό, κάποιοι άνθρωποι έχουν γίνει λιγότερο ικανοί γνωστικά. Ξεχνούν βασικά ραντεβού, δεν μπορούν να συγκεντρωθούν, κάνουν τρελά-ηλίθια λάθη και ούτω καθεξής.

Ένας φίλος αυτού του ιστολογίου, ο Rintrah Radagast, βρήκε μια ανησυχητική έκθεση από το ολλανδικό Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας που ονομάζεται RIVM. Έγραψε μια σπουδαία ανάρτηση σχετικά με την εν λόγω έκθεση. Θα εξετάσω την έκθεση αυτή από μια ελαφρώς διαφορετική οπτική γωνία.

Η δήλωση που κάνει η RIVM είναι ανατριχιαστική:

Η αύξηση των προβλημάτων μνήμης και συγκέντρωσης των ενηλίκων φαίνεται να είναι μια μακροπρόθεσμη επίδραση των μέτρων για τον κορονοϊό καθώς και των λοιμώξεων SARS-CoV-2.

Είναι ενδιαφέρον ότι η RIVM παραδέχεται ότι τα «μέτρα για τον κοροναϊό» θα μπορούσαν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο σε αυτή την κατάσταση.

Η σημαντικότερη αύξηση παρατηρείται στα άτομα ηλικίας 45-74 ετών:

Ο αριθμός των επισκέψεων σε γενικούς ιατρούς για προβλήματα μνήμης και συγκέντρωσης αυξήθηκε σε όλες τις ηλικιακές ομάδες μεταξύ των ενηλίκων (ηλικίας 25 ετών και άνω), αλλά η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στις ηλικιακές ομάδες από 45 έως 74 ετών (+40%). Αύξηση 31% παρατηρήθηκε μεταξύ των ενηλίκων ηλικίας 24-44 ετών και 18% μεταξύ των ενηλίκων άνω των 75 ετών.

Τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται παραπάνω δεν προέρχονται από υποστηρικτές του Long Covid που έχουν επενδύσει σε μια συγκεκριμένη αφήγηση. Αντίθετα, τα παραπάνω ευρήματα προέκυψαν από την ανάλυση δεδομένων της βάσης δεδομένων πρωτοβάθμιας περίθαλψης των Κάτω Χωρών και βασίζονται στον αριθμό των επισκέψεων σε γιατρούς για προβλήματα μνήμης και άλλα γνωστικά προβλήματα.

Αυτά τα αποτελέσματα προέρχονται από την έβδομη τριμηνιαία έρευνα μεταξύ ενηλίκων στις Κάτω Χώρες και βασίζονται σε στοιχεία από τη βάση δεδομένων πρωτοβάθμιας περίθαλψης Nivel. Αυτή η τριμηνιαία μελέτη αποτελεί μέρος της έρευνας για την υγεία για το COVID-19, ενός ερευνητικού προγράμματος του δικτύου GOR.

Μια πιο λεπτομερής ανάλυση των δεδομένων μπορείτε να δείτε εδώ.

Sars-CoV-2 Prion Domain, Covid διαρκείας και γνωστικά προβλήματα
Το Covid διαρκείας είναι ένας ανεπαρκώς καθορισμένος αστερισμός προβλημάτων που φαίνεται να περιλαμβάνει σχεδόν τα πάντα κάτω από τον ήλιο. Τα πιο συχνά αναφερόμενα είναι η «ομίχλη του εγκεφάλου«, τα προβλήματα συγκέντρωσης και η κόπωση. Το Covid διαρκείας φαίνεται να είναι υπερβολικό από ορισμένα συμφέροντα, αλλά παρ’ όλα αυτά είναι υπαρκτό και γνωρίζω ορισμένους ανθρώπους που επηρεάζονται. Οι αναγνώστες μου ανέφεραν επίσης πολύ συναρπαστικές ιστορίες για τις δικές τους συνέπειες του Covid-19. Να γνωρίζετε ότι συμπτώματα παρόμοια με τα παραπάνω υπάρχουν και στα πρώιμα στάδια της άνοιας.

Η έρευνα της RIVM, η οποία ανέφερε 40% περισσότερες επισκέψεις για γνωστικά προβλήματα και προβλήματα μνήμης, είναι ένα ανησυχητικό εύρημα. Ταιριάζει και επιβεβαιώνει το μοτίβο που έχω δει στις καθημερινές μου συναλλαγές.

Η αιτία αυτών των γνωστικών προβλημάτων δεν είναι ακόμη γνωστή. Ένα ανησυχητικό επιστημονικό άρθρο από το 2022 αναφέρει ότι ο ιός Sars-CoV-2 που δημιουργήθηκε στο εργαστήριο περιέχει «περιοχές που μοιάζουν με prion«, δηλαδή αλληλουχίες αμινοξέων που θα μπορούσαν να προκαλέσουν κακή αναδίπλωση των πρωτεϊνών, η οποία υποτίθεται ότι θα μπορούσε να προκαλέσει άνοια παρόμοια με τη νόσο των τρελών αγελάδων.

Πηγή: MDPI

Όλα τα εμβόλια Covid κωδικοποιούν επίσης αυτή την πρωτεΐνη spike (με τις περιοχές prion).
Οι συγγραφείς εξηγούν ότι η εγκεφαλική ομίχλη, η σύγχυση, η νόηση, τα προβλήματα μνήμης κ.λπ. μπορεί να συνδέονται στενά με τη συμπτωματολογία, την έναρξη και την ανάπτυξη της ανθρώπινης νόσου prion (PrD) και άλλων ύπουλων και ανίατων νευρολογικών συνδρόμων.

Αν είναι έτσι, ίσως οι συνωμοτικά σκεπτόμενοι αναγνώστες μας μπορούν να ρωτήσουν: μήπως η λειτουργικότητα του πρίον ενσωματώθηκε σκόπιμα στον Sars-Cov-2, έναν εργαστηριακά αναπτυγμένο μυστήριο ιό σκοτεινής προέλευσης που εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο; Είναι σύμπτωση ότι τα εμβόλια Covid, που επιβλήθηκαν σε όλους, περιείχαν την ίδια πρωτεΐνη αιχμής που μοιάζει με prion; Είναι ένα ερώτημα που μπορούμε (και πρέπει) να θέσουμε. Όπως πάντα, όλες αυτές οι πιθανότητες πρέπει να εξετάζονται με σκεπτικισμό, αλλά με ανοιχτό μυαλό.

Δεν είμαι ο πρώτος που παρατήρησε το θέμα των prions, και ένας άλλος φίλος αυτού του ιστολογίου, ο Walter Chesnut, συζητά εδώ και καιρό αυτή την πιθανότητα:

Αρθρο εδω

Αυτό που είναι καινούργιο στην ανάρτησή μου είναι ότι η άνοια και ο νευροεκφυλισμός παρατηρήθηκαν στο μοτίβο των επισκέψεων σε Ολλανδούς γιατρούς από ένα διάσημο ολλανδικό επιστημονικό ινστιτούτο. Αυτό επιβεβαιώνει ότι πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικά αυτό το θέμα.

Εάν η εξελισσόμενη συλλογική νευροεκφύλιση συνεχιστεί, μπορεί να μας τελειώσουν οι πνευματικοί πόροι και ο χρόνος για να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Οι επιστήμονες, οι οποίοι πρέπει να χρησιμοποιούν την πλήρη ικανότητα της διάνοιάς τους, μπορεί επίσης να χάσουν τις γνωστικές τους ικανότητες μαζί με τους συναδέλφους τους – ενδεχομένως με τρομακτικές συνέπειες για όλους μας, αν τα προαναφερθέντα γνωστικά προβλήματα βαθύνουν.

Έχω διακωμωδήσει την κακή επιστήμη σε αυτό το ιστολόγιό (ενν. το Subtract) πολλές φορές και σκοπεύω να συνεχίσω να το κάνω και στο μέλλον. Μου αρέσει, ωστόσο, και εκτιμώ την καλή επιστήμη, από την οποία όλοι μας ωφεληθήκαμε τρομερά. Η καλή επιστήμη είναι εντελώς αδύνατη χωρίς τη νοημοσύνη των επιστημόνων.

Ελπίζω να έχουμε ακόμη χρόνο για να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει με τους πληγέντες συναδέλφους, φίλους και άλλους – και πώς να τους βοηθήσουμε.

Τέλος, δεν σκοπεύω αυτή η ανάρτηση να είναι υστερική καταστροφολογία. Όλες οι προβλέψεις «ο κόσμος τελειώνει του χρόνου» δεν υλοποιήθηκαν ποτέ. Ελπίζω ότι η γνωστική υποβάθμιση, για την οποία είμαι πεπεισμένος ότι είναι πραγματική, επηρεάζει μόνο ένα κλάσμα των ανθρώπων.

Γνωρίζετε άτομα που έχουν μειώσει τη νοητική τους ικανότητα κατά τη διάρκεια του τελευταίου περίπου έτους; Αν ναι, παρακαλούμε περιγράψτε τι γνωρίζετε στα σχόλια, λαμβάνοντας υπόψη την προστασία της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων.

Σχόλιο Καταχανά: Για όποιον δεν κατάλαβε, τόσο τα μέτρα για την «πανδημία» (μάσκες, lockdown κλπ), όσο και τα εμβόλια του θανάτου, έχουν συμβάλλει στην ηλιθιοποίηση της ανθρωπότητας. Γι’ αυτό δεν είναι τυχαίο όταν βλέπουμε άτομα που ακολούθησαν τα μέτρα κι εμβολιάστηκαν (κυρίως με mRNA) να μην είναι συνεννοήσιμοι αλλά και να χάνουν τη μνήμη τους. Προσωπικά, το έχω συναντήσει πολλάκις και μου έχουν αναφερθεί πολλές περιπτώσεις…

Μετάφραση από το πρωτότυπο: Καταχανάς (Γ. Μεταξάς)

Πηγή: Igor Chudov Subtract

kanenazori.com

corfiatikoΜην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Eπικυρώνω. Σύμφωνα και με τις δικές μου παρατηρήσεις, οι έχοντες “τρυπηθεί”¨, όχι μόνον έχουν προβλήματα μνήμης και επεξεργασίας νέων δεδομένων, αλλά έχουν απωλέσει και δεξιότητες που είχαν. Συχνά παθαίνουν “πόουζ”, παγώνουν ή κυκλοφορούν σαν ζόμπι. Αν καταλάβουν ότι έχεις αντιληφθεί το πρόβλημά τους, γίνονται επιθετικοί.

  2. Η Συννυφάδα μου τριπλά εμβολιασμένη , 38 ετών ξεκίνησε να μάθει μια ξένη γλώσσα ,και τα παράτησε διότι δεν μπορεί να θυμηθεί πλέων (ούτε αυτά που της μαθαίνουν, αλλά ούτε και αυτά που διαβάζει η ίδια) έχει συχνούς πονοκαιφάλους

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*