ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»
⌂

Αλ Κάιντα: Καλεί σε παγκόσμιο τζιχάντ…

· Κατοχικά Νέα

Η τρομοκρατική οργάνωση Αλ Κάιντα κάλεσε τους υποστηρικτές της σε όλο τον κόσμο να διαπράξουν επιθέσεις εναντίον εβραίων, του Ισραήλ και των υποστηρικτών τους.

«Είθε ο τζιχάντ εναντίον των εβραίων και των συμμάχων τους να επεκταθεί σε όλη τη γη, τη θάλασσα και τον ουρανό», ανέφερε χθες Παρασκευή μέσω των συνηθισμένων διαύλων προπαγάνδας της.

Οι «γιοι του ισλάμ» πρέπει να επιτεθούν στους «σιωνιστές» στους δρόμους του Ντουμπάι, του Αμπού Ντάμπι, της Σαουδικής Αραβίας, του Μπαχρέιν, συνέχισε.

Κάλεσε τους συμπαθούντες της και άλλους πιστούς να ενωθούν με αυτόν που αποκάλεσε αγώνα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μετά την αιφνιδιαστική, άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το περασμένο Σάββατο, με πάνω από 1.300 νεκρούς και σχεδόν 3.400 τραυματίες στην επικράτεια του εβραϊκού κράτους, ο ισραηλινός στρατός εξαπέλυσε πόλεμο εναντίον του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος, με τουλάχιστον 1.900 Παλαιστίνιους να έχουν σκοτωθεί και άλλους περίπου 7.700 να έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Η Αλ Κάιντα κάλεσε τους οπαδούς της να βάλουν επίσης στο στόχαστρο τους υποστηρικτές του Ισραήλ, να «σειστεί το έδαφος κάτω από τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, τα αεροδρόμια και τις πρεσβείες στις ισλαμικές περιοχές μας», καθώς «από τις αποθήκες» των ΗΠΑ, πάνε στο Ισραήλ «πυρομαχικά» που καταλήγουν «στα κεφάλια και στα στήθη των παλαιστίνιων αδελφών μας».

Η επίθεση της Χαμάς, έκρινε η τρομοκρατική οργάνωση, νίκησε όλες τις ενδοτικές συμμαχίες με τους εβραίους, παρελθούσες και μελλοντικές. Προφανώς αναφερόταν στις πρόσφατες συμφωνίες εξομάλυνσης των σχέσεων αραβικών ή ισλαμικών κρατών με το Ισραήλ.

el.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Οικονομία και δολάριο, φωτογραφία αρχείουFEATURED

ΗΠΑ: Ο πληθωρισμός προβληματίζει τη Fed – Γιατί το δολάριο υποχωρεί και οι αγορές φοβούνται νέα αναταραχή

Ευρωπαϊκές σημαίες, φωτογραφία αρχείουFEATURED

Ενεργειακή ακρίβεια στην Ευρώπη: Οι ηγέτες της ΕΕ ζητούν έκτακτα μέτρα – Το δίλημμα για νοικοκυριά, βιομηχανία και κλίμα

Άποψη της Ιαπωνίας, συμβολική εικόνα αρχείου, όχι σεισμούFEATURED

Ιαπωνία: Συναγερμός για σεισμό 9,9 που δεν έγινε ποτέ – Το σφάλμα, τα οκτώ λεπτά πανικού και η συγγνώμη των αρχών

3 απαντήσεις στο “Αλ Κάιντα: Καλεί σε παγκόσμιο τζιχάντ…”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *