12:01 - 21/12/2016

Ακούστε τον απόκοσμο ήχο στο βαθύτερο σημείο της Γης που προκαλεί τρόμο [Βίντεο]

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Ακόμα και οι επιστήμονες αδυνατούν να εξηγήσουν από πού προέρχεται ο μυστηριώδης ήχος που καταγράφηκε κοντά στην Τάφρο των Μαριανών, το βαθύτερο σημείο του πλανήτη.

Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, 10.971 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ πρόκειται για το χαμηλότερο μέρος του φλοιού της Γης.

Οι ερευνητές στο κέντρο Hatfield Marine Science έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν άκουσαν τον απόκοσμο ήχο από εκεί, διάρκειας περίπου τριών δευτερολέπτων, με συχνότητα αρχικά πολύ χαμηλή η οποία στη συνέχεια «απογειώνεται».

Έστειλαν μάλιστα ένα μηχάνημα που ονομάζεται «υδρόφωνο» μέχρι το βαθύτερο τμήμα της τάφρου ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία. Το υδρόφωνο μπορεί να ταξιδέψει μέσα στη θάλασσα για αρκετούς μήνες βουτώντας μέχρι και τα 1.000 μέτρα.

Ορισμένοι πιστεύουν πάντως ότι ο συγκεκριμένος ήχος θα μπορούσε να είναι απλά μια κλήση ζευγαρώματος από φάλαινα baleen. Ωστόσο ακόμα και οι ειδικοί υδροβιολόγοι αδυνατούν να πουν με βεβαιότητα ότι ισχύει κάτι τέτοιο, αφού ο ήχος δεν ταιριάζει με όσα γνωρίζουν για τις συγκεκριμένες φάλαινες.

«Ο ήχος με τη χαμηλή συχνότητα είναι χαρακτηριστικό των baleen και τις καθιστά μοναδικές. Δεν εντοπίζουμε συχνά κλήσεις ζευγαρώματος από αυτές τις φάλαινες», αρκέστηκε να δηλώσει η Sharon Nieukirk από το Oregon State.

newsbomb.gr

apocalypsejohn.com

Loading...
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα ! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (1)

  1. Μήπως είναι ο ΚΘΟΥΛΟΥ?!… Τέλος πάντων, φάλαινα είναι. Κάποια είδη όπως π.χ η σπερμοφάλαινα που κυνηγούν σε βάθη 1.500+ μέτρων κυνηγούν με ηχοεντοπισμό. Οι ηχητικές συχνότητες είναι κάτι που για όλα τα κυτοειδή ανεξαιρέτως είναι υπέρπολυεγαλείο και με αυτές στήνουν τεράστια σε μέγεθος τηλεπικοινωνιακά δίκτυα για τροφή, προσανατολισμό, συνθήκες περιβάλλοντος, συγγενικών δεσμών, ανίχνευσης κινδύνων… Είναι απίστευτα πλάσματα. Θηλαστικά που βγήκαν, μπήκαν, ξαναβγήκαν και ξαναμπήκαν στην θάλασσα!!
    Αυτό τα λέει όλα. Τίποτα υπερφυσικό στους ήχους αυτούς. Θαυμαστό πάντως σίγουρα. Οι επιστήμονες πιθανότατα να παραξενεύτηκαν με την αλληλουχία των ήχων που μπορεί να είναι μια αλληλουχία που να μην είχαν έρθει ξανά σε επαφή ή πολύ σπάνια & που υποδηλώνει την εξελισσόμενη ευφυία τους με νέες συμπεριφορές, φυσικά με νέους συνδυασμούς ήχων(βλ. γλώσσα). Και τα κυτοειδή εξελίσσονται έτσι?… Ή, όντως, μπορεί να είναι και ο κθούλου!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*