Ακούστε τον απόκοσμο ήχο στο βαθύτερο σημείο της Γης που προκαλεί τρόμο [Βίντεο]

Με την ΔΩΡΕΑ ενος "καφε" το μήνα βοηθάς στον αγώνα κατα της φίμωσης της ελευθερίας του λόγου , βοηθάς το Κατοχικα ΝΕΑ

Ακόμα και οι επιστήμονες αδυνατούν να εξηγήσουν από πού προέρχεται ο μυστηριώδης ήχος που καταγράφηκε κοντά στην Τάφρο των Μαριανών, το βαθύτερο σημείο του πλανήτη.

Το συγκεκριμένο σημείο βρίσκεται στο δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, 10.971 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, ενώ πρόκειται για το χαμηλότερο μέρος του φλοιού της Γης.

Οι ερευνητές στο κέντρο Hatfield Marine Science έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν άκουσαν τον απόκοσμο ήχο από εκεί, διάρκειας περίπου τριών δευτερολέπτων, με συχνότητα αρχικά πολύ χαμηλή η οποία στη συνέχεια «απογειώνεται».

Έστειλαν μάλιστα ένα μηχάνημα που ονομάζεται «υδρόφωνο» μέχρι το βαθύτερο τμήμα της τάφρου ανάμεσα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία. Το υδρόφωνο μπορεί να ταξιδέψει μέσα στη θάλασσα για αρκετούς μήνες βουτώντας μέχρι και τα 1.000 μέτρα.

Ορισμένοι πιστεύουν πάντως ότι ο συγκεκριμένος ήχος θα μπορούσε να είναι απλά μια κλήση ζευγαρώματος από φάλαινα baleen. Ωστόσο ακόμα και οι ειδικοί υδροβιολόγοι αδυνατούν να πουν με βεβαιότητα ότι ισχύει κάτι τέτοιο, αφού ο ήχος δεν ταιριάζει με όσα γνωρίζουν για τις συγκεκριμένες φάλαινες.

«Ο ήχος με τη χαμηλή συχνότητα είναι χαρακτηριστικό των baleen και τις καθιστά μοναδικές. Δεν εντοπίζουμε συχνά κλήσεις ζευγαρώματος από αυτές τις φάλαινες», αρκέστηκε να δηλώσει η Sharon Nieukirk από το Oregon State.

newsbomb.gr

apocalypsejohn.com

Loading...

One thought on “Ακούστε τον απόκοσμο ήχο στο βαθύτερο σημείο της Γης που προκαλεί τρόμο [Βίντεο]

  1. Captain Harlock says:

    Μήπως είναι ο ΚΘΟΥΛΟΥ?!… Τέλος πάντων, φάλαινα είναι. Κάποια είδη όπως π.χ η σπερμοφάλαινα που κυνηγούν σε βάθη 1.500+ μέτρων κυνηγούν με ηχοεντοπισμό. Οι ηχητικές συχνότητες είναι κάτι που για όλα τα κυτοειδή ανεξαιρέτως είναι υπέρπολυεγαλείο και με αυτές στήνουν τεράστια σε μέγεθος τηλεπικοινωνιακά δίκτυα για τροφή, προσανατολισμό, συνθήκες περιβάλλοντος, συγγενικών δεσμών, ανίχνευσης κινδύνων… Είναι απίστευτα πλάσματα. Θηλαστικά που βγήκαν, μπήκαν, ξαναβγήκαν και ξαναμπήκαν στην θάλασσα!!
    Αυτό τα λέει όλα. Τίποτα υπερφυσικό στους ήχους αυτούς. Θαυμαστό πάντως σίγουρα. Οι επιστήμονες πιθανότατα να παραξενεύτηκαν με την αλληλουχία των ήχων που μπορεί να είναι μια αλληλουχία που να μην είχαν έρθει ξανά σε επαφή ή πολύ σπάνια & που υποδηλώνει την εξελισσόμενη ευφυία τους με νέες συμπεριφορές, φυσικά με νέους συνδυασμούς ήχων(βλ. γλώσσα). Και τα κυτοειδή εξελίσσονται έτσι?… Ή, όντως, μπορεί να είναι και ο κθούλου!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *