Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Δεσμεύουν περιοχές για ολόκληρο το 2017

Συναγερμός στην στρατιωτική ηγεσία για τις τελευταίες προκλήσεις των Τούρκων, παρά τα σοβαρά προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις τους μετά το πραξικόπημα.

Ακρότητες! Με αυτή τη λέξη μπορεί να περιγραφεί η συμπεριφορά της «πληγωμένης» Τουρκίας στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα. Ο εκνευρισμός αλλά και οι συνέπειες των μαζικών διώξεων Ερντογάν στο στράτευμα αποτυπώνονται κάθε μέρα στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, προκαλώντας ανησυχία στην Αθήνα. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε πριν από μερικές ημέρες από τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, αλλά και από τους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, για την κατάσταση που επικρατεί στο Αιγαίο.

Τα συμπεράσματα από τις αναλύσεις που έχουν κάνει τα Γενικά Επιτελεία και για τα οποία έχει ενημερωθεί ο πρωθυπουργός είναι τα εξής:

 Ο στρατιωτικός μηχανισμός της Τουρκίας έχει υποστεί ζημιά από τη χωρίς όριο εκκαθάριση που κάνει ο Ερντογάν από τη 15η Ιουλίου και μετά. Οι ελλείψεις προσωπικού και ειδικά ιπτάμενων στην τουρκική αεροπορία είναι δεδομένη. Για πρώτη φορά καταγράφονται παραβιάσεις από ένα μόνο μαχητικό αεροσκάφος των Τούρκων.  Είναι νόμος ότι τέτοιες πτήσεις στο Αιγαίο γίνονται πάντα τουλάχιστον από ένα ζεύγος αεροσκαφών. Το ναυτικό της Τουρκίας δεν παρουσιάζει την κινητικότητα της περιόδου πριν από την απόπειρα πραξικοπήματος. Η Τουρκία στρατιωτικά έχει να αντιμετωπίσει μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία και στη Συρία. Υπάρχουν σημαντικές απώλειες.   

 Το βασικό συμπέρασμα όλων αυτών, όμως, είναι οτι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού. Αντιθέτως η στρατιωτική ηγεσία έχει σημάνει συναγερμό. Και αυτό γιατί είναι προφανές ότι όσους και αν έχει διώξει από το στράτευμα ο Ερντογάν, δεν μπορεί να επηρεαστεί σημαντικά η επιχειρησιακή του ικανότητα. 

Πηγή: realnews.gr


Pendant «Black Knight»

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΜΕΝΤΑΓΙΟΝ ΟΡΓΟΝΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

crashonline.gr

Loading...

One thought on “Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ «ΑΤΥΧΗΜΑ» ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! Δεσμεύουν περιοχές για ολόκληρο το 2017

  1. Τακης says:

    Δρ. Α. Δρούγος: “οι Τούρκοι θα κάνουν επεισόδιο τύπου Ίμια στα μέσα του 2017”

    Παΐσιος: “οι Τούρκοι, μία πρόκληση θα κάνουν στην Ελλάδα και τοτε θα επέμβει ο Ρώσος”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *