Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

14:03 - 20/04/2022

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση χρειάζεται την Κυκλική Οικονομία για να καταστήσει όλα τα «προϊόντα» ως «υπηρεσίες», ώστε «να μην σας ανήκει τίποτα και να είστε ευτυχισμένοι».

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Η κυκλική οικονομία είναι μια ατζέντα, από πάνω προς τα κάτω, που προέρχεται από μη εκλεγμένους παγκοσμιοποιητές που θέλουν να αναδιαμορφώσουν τον κόσμο κατ’ εικόνα τους…

H Μεγάλη Επανεκκίνηση χρειάζεται την κυκλική οικονομία (circular economy) για να καταστήσει όλα τα προϊόντα ως υπηρεσίες, προκειμένου να προωθηθεί η ατζέντα του «δεν θα σου ανήκει τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος».

 

Πηγή: The Sociable

Άρθρο του Tim Hinchliffe

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

Σύμφωνα με την ανάρτηση στο blog του Davos Agenda με τίτλο “8 προβλέψεις για τον κόσμο το 2030”, η πρώτη κιόλας πρόβλεψη αναφέρει: “Όλα τα προϊόντα θα έχουν γίνει υπηρεσίες” χάρη στην κυκλική οικονομία.

Η ανάρτηση στο ιστολόγιο βασίζεται σε ένα δοκίμιο που έγραψε η Young Global Leader του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και Δανή βουλευτής Ida Auken, το οποίο δημοσιεύτηκε στο Forbes το 2016 με τίτλο “Welcome To 2030: I Own Nothing, Have No Privacy And Life Has Never Been Better” (Καλώς ήρθατε στο 2030: δεν μου ανήκει τίποτα, δεν έχω ιδιωτική ζωή και η ζωή δεν ήταν ποτέ καλύτερη”.).

«Όλα τα προϊόντα θα γίνουν υπηρεσίες» — 

8 προβλέψεις για τον κόσμο το 2030, WEF, 2016

«Καλώς ήρθατε στο 2030: Δεν κατέχω τίποτα, δεν έχω ιδιωτικότητα και η ζωή δεν ήταν ποτέ καλύτερη» — Νεαρός παγκόσμιος ηγέτης του WEF και Δανή βουλευτής Ida Auken, 2016

Καλώς ήρθατε στο έτος 2030. Καλώς ήρθατε στην πόλη μου – ή μήπως θα έπρεπε να πω “στην πόλη μας”. Δεν μου ανήκει τίποτα. Δεν έχω αυτοκίνητο. Δεν έχω σπίτι. Δεν μου ανήκουν ούτε συσκευές ούτε ρούχα”, γράφει η Auken

“Ό,τι θεωρούσατε προϊόν, έχει πλέον γίνει υπηρεσία”, προσθέτει, ενώ ευχαριστεί “την ανακάλυψη της κυκλικής οικονομίας”.

Η κυκλική οικονομία υπόσχεται να ενισχύσει τη βιωσιμότητα εγκαταλείποντας το γραμμικό μοντέλο αξίας “πάρε, φτιάξε, σκουπίδια” και υιοθετώντας ένα κυκλικό μοντέλο “πάρε, φτιάξε- πάρε φτιάξε”, σύμφωνα με την Accenture.

«Στα επιχειρηματικά μοντέλα κυκλικής οικονομίας, θα ήθελα τα προϊόντα να επιστρέψουν σε εμένα ως ο αρχικός σχεδιαστής και κατασκευαστής, και μόλις καταλάβετε αυτήν την ιδέα, γιατί να σας πουλήσω το προϊόν εάν σας ενδιαφέρει πρωτίστως το όφελος του το προϊόν?” — Frans Van Houten, WEF, 2016

«Ίσως μπορώ να παραμείνω κάτοχος του προϊόντος και απλώς να σας πουλήσω το όφελος ως υπηρεσία» — Frans Van Houten, WEF, 2016

Με την κυκλική οικονομία, δίνεται μεγάλη έμφαση στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση των υλικών αντί να τα χρησιμοποιούμε μία φορά και να τα πετάμε.

Ακούγεται υπέροχο, σωστά;

Αλλά κάτω από την επιφάνεια, το επιχειρηματικό μοντέλο “Προϊόν ως υπηρεσία” της κυκλικής οικονομίας διασφαλίζει ότι εσείς και εγώ δεν θα κατέχουμε πραγματικά τίποτα, ενώ οι εταιρείες θα διατηρούν την κυριότητα όλων των προϊόντων που μας νοικιάζουν ως υπηρεσίες.

“Γιατί να σας πουλήσω πραγματικά το προϊόν εάν ενδιαφέρεστε πρωτίστως για τα οφέλη του προϊόντος;” — Frans Van Houten, WEF, 2016

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Philips Electronics Frans Van Houten στο WEF το 2016:

“Στα επιχειρηματικά μοντέλα κυκλικής οικονομίας, θα ήθελα τα προϊόντα να επιστρέφουν σε μένα ως τον αρχικό σχεδιαστή και κατασκευαστή, και μόλις καταλάβετε αυτή την ιδέα, γιατί να σας πουλήσω στην πραγματικότητα το προϊόν, αν σας ενδιαφέρει πρωτίστως το όφελος του προϊόντος;

“Ίσως μπορώ να παραμείνω ο ιδιοκτήτης του προϊόντος και απλώς να σας πουλήσω το όφελος ως υπηρεσία”, πρόσθεσε χαμογελώντας.

«Η κυκλική οικονομία είναι μια προσέγγιση που μπορεί να μας επιτρέψει να συμβαδίσουμε με την τεχνολογική καινοτομία, να υποστηρίξουμε ολοκληρωμένα και βιώσιμα οικοσυστήματα και να μας οδηγήσει προς ένα φωτεινότερο μέλλον» — Klaus Schwab, Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Κινητήρια δύναμη για την κίνηση προς την κυκλική οικονομία είναι η λεγόμενη τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, η οποία θα οδηγήσει στη συγχώνευση της φυσικής, βιολογικής και ψηφιακής μας ταυτότητας – μια νέα εποχή του μετανθρωπισμού ( transhumanism).

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του WEF Klaus Schwab,

“Η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση θα επηρεάσει κάθε πτυχή της ζωής μας. Για να ευδοκιμήσουμε μέσα σε αυτή τη νέα παγκόσμια δυναμική, πρέπει να υιοθετήσουμε νέα επιχειρηματικά μοντέλα και κανόνες.

“Η κυκλική οικονομία είναι μια προσέγγιση που μπορεί να μας επιτρέψει να συμβαδίσουμε με την τεχνολογική καινοτομία, να υποστηρίξουμε ολοκληρωμένα και βιώσιμα οικοσυστήματα και να κινηθούμε προς ένα φωτεινότερο μέλλον”.

«Ο επιταχυντής κυκλικής οικονομίας προωθεί την παγκόσμια μετάβαση σε μια πιο κυκλική οικονομία» — TheCirculars.org

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει συνεργαστεί με την Accenture σε έναν επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων για την κυκλική οικονομία που ονομάζεται Circulars Accelerator, ο οποίος υποστηρίζει άμεσα την ατζέντα “δεν θα σου ανήκει τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος” που επιδιώκει την καταστροφή της ατομικής ιδιοκτησίας υπέρ μιας κυκλικής οικονομίας με βάση το ενοίκιο, όπου δεν θα σου ανήκει τίποτα και όλα τα προϊόντα έχουν γίνει υπηρεσίες.

Ο Επιταχυντής Κυκλικής Οικονομίας (Circulars Accelerator) είναι μια συνεργασία μεταξύ του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, της Accenture, της Anglo American, της Ecolab και της UpLink – της πλατφόρμας καινοτομίας του WEF για τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) των Ηνωμένων Εθνών.

Μεμονωμένα, οι 17 νεοφυείς επιχειρήσεις της συνομοταξίας του 2022 κάνουν απίστευτα καινοτόμο έργο που μπορεί πράγματι να κάνει τον κόσμο καλύτερο, αλλά όταν τοποθετείται στο πλαίσιο του οράματος του WEF για ένα μέλλον όπου δεν θα σας ανήκει τίποτα, ο επιταχυντής Circulars Accelerator γίνεται ένα όχημα για την επιτάχυνση της μεγάλης ατζέντας επαναφοράς.

«Ό,τι θέλετε, θα το νοικιάζετε» 

— 8 προβλέψεις για τον κόσμο το 2030, WEF, 2016

«Ό,τι θεωρούσατε προϊόν, έχει γίνει πλέον υπηρεσία» — WEF Young Global Leader Ida Auken, 2016

Μεμονωμένα, οι 17 νεοφυείς επιχειρήσεις μειώνουν τα τοξικά απόβλητα, παρέχουν καθαρό πόσιμο νερό σε όσους το έχουν ανάγκη και χτίζουν βιώσιμες κατοικίες, μαζί με πολλά άλλα θετικά οφέλη για την ανθρωπότητα.

Κάθε νεοφυής επιχείρηση επιδιώκει να αλλάξει τον κόσμο με τον δικό της τρόπο, ξεκινώντας συχνά από το τοπικό επίπεδο για να εξυπηρετήσει τις αντίστοιχες κοινότητές της.

Ωστόσο, όταν τεθούν υπό την προστασία του WEF, οι λύσεις τους μπορούν να αξιοποιηθούν για να εξυπηρετήσουν τη ατζέντα της Μεγάλης Επανεκκίνησης.

Για παράδειγμα, στη συνομοταξία του 2022 περιλαμβάνεται η Reflaunt, η οποία επιτρέπει στους πελάτες να παίρνουν τα παλιά τους ρούχα και να τα μεταπωλούν στον ιστότοπο της μάρκας από την οποία τα αγόρασαν με αντάλλαγμα πιστωτικές μονάδες του καταστήματος.

Είναι κυκλικό, βιώσιμο, μειώνει τα απόβλητα και επιστρέφει αξία στον πελάτη μέσω ενός δοξασμένου προγράμματος ανταλλαγής.

Όμως, αν το δούμε μέσα από τον φακό της Μεγάλης Επανεκκίνησης, ο πελάτης δεν παίρνει πίσω μετρητά- του δίνεται πίστωση καταστήματος, οπότε αναγκάζεται να δώσει τα χρήματα πίσω στον έμπορο λιανικής πώλησης.

Αυτό μοιάζει με προγραμματιζόμενο χρήμα και εξομαλύνει την έννοια πίσω από τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών ( Central Bank Digital Currencies  – CBDC) που μετατρέπουν τα χρήματα σε κουπόνια που βασίζονται σε δικαιώματα με περιορισμούς σχετικά με το τι μπορείτε ή δεν μπορείτε να αγοράσετε.

«Υπάρχει παγκόσμια τιμή για τον άνθρακα» 

— 8 προβλέψεις για τον κόσμο το 2030, WEF, 2016

Μια άλλη σημαντική συνιστώσα της Μεγάλης Επανεκκίνησης είναι η έννοια της ESG, η οποία σημαίνει Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Εταιρική Διακυβέρνηση.

Πρόκειται για μια μέθοδο βαθμολόγησης για τις επιχειρήσεις που λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως ένα σύστημα κοινωνικής πίστωσης.

Οι επιχειρήσεις που έχουν χαμηλή βαθμολογία ESG δεν θα λαμβάνουν χρηματοδότηση και θα αποφεύγονται από τα ενδιαφερόμενα μέρη επειδή έχουν πράγματα όπως υψηλό αποτύπωμα άνθρακα ή δεν έχουν αρκετές πρωτοβουλίες για την ποικιλομορφία ή την κοινωνική δικαιοσύνη.

«Οι εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια [ESG] τείνουν να έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα, συγκεκριμένα: μείωση κόστους. η υψηλή μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα· την ελαχιστοποίηση των ρυθμιστικών και νομικών παρεμβάσεων· αυξημένη παραγωγικότητα των εργαζομένων· και κυρίως τη βελτιστοποίηση κοινωνικά θετικών επενδύσεων» — GreenPlat, Circulars Accelerator 2022 Startup Cohort

Η νεοφυής επιχείρηση Circulars Accelerator 2022 GreenPlat παρέχει στις επιχειρήσεις “λύσεις που σας κάνουν να πληροίτε τα κριτήρια ESG”.

Από τη μία πλευρά, αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για τις εταιρείες που επιθυμούν να μειώσουν το κόστος, τα απόβλητα και τη ζημιά στο περιβάλλον, ώστε να είναι πιο κερδοφόρες, χρήσιμες για τους πελάτες και φιλικές προς το περιβάλλον.

Από την άλλη πλευρά, το σύστημα της GreenPlat είναι επίσης προσανατολισμένο στη δημιουργία πιστοποιητικών ESG που μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε για την τιμωρία είτε για την επιβράβευση των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την GreenPlat, “οι εταιρείες που πληρούν τα κριτήρια [ESG] τείνουν να έχουν ορισμένα πλεονεκτήματα, συγκεκριμένα: τη μείωση του κόστους, την υψηλή μακροπρόθεσμη ανταγωνιστικότητα, την ελαχιστοποίηση των ρυθμιστικών και νομικών παρεμβάσεων, την αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και κυρίως τη βελτιστοποίηση των κοινωνικά θετικών επενδύσεων”.

«Για να επιτύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, ο κόσμος πρέπει να ενεργήσει από κοινού και γρήγορα για να ανανεώσει όλες τις πτυχές των κοινωνιών και των οικονομιών μας […] Εν ολίγοις, χρειαζόμαστε μια «μεγάλη επαναφορά» του καπιταλισμού» — Klaus Schwab, WEF, 2020

Η Μεγάλη Επανεκκίνηση, όπως διατυπώθηκε από τον ιδρυτή του WEF Klaus Schwab, είναι μια επανεκκίνηση του καπιταλισμού – μια μεταστροφή από τον παραδοσιακό, καθοδηγούμενο από την προσφορά και τη ζήτηση, “καπιταλισμό των μετόχων” προς τον “καπιταλισμό των ενδιαφερομένων μερών”όπου μη εκλεγμένα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως οι επενδυτές, οι τραπεζίτες και οι τεχνοκράτες, αποκτούν όλη τη δύναμη να επηρεάζουν τις αγορές και να καθορίζουν τις πολιτικές.

Έτσι, η βαθμολόγηση ESG της GreenPlat μπορεί να γίνει ένα εργαλείο για τα μη εκλεγμένα ενδιαφερόμενα μέρη για να ανταμείβουν εκείνους που εκτελούν τις εντολές τους, ενώ τιμωρούν εκείνους που δεν συμμορφώνονται.

Οι λύσεις της GreenPlat μπορούν να κάνουν θαύματα για τις εταιρείες και το περιβάλλον χωρίς την ανάγκη βαθμολόγησης ESG, αλλά η βαθμολόγηση ESG αποτελεί μέρος του οράματος του WEF για έλεγχο από πάνω προς τα κάτω από την ελίτ των δισεκατομμυριούχων που υπαγορεύουν τι μπορούν και τι δεν μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις.

«Τρώμε πολύ λιγότερο κρέας» 

8 προβλέψεις για τον κόσμο το 2030, WEF, 2016

Μια άλλη πρόβλεψη του WEF για το 2030 είναι ότι θα τρώτε λιγότερο κρέας – μια περιστασιακή απόλαυση, όχι βασικό είδος διατροφής.

Οι μη εκλεγμένοι παγκοσμιοποιητές επιδιώκουν επίσης να αλλάξουν την ανθρωπότητα μέσω της διατροφής, και η πίεσή τους να καταναλώνουμε λιγότερο κρέας υπέρ των εναλλακτικών πρωτεϊνών και των τροφίμων που παράγονται στο εργαστήριο είναι μια ατζέντα που έχει να κάνει περισσότερο με την κλιματική πολιτική και το να κάνει τους ενδιαφερόμενους πιο πλούσιους και πιο ισχυρούς από οτιδήποτε άλλο.

Η Done Properly είναι μια άλλη νεοφυής επιχείρηση στην ομάδα του 2022 Circulars Accelerator που αξιοποιεί τη δύναμη της ζύμωσης για τη δημιουργία εναλλακτικών πρωτεϊνών που υποστηρίζεται ότι είναι υγιεινές και νόστιμες.

«Από την αρχή έχουμε ερευνήσει και αναπτύξει λύσεις επιδιώκοντας την εξέλιξη της ανθρωπότητας» — Done Properly, Circulars Accelerator 2022 Startup Cohort

Δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς κακό με αυτό που κάνει η Done Properly, αν και μπορεί να είναι λίγο αστείο να τους ακούς να λένε: “Από την αρχή ερευνήσαμε και αναπτύξαμε λύσεις επιδιώκοντας την εξέλιξη της ανθρωπότητας“.

Αλλά η ατζέντα του WEF για την αποκοπή του κρέατος από τη διατροφή μας είναι αυτή που προκαλεί τη μεγαλύτερη ανησυχία – όχι επειδή το κρέας είναι απαραίτητο για όλους – αλλά επειδή για άλλη μια φορά, πρόκειται για μια ατζέντα από πάνω προς τα κάτω που δεν αφήνει σε εσάς ή σε μένα καμία επιλογή στο θέμα.

Εταιρείες όπως η Done Properly μπορούν να συνυπάρξουν μαζί με εκείνες της βιομηχανίας κρέατος, αλλά το WEF θέλει να μειώσει δραστικά τις τελευταίες υπέρ των πρώτων ως θέμα μη εκλεγμένης πολιτικής.

«Ο Επιταχυντής Κυκλικής Οικονομίας συνδέει πρωτοποριακούς επιχειρηματίες με επίκεντρο την κυκλική οικονομία με ηγέτες του κλάδου για να κλιμακώσει την καινοτομία σε όλη την αλυσίδα αξίας» — Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, 2022

Μόνο μερικές επιλεγμένες νεοφυείς επιχειρήσεις από τον επιταχυντή Circulars Accelerator έχουν καλυφθεί μέχρι στιγμής σε αυτό το άρθρο, και ο λόγος είναι να δείξουμε πώς οι λύσεις τους μπορούν να στρίψουν από το WEF για να προωθήσουν την ατζέντα της μεγάλης επαναφοράς.

Στη συνομοταξία του 2022, υπάρχουν πολλές άλλες νεοφυείς επιχειρήσεις που αναμφισβήτητα επιτελούν έργο που είναι εξαιρετικά αναγκαίο στις κοινότητες που εξυπηρετούν, όπως η  I-Drop’s WaterPod που φέρνει επαναγεμιζόμενο καθαρό νερό σε παντοπωλεία στην Αφρική.

Η Mycocyle  είναι μια άλλη συναρπαστική νεοσύστατη επιχείρηση της συνομοταξίας του 2022.

Αυτή η εταιρεία εμβολιάζει τα απόβλητα με μυκήλιο μανιταριών, το οποίο διασπά τα απόβλητα, ενώ παράγει ένα υποπροϊόν που μπορεί να μετατραπεί σε επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά για οικονομικά προσιτές κατοικίες και άλλα οικοδομικά έργα.

Αν πρόκειται να ζούμε στα κουκούλια και να τρώμε τα ζωύφια, αυτός είναι ο τρόπος για να προχωρήσουμε.

Ο μυκητολόγος Paul Stamets πειραματίστηκε με αυτή τη μυκηλιακή μέθοδο πάνω από μια δεκαετία πριν με μανιτάρια στρειδιών σε απόβλητα ντίζελ και πετρελαίου με μεγάλη επιτυχία και περιέγραψε την εμπειρία του σε μια ομιλία Ted το 2008 (βλ. βίντεο παρακάτω).

«Προϊόν ως υπηρεσία: Διατήρηση ιδιοκτησίας προϊόντων και πλεονεκτήματα πώλησης μέσω ενός μοντέλου υπηρεσίας» — The Circular Economy Handbook, Accenture, 2021

Οι νεοσύστατες επιχειρήσεις που συμμετέχουν στον επιταχυντή 2022 Circulars Accelerator κάνουν πραγματικά εκπληκτικά πράγματα από μόνες τους.

Αλλά η δυνατότητά τους να προωθήσουν τη μεγάλη ατζέντα επαναφοράς μιας κοινωνίας όπου “δεν θα σου ανήκει τίποτα και θα είσαι ευτυχισμένος” είναι αυτό που φαίνεται να τις κάνει ελκυστικές για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και τους εταίρους.

«Για να διαμορφώσεις το μέλλον, πρέπει πρώτα να φανταστείς το μέλλον, πρέπει να σχεδιάσεις το μέλλον και μετά να το εκτελέσεις» — Klaus Schwab, The Great Narrative Meeting, 2021

Αρκεί να εξετάσει κανείς την πρόταση του επιχειρηματικού μοντέλου “Προϊόν ως υπηρεσία” της κυκλικής οικονομίας για να δει πώς οραματίζονται το WEF και οι εταίροι αυτό το μέλλον:

Το προϊόν ως υπηρεσία: Διατήρηση της κυριότητας των προϊόντων και πώληση των πλεονεκτημάτων μέσω ενός μοντέλου υπηρεσιών”.

Μιλώντας στη Μεγάλη Αφηγηματική Συνάντηση στο Ντουμπάι τον Νοέμβριο του 2021, ο Klaus Schwab δήλωσε:

“Για να διαμορφώσεις το μέλλον, πρέπει πρώτα να φανταστείς το μέλλον, να σχεδιάσεις το μέλλον και μετά να το εκτελέσεις”.

Η κυκλική οικονομία είναι ένα ακόμη παράδειγμα μιας από πάνω προς τα κάτω ατζέντας που προέρχεται από μη εκλεγμένους παγκοσμιοποιητές που επιδιώκουν να επαναπροσδιορίσουν τον κόσμο κατ’ εικόνα τους, χωρίς ποτέ να το θέσουν σε ψηφοφορία από τη θέληση των ανθρώπων.

Το τεχνοκρατικό μέλλον που επιδιώκουν να διαμορφώσουν, να σχεδιάσουν και να εκτελέσουν είναι ένα μέλλον πλήρους ελέγχου της κοινωνίας.Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Νιάου νιάου 04/20/2022 @ 5:55 ΜΜ

    Θα γίνουν εκλογές…

  2. Τα διαβάζεις αυτά και μένεις μαλάκας μιλάμε…!
    Πόσο πίσω είμαι λες…”Η ζωή προχωράει” Προχωράει χωρίς εμένα … Δε με έχουν παρα για μιά πορδή αυτά τα ..μεγάλα μυαλά που οργανώνουν το αύριο του πλανήτη… και λοιπά…

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*