in

4η Νοεμβρίου – Μία «πολύ κακή ημέρα» ;

Στήριξε το εργο του Κατοχικά Νέα

Όπως ανακοινώθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2017, από την  εθνική ένωση ραδιοερασιτεχνών – επίσημα γνωστή ως Σύνδεσμος Αμερικανικής Ραδιοφωνικής Αναμετάδοσης ARRL (American Radio Relay League),   παράγοντες του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας (DOD) θα διεξάγουν για μια ακόμη φορά,  άσκηση «διαλειτουργικότητας επικοινωνιών»  από τις 4 έως τις 6 Νοεμβρίου 2017, με προσομοίωση σεναρίου μίας “πολύ κακής ημέρας” (very bad day). Στην άσκηση θα συμμετάσχουν ο σύνδεσμος ARRL και το πρόγραμμα M.A.R.S (Στρατιωτικό Βοηθητικό Ραδιοσύστημα) του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Όπως εξηγεί σε ανακοίνωση ο διευθυντής του στρατιωτικού προγράμματος MARS, Paul English: “Η άσκηση θα ξεκινήσει ως ένα γεγονός στεφανιαίας μαζικής εκτίναξης (CME), η οποία θα επηρεάσει το εθνικό δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και όλες τις μορφές παραδοσιακής επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων της σταθερής, κινητής και δορυφορικής επικοινωνίας καθώς και της σύνδεσης στο Διαδίκτυο”.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, ένας καθορισμένος φορέας του Υπουργείου Άμυνας, θα ζητά αναφορές κατάστασης μία προς μία, από 3.143 αμερικανικές κομητείες, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και να καθορίσει την έκταση των επιπτώσεων του σεναρίου. Οι οργανώσεις MARS του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας θα συνεργαστούν με την ραδιοερασιτεχνική κοινότητα, κυρίως στους διαύλους διαλειτουργικότητας 60-meter, καθώς και στις συχνότητες HF NVIS και τους τοπικούς αναμεταδότες ραδιοερασιτεχνισμού VHF και UHF που δεν συνδέονται με το Διαδίκτυο.

Και φέτος πάλι, ένας στρατιωτικός σταθμός στην ανατολική ακτή και ο σταθμός HF Fort Huachuca, στην Αριζόνα, θα πραγματοποιήσουν εκπομπή υψηλής ισχύος στο δίαυλο 60-meter  1 (5330,5 kHz) το Σάββατο από τις 0300 έως 0315 UTC ώρα. Ως νέα προσθήκη για φέτος, θα είναι μια ενημερωτική εκπομπή την Κυριακή, στα 13,483.5 kHz USB από τις 1600 έως 1615 UTC ώρα. Οι ραδιοερασιτέχνες θα πρέπει να παρακολουθήσουν αυτές τις εκπομπές για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την άσκηση και την συμμετοχή τους σε αυτή.

“Όπως δήλωσε ο Paul English “Θέλουμε να συνεχίσουμε να βασιζόμαστε στην εξαιρετική συλλογική συνεργασία με την ARRL και την ραδιοερασιτεχνική κοινότητα. Θέλουμε να διευρύνουμε τη χρήση των διαύλων επικοινωνίας 60-meter  μεταξύ της στρατιωτικής και της ερασιτεχνικής κοινότητας ως επικοινωνίες έκτακτης ανάγκης και ελπίζουμε ότι η κοινότητα ερασιτεχνικού ραδιοφώνου θα μας δώσει ορισμένες χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των ραδιοφωνικών μεταδόσεων, τόσο του διαύλου 5-MHz όσο και του νέου 13-MHz ως μέσο διάδοσης πληροφοριών κατά τη διάρκεια του σεναρίου μίας πολύ κακής ημέρας.”

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου, η Επιτροπή του Κογκρέσου των ΗΠΑ για την εκτίμηση της απειλής ηλεκτρομαγνητικού παλμού (ή αλλιώς Επιτροπή EMP), με έκθεσή της, ενημέρωσε το Κογκρέσο σχετικά με το σενάριο «doomsday». Σύμφωνα με την έκθεση, η Βόρεια Κορέα διαθέτει την ικανότητα να εκτελέσει μια επίθεση EMP στις ΗΠΑ με πυρηνική βόμβα που θα μπορούσε να κλείσει επ ‘αόριστον τα ηλεκτρικά δίκτυα. Μία τέτοια επίθεση θα ήταν ικανή να σκοτώσει μέχρι το 90 τοις εκατό των Αμερικανών μέσα σε ένα χρόνο.

Ας σημειωθεί πως στις 30 Σεπτεμβρίου, η Επιτροπή EMP των ΗΠΑ,  έκλεισε επ ‘αόριστον.

Κατά ειρωνικό τρόπο, στις 20 Σεπτεμβρίου, λίγες μέρες πριν από τον τερματισμό της επιτροπής, ο διοικητής της Στρατηγικής Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών προειδοποίησε ότι η Αμερική είναι απροετοίμαστη να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη ηλεκτρομαγνητική επίθεση.

Η συγκεκριμένη επιτροπή ήταν ενεργή από το 2000 και απαρτιζόταν από μία ομάδα κορυφαίων επιστημόνων, μηχανικών και ειδικών σε θέματα ασφάλειας, με σκοπό την μελέτη, τον πειραματισμό, την κατανόηση  και την αποκάλυψη των κινδύνων που απειλούν τις αστικές και στρατιωτικές υποδομές των ΗΠΑ από ενδεχόμενες επιθέσεις ηλεκτρομαγνητικού παλμού (EMF).

Το ΕΜΡ είναι ένα πολύ γνωστό φυσικό ηλεκτρομαγνητικό φαινόμενο που παράγεται επίσης από ένα πυρηνικό ή άλλου είδους όπλο ή από στεφανιαία μαζική εκτίναξη (CME).

Εδώ να υπενθυμίσω, πως συνήθως, τέτοιου είδους ασκήσεις ακολουθούνται από ένα πραγματικό γεγονός.

Η επιχείρηση EarthEx 2017 – Black Sky (Μαύρος Ουρανός)  ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου 2017, ενώ ο τυφώνας Χάρβεϊ – αν και δημιουργήθηκε στις 17 Αυγούστου ως τροπική καταιγίδα – εξελίχθηκε σε μεγάλο τυφώνα κατά τη διάρκεια της 24ης Αυγούστου, φτάνοντας στη Ριβιέρα του Τέξας – Ρόκπορτ, στις 25 Αυγούστου όντας σε πλήρη ισχύ, με κατηγορία εντάσεως 4.

Η άσκηση διαστημικού καιρού του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας (DOD), ξεκινά την ίδια ημέρα που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας της οργάνωσης Refuse Fascism.  Δηλαδή στις 4 Νοεμβρίου.

Σχετικό άρθρο είχε αναρτηθεί εδώ στα ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ: Τι ξεκινά την 4η Νοεμβρίου στις ΗΠΑ;

Εκείνη την «πολύ κακή ημέρα» ή κατά τη Refuse Fascism «ημέρα οργής», αλλά και τις ημέρες που ακολουθούν, ίσως να παραλύσουν τα συστήματα επικοινωνιών και τα δίκτυα ενέργειας σε ολόκληρη την επικράτεια των ΗΠΑ. Ίσως να υπάρξει μία στεφανιαία μαζική εκτίναξη… την ώρα που «παραπλανημένοι»  πολίτες θα διαδηλώνουν, με έξοδα πληρωμένα από ομάδες κοινοτικών οργανώσεων, πίσω από τις οποίες βρίσκονται οι πλουσιότερες οικογένειες της Αμερικής με συγκεκριμένη ατζέντα.

Για τα ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑ

Report

What do you think?

Written by filarianna1

«Η αλήθεια είναι πιο παράξενη από τη φαντασία και αυτό γιατί η φαντασία είναι αναγκασμένη να λαμβάνει υπόψη της τις πιθανότητες. Η αλήθεια όχι.» Tο έκφρασε ο Μπάιρον, μα εγώ προτιμώ τον Μαρκ Τουαίην και το ταξίδι του στον κόσμο.

Comments

Leave a Reply
  1. “Εδώ να υπενθυμίσω, πως συνήθως, τέτοιου είδους ασκήσεις ακολουθούνται από ένα πραγματικό γεγονός” τι να πω έχουμε δει πολλά κατά καιρούς…ας είμαστε προετοιμασμένοι γενικός κ ειδικός

  2. Έλα μου??? Καιρό τώρα γνωρίζουμε πως ετοιμάζουν “σιγή ασυρμάτου”, δλδ να νεκρώσουν πάσα επικοινωνία για να μας πιάσουν στον ύπνο. Σενάρια για τέτοια κατάσταση και πως αντιδρούμε έχουν βγεί πολλά και αν θυμάμαι καλά και από τον ίδιο τον Stranger. Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε “κωλύματα” στο ίντερνετ, κωλύματα στα τηλέφωνα, κτλ και τώρα γίνεται και…”ασκηση” ? Ξανά.. ‘Ελα μου????” Ετοιμαστείτε…μας έρχεται κεραυνός …για κάποιους θα είναι εν αιθρία…Για όσους χτυπάει η καμπάνα….

  3. (το καμπανάκι το ξεπερασάμε προ πολλού) έχετε τα μάτια ανοιχτά και ετοιμαστείτε-προετοιμαστείτε για πόλεμο. Αυτοί είναι έτοιμοι….Εμείς, ας είμαστε ετοιμότεροι!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Loading…

0

Η Ελλάδα μετατρέπεται στο μεγαλύτερο πολυπολιτισμικό έκτρωμα της Ευρώπης

Αλήθεια τι την Κυριακή ξημερώνει κι αν δεν ξημερώσει ποσο μαλακες ειμαστε;