ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 07 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Συμφωνούν με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι εκπρόσωποι του ιατροφαρμακευτικού κόσμου

· Κατοχικά Νέα

Θετικές εκτιμήσεις επιφύλαξαν για το νομοσχέδιο που καθιερώνει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση οι εκπρόσωποι του…

 ιατρικού και φαρμακευτικού κόσμου, ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Εκ μέρους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, ο Αναστάσιος Βασιάδης έκανε λόγο για «θετικό βήμα που δεν μπορούμε παρά να χαιρετίσουμε», προτείνοντας περαιτέρω, τη γενικότερη ηλεκτρονική οργάνωση των ιατρικών φακέλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

«Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αποτελεί μια κοινωνική απαίτηση, μια υποχρέωση της πολιτείας που δεν θα πρέπει να περιορίζεται μονάχα σε οικονομικά κριτήρια, ή κριτήρια καταστολής κάποιων κακών φαινομένων» συμπλήρωσε.

Ο Κωνσταντίνος Λιβαδάς, εκ μέρους της ομοσπονδίας των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, εξέφρασε την πεποίθηση πως «η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα πρέπει να δημιουργηθεί, αλλά τα δεδομένα τα οποία θα προκύψουν από την εφαρμογή της, θα πρέπει να έχουν αποκλειστικό σκοπό, την, με καλύτερους και σύγχρονους όρους, περίθαλψη των πολιτών και όχι το κόστος».

Ο κ. Λιβαδάς επισήμανε, επίσης, την ανάγκη να προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών, όπως επίσης και «να γίνει απελευθέρωση των ασφαλισμένων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ, από την υποχρεωτική συνταγογράφηση των ταμείων τους».

Παράλληλα, υπογράμμισε πως πρέπει να ελεγχθεί η υπερπροσφορά φαρμάκων, προκειμένου να υπάρξει τιθάσευση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, διατύπωσε τη συμφωνία του με το νομοσχέδιο, θεωρώντας πως το νέο σύστημα «εξυγιαίνει το χώρο, τον εκσυγχρονίζει και τον βοηθάει σε ένα καλύτερο μέλλον».

Πάντως, εξέφρασε και ορισμένες επιφυλάξεις τεχνικού χαρακτήρα, υπενθυμίζοντας π.χ. ότι «σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας, υπάρχει αδυναμία πρόσβασης στο Διαδίκτυο και είναι δύσκολη η διασύνδεση των ιατρείων, των φαρμακείων και των ταμείων».

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πετρελαιοφόρα και εμπορικά πλοία στη θάλασσα - εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Sohan Rayguru / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

OPEC+: Παγώνει την παραγωγή πετρελαίου για τον Οκτώβριο – Το Ιράν και τα Στενά του Ορμούζ αλλάζουν την παγκόσμια αγορά

Κάλπη εκλογών στη Γερμανία - εικόνα αρχείου, Mika Baumeister / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Ιστορική νίκη της AfD στη Σαξονία-Άνχαλτ – Πολιτικός σεισμός στην καρδιά της Ευρώπης

Διυλιστήριο πετρελαίου - εικόνα αρχείου. Φωτογραφία Maksym Kaharlytskyi / UnsplashΔΙΕΘΝΗ

OPEC+: Παγώνει την παραγωγή πετρελαίου για τον Οκτώβριο – Ο πόλεμος στο Ιράν αλλάζει τους κανόνες της αγοράς

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά