Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

09:30 - 14/11/2014

Έρχεται εφαρμογή για κινητά που θα προειδοποιεί για σεισμό

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Έρχεται εφαρμογή για κινητά που θα προειδοποιεί για σεισμό

Θα είναι διαθέσιμη δωρεάν

Μια πρωτοποριακή εφαρμογή για smartphone που θα προειδοποιεί για τον ερχομό και την ένταση ενός σεισμού, αναπτύσσει η εταιρεία “Early Warning Labs” στις Ηνωμένες πολιτείες, σύμφωνα με τη Daily Mail. Το QuakeAlert αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου πρότζεκτ από το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ώστε να γίνει η ανάπτυξη ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης σεισμών.

Η εφαρμογή θα δουλεύει με ένα δίκτυο από σεισμικούς αισθητήρες που θα ανιχνεύουν τα πρώτα κύματα, τη θέση αλλά και την ένταση μιας δόνησης, στέλνοντας την πρώτη ειδοποίηση.

Στη συνέχεια, το σύστημα θα υπολογίζει πόσο μακριά θα εξαπλωθεί και σε τι πλάτος. Αμέσως μετά θα στέλνει μια δεύτερη ειδοποίηση λίγο πριν φτάσει το λεγόμενο S-Wave, το οποίο φέρνει την ισχυρή ανατάραξη που συνήθως προκαλεί τη μεγαλύτερη καταστροφή. Μάλιστα θα υπάρχει και αντίστροφη μέτρηση, αλλά και συμβουλές, όπως τι πρέπει να κάνουμε αν βρισκόμαστε στο σπίτι, στο γραφείο, στο αυτοκίνητο κλπ. Το app θα συνοδεύεται από έναν συναγερμό για τα κτίρια ή τις κατοικίες.

Το σύστημα αυτό έχει ήδη εφαρμοστεί με επιτυχία στην Ιαπωνία, την Ταϊβάν, το Μεξικό και άλλες χώρες με διάφορους βαθμούς πολυπλοκότητας και κάλυψης. Και ενώ το σύστημα μπορεί να προειδοποιήσει τους χρήστες λίγα δευτερόλεπτα πριν από το σεισμό, ανάλογα με την απόστασή τους από το κέντρο, ο χρόνος θα είναι αρκετός ώστε να λάβουν μέτρα ασφαλείας.

Οι προγραμματιστές μάλιστα προσθέτουν ότι θα υπάρχει αρκετός χρόνος για τις υπηρεσίες να κλείνουν για παράδειγμα τις γραμμές του φυσικού αερίου. Η εφαρμογή βρίσκεται σε ανάπτυξη και θα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε λιγότερο από 3 χρόνια. Ο συναγερμος ωστόσο που θα βρίσκεται σε κάθε σπίτι, θα κοστίζει 100 δολάρια.

parapolitika.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Ανώνυμος 11/14/2014 @ 1:12 ΜΜ

    Σε μια χώρα με έντονη σεισμική δραστηριότητα όπως η δική μας, αν πάρουμε όλοι ένα τέτοιο θα τρελαθούμε τελείως. Άσε που σε ειδοποιεί μόλις δευτερόλεπτα πριν. Μόλις που θα σε πιάσει ο πανικός δηλαδή και μετά θα δεις τα τζάμια να πέφτουν κάτω ή θα σε πλακώσει το ταβάνι.

  2. Ανώνυμος 11/14/2014 @ 5:44 ΜΜ

    μπα ?…. εφαρμογές τύπου Τσελέντη……??
    άσε…..προτιμώ Τσελεμεντέ

    νικ δε χάνγκρι γκρικ

  3. Ανώνυμος 11/15/2014 @ 10:17 ΠΜ

    Δεν προλαβα να δω στο κινητο μου το app(εφαρμογη) του σεισμους και ο σεισμος με προλαβε. Εξαρτημενοι απο τα κινητα εφαρμογες βγαζουν σε οτι θελουν αλλα αυτες μας κανουν εθισμενους

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*