Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε την καλύτερα διατηρημένη αρχαία ρωμαϊκή πόλη στη Λιβύη

Η αεροπορία του ΝΑΤΟ κατάφερε βομβιστικά χτυπήματα εναντίον μιας σπάνιας αρχαίας πόλης στη Λιβύη- της Μεγάλης Λέπτις (Leptis Magna).
Η είδηση αυτή μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων της Τζαμαχιρίας. Αυτό το μνημείο της αρχαίας ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής έχει εγγραφεί στον κατάλογο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Η Μεγάλη Λέπτις βρίσκεται στα παράλια της Μεσογείου θάλασσας 130 χιλιόμετρα ανατολικά της Τρίπολης.
Η πόλη αυτή είχε θεμελιωθεί περίπου το 1100 π.Χ. Από την ρυμοτομία της πήρε την ονομασία «Ρώμη στην Αφρική».
Στη Μεγάλη Λέπτις διατηρήθηκαν ως τις μέρες μας σπάνια ερείπια.
Τελευταία ανακαλύφτηκαν εκεί πέντε τεράστια έγχρωμα μωσαϊκά που είχαν κατασκευαστεί στον πρώτο και δεύτερο αιώνα και που μπορούν να συγκριθούν ως προς τη σημασία τους με τα ψηφιδωτά της Πομπηΐας.

Λέπτις η Μεγάλη (Leptis Magna)

Η παλιά Νεάπολη, φιλοξενεί ένα από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους. Θαμμένη για αιώνες κάτω από την άμμο, παρέμεινε ανέπαφη από πολέμους και λεηλασίες και σήμερα είναι η καλύτερα διατηρημένη ρωμαϊκή πόλη που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων τουριστών από όλο το κόσμο. 
Μπορείτε να περιπλανηθείτε στην αρχαία αγορά, στο νυμφαίο, να βαδίσετε το λιθόστρωτο δρόμο με τους κίονες προς τη θάλασσα, ή να μπείτε στο μεγαλοπρεπές αμφιθέατρο και στο μουσείο που υπάρχει στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.Θεραπεία της σεξουαλικής ανικανότητας

Το φυτικο σκεύασμα που θεραπεύει τα προβλήματα σεξουαλικής ανικανότητας χωρις καμία παρενέργεια

Το μοναδικό 100% φυτικό σκεύασμα που θεραπεύει το πρόβλημα και δεν το συντηρεί οπως αλλα χημικά γνωστά προιόντα με παρενέργειες

ΤΙΜΗ 29,00

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 Powered by WebCash


http://www.newscode.gr
http://www.mpesa.gr
http://en.wikipedia.org
http://english.ruvr.ru

πηγη
Φιλε μου ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *